44

Димитър Иванов

преди 7 години

Да ни е честито... Паметника на Левски кога ше го дадем на концесия? Предлагам да се превърне в кооперация от затворен тип!? Вече не ни трябва история!!!! Имаме си ХОТЕЛИ и били кауфланди лидъли и още куп нови ЕВРОПЕЙСКИ ценности! Да не забравят да сложат европейксото знаме на новия "ЛЕНДМАРК" (казано на български) или което и да е дгруго знаме, че бяло зелено червено не се връзва цветово.Както написа Зизи преди мен.. "Няма история, паметници, няма самочувствие."

43

С++16

преди 7 години

Кино Левски и това са свързани със скривалищата и командният център. Не случайно бяха занемарени, жестоко мародерствани и предадени в ръцете на съмнителни групировки. Съмнително е някой и особено слугинята на Борисов / даскалица от Самоков/ да се досещат, че има общ ансамбъл около паметника "В. Левски". Например черната каменна облицовка и извивката. Една от първите стъпки на мутрите бе да свалят черните плочи. Сатрапът на съседното кино Левски пък го обърна на скара-бира.

42

Дарт Вейдър™

преди 7 години

"Кино" Сердика от поне 20 години не е никакво кино, а една забравена от всички, с нищо не отличаваща се сграда. Няма достойнствата на архитектурен паметник и е точно това, срещу което лаете - обикновена сграда от бетон и стъкло. Отличаваше се с това, че от години целият първи етаж беше закован с плоскости, по които се лепяха афиши и се рисуваха графити. Поне в нета има достатъчно снимки, за да се види, че това си е банално соц. строителство, обогатено с малко кап. алуминиева дограма.

41

Зизи

преди 7 години

Ако в Париж, Варшава, Прага и т.н. обновяваха градовете си със стъкло и модерни сгради , тези градове отдавна щяха да са загубили чара си и духа. В Европа пазят дори старите кафенета, свързани с личности,събития. Много изпростя народътНяма история, паметници, няма самочувствие. Така събориха и кафенето на интелектуалците на 100г на бул. Руски до църкватаУправляват ни хора прочели по една книга в живота си

40

Джедай Мастър

преди 7 години

И аз имам спомени от киното. Там гледах първия си филм - Империята отвръща на удара, но съм сигурен, че ако го сравня с модерните кина - например Арена - с големите екрани и широките пространства между редовете, би ми се видяло мизерно. Всяко нещо с времето си. Освен това, както отбелязват форумните колеги, Сердика не е работещо кино от 20 и повече години, какво толкова да построят нова сграда на негово място, вместо да се саморазруши. Градовете се развиват, а сградата не е готическа катедрала.

39

фони

преди 7 години

Есента на 1970 година седмица на френското кино.

38

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен Този "гълъбарник" да тежи на съвестта на "новите строители", които гонят сами печалба и грабене. Грозна и "модерна'" София, която заприличва на всички големи градове, но не и на себе си.

37

Анонимен

преди 7 години

Кино сердика отдавна не функционир като кино. защо не рьвахте когато го затвориха, а сега, когато събориха сградата. Лицемерни софийски лиготии...А Вълдобрев кой беше, че не се сещам?

36

Ганчо

преди 7 години

Отново някой беше корумпиран и вече кино Сердика го няма. Тези/този който е дал разрешението е някой който никога не е влизал в това прекрасно кино. Сега ще има хотел в който ще идват хора които малко им дреме за нас. Ще бъде печатница за пари и дивиденти. Няма вече класически кинотеатри от рода на това което сринаха. Сега ще дойде реда на сриване на театри, на много хубави места са и ще станат прекрасни търговски центрове, може и хотели. Така е защото на никой не му пука за хората.

35

Суека

преди 7 години

Още от малък СУЕК все там бях и в кино "Левски" , жалко найстина жалко ,че държавата затрива всичко старо и емблематично и го дава на някакви *** с пари !

34

Анонимен

преди 7 години

Един ден като не останат архитектурни паметници и си разхождате децата по София и другите градове. Ще обяснявате : - е тоя хотел го построиха през далечната 2015 та година. Гениална конструкция от 4 метални колони и всичко друго стъклария!

33

Анонимен

преди 7 години

Най после се отърваха от тоя ***, хората искат нови модерни молове а не соц кина!

32

vlady

преди 7 години

Елементарно уважение към архитектурните паметници е да се оставят да рухнат достойно сами когато им дойде времето вместо да се събарят. Така могат да доживеят достойно старостта си. Спокойно може при необходимост да се отцепи тротоара отпред както и няколко паркоместа за безопасност.

31

t-rex

преди 7 години

И какво да го правят? Да го оставят да се събори от самосебе си та да затрупа някой? В нормалните държави се прави точно така - след като никой няма интерес да го стопанисва като кино и то пустее - премахва се и се прави нещо дето ще носи приходи и ще изглежда по-добре. А каквото и да направят там все ще е по-добре от съборетината в която се беше превърнало това кино!

30

Анонимен

преди 7 години

До vladyТрябва да се събарят иначе може да доведе до смъртни случай. А след това естествено за България както има доста случай няма да има виновни.

29

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен Не държа да остане киното, но кое ще е уникалното на един хотел??? Кинтите ли? На днешните бройлери с полирани мозъци друго не им трябва- дайте им лъскави кичозни сгради,молове, кръчми и шопинг. Това за тях е " градска култура".Затова София е разностилен и неестетичен град, без уют и собствен дух.

28

Филтър

преди 7 години

Всяко нещо е за времето си. А и конкуренцията на претенциозните кина по молове е жестока. Жалко, дано въпросният хотел все пак е адекватен на средата, а не кичозна кръпка, както обикновено се получава.

27

vlady

преди 7 години

Добре поне, че д-р. Станишев успя да запази уникалната къща на Петър Дънов и Георги Димитров от събаряне. Тя напълно заслужава да рухне сама достойно.

26

vlady

преди 7 години

Уникална е архитектурата му също и възможността да падат мазилка, тухли, парчета бетон и т.н. Старата фабрика също има културна стойност - примерно от тази на Опълченска редовно падаха тухли и големи парчета мазилка, в Захарна Фабрика положението е подобно. Такива сгради трябва да се охраняват строго от МВР и ДНСК като не се допускат никакви преустройства, ремонти да не говорим за събаряне. Нормално е архитектурните паметници да се оставят да рухнат сами, не да се събарят.

25

vlady

преди 7 години

Редно е поне хотелът да покрива минимални стандарти за архитектурна стойност - да пада мазилка желателно на по-големи парчета, да падат елементи от балконите и т.н.