20

анонимен

преди 7 години

сьздаи работна група по някои вьпрос и чакаи да се реши ако доживееш=====

19

Анонимен

преди 7 години

ЕС отсъди в полза на Русия поради неизпълнение по някакви договори които ЕС стопира .Това е играта на големите държави България винаги е била между двата лагера след Освобождението хем да се хареса на Русия ,хем на Запада и заради тази своя раздвоеност винаги е на Земята .Ние нямаме собствено достойнство и самочувствие че можем да се справим сами затова винаги ни разпокъсват на парчета .Когато се осъзнаем и почнем да работим сами за себе си тогава че успеем .Иначе Амин народе

18

Оня с коня

преди 7 години

Заявява се плащане на момента но преди това се иска оглед на готовото оборудване. Прави се екип и се отива на инспекция. Гарантирам Ви, че Росатом няма да се съгласи защото няма построено оборудване. Те спечелиха делото благодарение на, тяхната агентура в БГ. В съда са се разглеждали само документи. Твърдението на Росатом, че оборудването е построено на 80% не са проверени на терен, няма инвентаризация със съответните серийни и технически номера. Нали се сещате ...?

17

Оня с коня

преди 7 години

Не трябва да се допуска руснаците да имат дял в Белене. Това ще е пагубно за БГ. АЕЦ трябва да се построй от държавата и да си е на държавата а Росатом да е просто изпълнител. Всичко друго е васалитет на Москва. Простия и нагледен пример е със МиГ 29. Нали видяхте какво стана? Реваха и извиваха ръце но се видя накрая, че и без тях може защото самолетите са си наши и никой не може да ни нарежда какво да правим с тях. Същото е и с централата. В Козлодуй например само желязото на реакторите е Руско

16

Анонимен

преди 7 години

Оборудването се преобразува в апортна вноска от руски инвеститор. Руският инвеститор го плаща.

15

ГЕНЧО ЧОРБАДЖИ

преди 7 години

Не знам защо ,но на тая министърка не и вярвам. Ще се окаже поредната подкупна кремълска кукла.

14

ЛЕНИН

преди 7 години

Електрификация ,атомизация и централизация с руско оборудване ,командизация с руски специалисти и България бог да я прости. Няма да има такава държава. Името и е известно още от 1878г- Задунаиска губерния Россискои федерации. Простите ,я не говорю по болгарски ,потому что люблю Росиии и президента Вл. Вл. Путина.Да здраствует задунаиско-русская дружба.

13

Анонимен

преди 7 години

Дял за руснаците в АЕЦ Белене на цената на оборудването. После се търсят други инвеститори и се строи.

12

Анонимен

преди 7 години

49 % руски инвеститор и сами ще си платят оборудването. Давате им дял в АЕЦ Белене. Лесно и просто. Те предложиха да са също и инвеститор, колкото България предложи.

11

Българин

преди 7 години

И ние ли започнахме с украински номера. Трябва да си платим реактора и тогава може да се говори за препродаване на трета страна. Ако аз сключа договор с някой, изпълня го и той не ми плаща, за какви работни групи можем да говорим.

10

Анонимен

преди 7 години

Сумата е 620 млн евро и Росатом настоява за възможно най-бързо изчистване на задълженията. Нещо няма кой да се пъчи сега.

9

до 2 ivo

преди 7 години

Абе какво се правиш на компетентен като си се родил след 2000 г. ?.

8

Цецо

преди 7 години

Абе дайте на руснаците да довършат централата и ще видите как ще подбият цената на американските централи. Това е решението. Американците вече веднъж ни излъгаха чрез уестингхаус като се направиха на купувачи само и само да прецакат Росатом.

7

ognyanz

преди 7 години

До Ivo: Хибридната война е изобретение на хибридния ни президент Плевнелиев. Сигурно само той знае какво значи това. А колкото до АЕЦ, докато можем, ще използваме реакторите в АЕЦ "Козлодуй". В най-добрият случай след 30 години ще трябва да ги затворим. Дотогава ще трябва да затворим и някои от ТЕЦ-овете от Тодор Живково време. А после? Тогава ли ще започнем да строим нова АЕЦ, или направо ще купуваме ток от комшиите.

6

Анонимен

преди 7 години

IZXOD NQMA VSE N IE V ANUSA ZARADI PRODAJNICI.

5

Българин

преди 7 години

Десет милиарда за една супер дългосрочна инвестиция, която ще ни направи енергиен център на Балканите. Като се има предвид, че изтеглихме пет милиарда, за КТБ, за да облагодетелстваме една пирамида на управляващите.

4

Анонимен

преди 7 години

глупости. това ще е разговор между глухонеми......

3

Питам

преди 7 години

До Анонимен То хубаво да се завърши Белене, ама къде ще деваме тока.Или просто така , да се реализира идеята. Ама тя се реализира вече 20г. и накрая стигнахме до съд.Бойко да плаща 550 мл.евро и да се приключва.А и там всеки месец земетресения от Вранча.

2

Ivo

преди 7 години

Русия води хибридна воина спрямо България !!! Големия шлем е руския коварен план за фалит на НЕК и изкупуването му на безценица от русия заедно с цялата инфраструктура ! Министър Петкова е изключително интелигентна жена . Спомням си как закова Румен Овчаров като един от главните организатори на гигантския грабеж наречен АЕЦ Белене !!! Но прокуратурата замете всичко !!!

1

Анонимен

преди 7 години

Интересно "изход" ли ще се търси или "решение". Или едната страна ще търси изход, а другата решение???