63

хор

преди 7 години

Ние младите се махаме на мига от сега го казван да си го знайте махаме са и няма и да чуйм повече за тая изметска дупка булгария *** останете си само офицери и генерали и са бийте с сопи по голите *** да видим кой може повече всичко това за медал от демон чиято алчно никога не ще бъде задоволена у У!

62

Шоп

преди 7 години

До КрайДостатъчно е 6м. интензивно военно обучение, физическа подготовка и ПАТРИОТИЧНО възпитание на всички български мъже.---------------Всичко това не може да стане за 6 месеца - и военно обучение, и ФП, а за патриотизъм е излишно изобщо да се споменава. Дори във Военната академия "Раковски", на курсистите им преподават мухлясали русофилски мозъци.

61

До Анонимен 74

преди 7 години

Така излиза - нещо като даскало.Но като помислиш, хлапетата в някои държави ходят през ваканциите на скаутски лагери и там се обучават на доста неща.А нашите? Могат ли например да оцелеят, ако се изгубят в планината и 1 седмица не го намерят? Повечето американчета са научени какво да правят.Помните ли преди години, когато някъде зад граница беше станал пожар в голям хотел? После вестниците писали, че само българите тръгнали през пламъците, защото не знаели как е правилно да се постъпи!

60

Анонимен

преди 7 години

До АнонименPalen absurd e tova s 6 meseca kazarma , na mladite vse edno I'm kazvach 6 meseca zatvor , nqma kak da stane , chte si progonim decata

59

Анонимен

преди 7 години

До БПФNali I profesionalnite voinici sa bulgari , bez pari ne stava 1500 leva zaplata , chte namaleqt malko broikata i chte imame istinska armiq . Tova s zadaljitelnata kazarma chte progoni I malkoto ostanali hora ot Bulgariq . Nie na vremeto nqmahme izbor , granicite zatvoreni , nqmahme pasporti . No tezi sega, ako im kajech kazarma I za edna sedmica chte se iznesat

58

Анонимен

преди 7 години

До БПФZachtoto ne davat hubava zaplata , trqbva ni 20 000 profesionalna armiq s minimalna zaplata 800 evro , da vidim togava nqma li da ima jelaechti

57

Анонимен

преди 7 години

До 75 ...Братле, не казарма, а даскало...

56

Анонимен

преди 7 години

Daje v ch hodat vjaka god. V kasarmite darjat si puschkite v kaschtite v bg trabva da ima kasarma no ne isdivatelstva nad mlafite voinizi kakto besche pri v 4ervenkov a. Jugov t. Jivkov schlola sa ofizeri sa tasusnava4i taka kakto ima kasina sa obirni na tapite igra4i koito mislat 4e schte sabogatejat na deputatite bogataschite v bg sinovete vnuzite im da hodat v kasarmata a ne s skapite koli i drehi da se fukat mutri4kite s mutresite si manikenki pava4ki tn

55

Строителните войски

преди 7 години

Защо да не станат задължителни за ***, които още от предучилищна възраст се приучават от родителите си, че не е нужно да учат и работят и да си мислят, че някой е длъжен вечно да им дава наготово?В момента в България десетки хиляди двойки създават множество деца, втълпяват им,че в училището се ходи само за да не им спрат детските надбавки и че веднага след като си вземат оттам безплатно даваната храна, могат да си тръгнат.Който няма основно образование - 3 години в Строителните войски!

54

Идея: 12-ият клас

преди 7 години

Дали да го има или да го няма? Дали той не увеличава неефективно средното образование?Е, не може ли вместо 12-и клас, да има 6-месечно обучение с цел формиране на полезна Гражданска гвардия, която да може в кризисни моменти да помага на полицията, на армията и на населението изобщо? Девойките пък ще се научат и те да са полезни с каквото е по силите им - например, да бъдат военноврменни медицински сестри, това може да е много полезно и в случай на бедствие или на инцидент в семейството.

