25

Анонимен

преди 7 години

Преди години матури имаше през януари, през юни и през септември. Не разбирам защо матурите не се провеждат веднага след завършването на учебната година. И въобще какво пречи да им съкратят учебната година с 2 седмици и да е до края на април?

24

Кръстев

преди 7 години

Ако не учат там хора няма ли да станат?Гледат да си набарат кадри,а ний тука да умираме.Ще кандидатства догодина,то 12-ят клас излишен,ама нейсе.

23

Кирил Софийски

преди 7 години

Как кому е нужно!?!?! Без матури и външно оценяване видяхме какво става? Зрелостници след 12 клас които не знаеха да пишат на Български !

22

до 30

преди 7 години

Не работя като програмист по простата причина, че живея в провинцията и си изкарвам прехраната по съвсем друг начин. Въпреки, че завърших СУ преди доста годинки, все още пиша курсовите работи по програмиране на приятели и познати, но на база знанията ми от математическата. Във ФМИ учихме твърде много математика и то предимно теория и нищо ново по информатика. А с програмирането се справяхме само завършилите математически гимназии. Тези, които си мислеха, че в СУ ще научат програмиране, _|_

21

Анонимен

преди 7 години

Не става дума дори само за един семестър. В повечето специалности в Германия прием за първи семестър има само веднъж годишно в зимен, с кандидатстудентска кампания пролетта и лятото. Изпускането на срока води до загуба на цяла учебна година.

20

Himena ot Valensia

преди 7 години

В България мишките останаха с връзките и по роднинска линия в държавни позиции съдийчета комисийки умните хора отрано се усетиха и продължhimenaават да напускат клоаката на мутрокрацията 240 *** колят и бесят в полза на Мафията превръщайки живота на всеки човек в робски кошмар.Бягайте деца оттук взели невзели матури бягайте от България

19

Анонимен

преди 7 години

а тая министърка може да се получи добро образование за садене на КОМПИРИ в полите на южна витоша

18

Анонимен

преди 7 години

Всички пишат какви пари взимат програмистите в България. Да, ама не.Взимат ги в София. В провинцията главен програмист е на 600 лв заплата, в София начинаещи и без опит стартират поне на 800-1000 лв. Ако един младеж не е от София и изборът е да учи и живее на общежитие/квартира в София или в Германия, нормално е умните да изберат Германия. За медиците да не споменавам. А който ми хвали ФМИ на СУ е зле. Аз го завърших и в програмирането нищо ново след математическата не научих там.

17

Анонимен

преди 7 години

24 май-абитуриентски бал, 26 май-матура? Дори да не са употребили алкохол, след безсънна нощ ще се чустват в "топ" форма за най- важния си изпит - е, не мога да не се възхитя на "специалистите" от МОН!

16

Хамурапи

преди 7 години

Висшето образование не е задължително, къде ще учиш също никой не може да ти определи. Не виждам какъв е този рев и ужас у тази експертка-бизнесменка - който иска да учи в Германия няма да му се провали живота, защото е започнал през зимния семестър, освен това за 8 месеца могат да си намерят работа младежите. В случай че им се работи, разбира се. И за протокола - тези срокове са заради новия закон на госпойца Дамянова, гарантирана от герб. И Пръмова не става за министър, но това е друга тема.

15

Анонимен

преди 7 години

"В България също има переспективни специалности,само че се иска здраво учене"Започнах в България (СУ). Четяха се лекции от жълти листове, в които явно само цитатите от Маркс и Енгелс бяха задраскани. Изисквааше се не учене, а зубренето им наизуст. Като разказвам това тук в чужбина, където самостоятелните писмени работи започват от първи семестър, се смеят и мислят, че ги лъжа."специализации да се направят,научна дейност да се развива"Каква научна дейност без актуална научна литература?

14

Не сте прав

преди 7 години

До АнонименНашата икономика не се признава на Запад. Тези които учат икономика в елитни университети стават директно мениджъри на средни позиции. И знаят как се прави истински бизнес!За съжаление нашето образование е на много ниско ниво :(И още нещо ако аз завърша инжинер в Германия и тук дойда за да работя занякой който не е стъпвал в университета а има диплома 6.00 не мисля, че това ще проработи!

13

Още нещо

преди 7 години

И още нещо избора на университет е личен, т.е. кандидат-студента решава къде ще учи. Ако всичко ни е наред и има кинти в държавата, тези които завършват на Запад ще се връщат, което е хубаво. Ако не няма - да не забравяме, че животът в чужбина е труден.Коментари от сорта на тези са предатели са смешни.

12

От там

преди 7 години

До Завършил студентОт къде на къде ще местят сроковете. Със същият успех може да си направят и 1 Юни - за нашите университети не се изисква легализация! С какво новият срок е ПО-ДОБЪР от старият?Хайде да се помъчим да внушим на министарствата, че е хубаво да се правят СМИСЛЕНИ промени, а не само промени, за да се отчита дейност!Да не говорим, че новият срок е смъртоносен за кандидатсващите в Англия (UK).

11

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера,защо е това юркане по чуждестранните университети? В България също има переспективни специалности,само че се иска здраво учене,могат езици да се научат,специализации да се направят,научна дейност да се развива . Дали ще завършиш икономика,говедовъдство,екология у нас или в чужбина е все тая!Ходенето в чужди университети е по-скоро мода,отколкото обоснована необходимост.Виж,ако някой завърши в България и след това отиде да специализира в чужбина,това е друга работа!

10

Завършил студент

преди 7 години

Мен някой да не ме е мислил, като съм кандидатствал за студент, да не е съобразявал графици с мен, защото съм искал да кандидатствам в дадена страна, в даден университет? Откъде накъде ще се съобразяват графици, защото искали да учат в Германия? Като искат, намират си начини - техен си проблем, не на държавата.

9

Анонимен

преди 7 години

До 4Ей програмиста с 8-ми клас, какво програмират? Селскостопански сеялки за редово сеене от вакумен тип ли?

8

Анонимен

преди 7 години

Доколкото си познаваме управляващите най-вероятно става въпрос за глупост и недоглеждане, а не за саботиране на амбициозните млади хора. Защото при тази ситуация, дори да трябва да чакат една година, за да влязат в желания чужд университет, пак няма да е така загубена като да пропилеят 4 в някой български ВУЗ, това за УНСС ме уби, наистина ли си вярвате, ха-ха-ха!

7

Анонимен

преди 7 години

...." липсата на държава"... Какво е това клише? Кой взима решенията? Кой налага правилата? Кой? Държавата!

6

Анонимен

преди 7 години

"Обществена тайна е, че след великденската ваканция 12-класниците почти не ходят на училище и не разчитат на това време за подготовката за матурите."Обществена тайна е, че и през останалото време толкова се ходи на училище, най-добрият случай е да седнат да наваксат пропуските през годините, за да си вземат матурите или приемните изпити, ако ще се явяват. Да не би тези, които едно време са учили до 11 клас са по-***? 12 клас е откровена кражба от времето на младите хора.