53

Явор

преди 7 години

Полицейското училище в Пазорджик убочаваше истински полицаи , влизахме деца, с една едничка цел, да пазим и защитаваме, сега доволни ли сте от днешната полиция, не че няма съвестни момчета во повечето стават полицаи заради безработицата, не че изкарват много но е факт

52

психолог

преди 7 години

До КрайНа 18-годишна възраст човек е пълнолетен, наказателно и деликтоспособен. Това формално. Ако до тази възраст не се е развил физически и психологически...За 6 месеца никой не може да направи един младеж, нито патриот, нито войн !Мъжкарството и патриотизма се възпитава в семейството. Военнен е трудна, мъжка професия - убиец на държавна служба. Недей да ръсиш мозък по въпроси в които си напълно некомпетентен !

51

Край

преди 7 години

Много глупаво племе сме. Как не стана ясно че никой не иска връщане на 2г. казармата от вашите спомени с партенките, сапунката и нищоправенето. Достатъчно е 6м. интензивно военно обучение, физическа подготовка и ПАТРИОТИЧНО възпитание на всички български мъже. Това с високите технологии е ясно. България скоро въздушно космически сили няма да има. На 1000 км. от нас се води война с автомати, ножове и брадви -това е реалността.

50

ченге

преди 7 години

До 1992 г. в Пазарджик имаше средно училище за подготовка на полицаи. Закриха го. От тогава полицаите ходят на 6 месечна школа. Все още съществува Академия на МВР, но само 5% от инспекторите са я завършили. Другите са с някакво вишУ - нищология, ходили на 6 месечна школа.Питам българите: Доволни ли са от напрактика напълно аматьорската си полиция и желаят ли да имат и такава армия ?

49

Анонимен

преди 7 години

До 50 годишенЗаплатата на наборния войник беше 1,60 лв. на месец. Ако за 27 месеца си надиплил 3 бона, значи си се скъсал да крадеш. Прочее, това бяха ефектите от казармата - да се научиш да лъжеш, да се скатаваш, да въртиш интриги и да крадеш. В последствие този модел на поведение се пренася и в цивилния живот. За това България е такава ***. Твърде много възпитани в соц.казарми има.

48

Анонимен

преди 7 години

Няма армия(казарма),няма държава!Ердоган има армия,при това,както четох,в Турция се считало за чест да се служи в армията - не като "професионалист".Но,тузците са много "глупави",да считат за чест да ги пази тяхна армия,а ние,"умниците",считаме за "чест" да ни пази една банда "професионалисти",гастролираща някъде по света и...турската(братска,от НАТО) армия.Е,скоро тази турска армия ще ви опази - като вземе вастта,Трумп ще тегли майната на НАТО и всеки да се оправя,както може.И тогава....

47

Ама разбира се!

преди 7 години

На кого е нужна такава България, половината от чието население да се състои от МЪЖЕ ?По-удобно е наоколо да кършат китки и да се кикотят с тънки гласчета мамини льохмани с бръснати крака и вежди!Шегата настрана.Никой не говори за безсмислени занятия, които да отнемат 2 години от живота на младежите. Нужни са два типа ЗАДЪЛЖИТЕЛНА служба:- ТРИ години Строителни войски за всеки, който не е завършил основно образование.- За останалите - 6 месеца обучение с цел създаване на Гражданска гвардия

46

dido

преди 7 години

Пълна глупост, популистки изцепки, на тези смешници.

45

Анонимен

преди 7 години

Не приемането на казармата един дн ще бъде таксувана като национално предателство.Като национални предатели ще бъдат таксувани и тези които унищожиха военно обурудване ,оръжие,материална част сграден фонд за милярди евро.Унищожаването на тактически ръкети и истребители.Съсипва се държавата пред очите ни а лошото тепърва предстои.Не се ли направи нещо по военната подготовка на населението ще има милиони невинни жертви .Или политиците не са в час и жертват народа си или са национални предатели.

44

50 годишен

преди 7 години

Хайде, хайде. Дайте да помислим безпристрастно. Никой, който влиза в българска армия не си прави илюзии относно чест, достойнство, защита на родината и подобни простотии.Две години и три месеца /задръжка/ съм служил. Изумителна глупост бе. Нооо, просто човек трябва да е малко по предприемчив. Аз се уволних през 1986 година с 3000 лева кеш пари. Който помни времето - знае. Това си беше почти парите за половин апартамент от 120 кв.м в град като Русе. Елементарни далавери.