18

стефанов

преди 7 години

Че е реклама спор няма - оборудването като цена - 3 иверторни термопомпи са по скъпи от една газова инсталация. При минусови градуси нямам проблеми с отоплянето както е при климатиците. Иначе в къщи съм на газ - за отопление и санитарни нужди, а за лятото имам и аз климатици.

17

Анонимен

преди 7 години

Имам приятел на газ и не е доволен Аз съм на парно и ми струва 200 лв. за двустаен без сградната която и да съм на алтернативно пак ще я плащам защото съм в жилище с централно парно.

16

до инженера

преди 7 години

Ти сигурно като се знаеш какъв си инженер и те е страх да отидеш на лекар...На теб ли да вярвам какво правят климатиците/хубавите/ или на това какво е в къщи и какви сметки плащам.

15

vlady

преди 7 години

Няма нужда от скъпи барутни погреби. Винаги има риск от утечка.

14

Анонимен

преди 7 години

тия балъци дето ползват природен газ не свършиха ли ,най добрата пирамида набутват се с 5-6 бона за инсталация и после те дерат поне двойно от тия на ток

13

Анонимен

преди 7 години

Преди да мина на газ се отоплявах с парно на въглища, после с климатици. И мога да кажа само едно. По-комфортно отопление с радиатори няма! Когато парното работи, котелът е нагласен на 22 градуса-имам стаен термостат, който дистанционно управлява газовия котел. А преди с климатика, за да докарам подобна температура го нагласях на отопление на 26 градуса, за да не мръзна. Да не говоря, че като паднат мъгли и външното тяло като замръзне,ющемсе размрази чак напролет. Въпреки вградената система за р

12

Анонимен

преди 7 години

При положение, че във физиката няма топлотехника, а термодинамика, 6-те години ги е следвал някой друг. И то като е прекъсвал.-На газ само инвестицията не може да се избие, освен, че самите месечни сметки са по-големи отколкото на ток. Чиста проба лъжа и измама е с платена реклама да те убеждават в нещо, в което не е вярно.

11

Мен

преди 7 години

Много ми е интетесно в кой ВУЗ се учи 6 години( защото обикновено 4 е за бакалавър и 5 за магистър) топлотехника??? А за големия балон" топлете се на газ- евтино е" всички знаем...Успех в рекламата

10

Наблюдаващ

преди 7 години

Г-н инженер, значи от вас имам минус..Като е изолатор въздуха, защо не ходите гол през зимата? Да, топлоотдаването му е много по-ниско от металите - може да си пъхнете ръката във фурната с агнешкото за 10 сек, но не можете да пипнете тавата. Освен ако не се с лъчева печка или подово отопление и спите директно на пода, стайното отопление е на принципа на конвекцията - загряване и циркулиране на ВЪЗДУХА. Радиаторите, печките и конвекторите стоят ниско, а климатикът е високо и духа топло надолу.

9

Solar Power

преди 7 години

На газ ще плащаш повече със сигурност. Ако се вземе в предвид и оборудването от 5-6 хил. лева няма избиване. По добре да закупя соларна система за ток :)Поне след 15 години ще избия със сигурност.

8

До 4 (инж)

преди 7 години

Аз съм с инверторни климатици от две години, сметката ми е 2 пъти по-ниска, отколкото с топлофикация.Ти си прецени кой лъже и кой краде.А, да - шрез лятото топлофикация не може да ми охлади апартамента. И газовата не може.

7

Анонимен

преди 7 години

Скапана платена реклама на газова компания....Нямам един познат, който да се отоплява на газ в България, и да не мрънлк, че сметките му са високи. И не ни сравнявайте с ЕС - там сметките са НИСКИ.

6

SvaKo

преди 7 години

При сегашната цена на газа от около 50-60 ст. за м3, си е добре на газ, но до кога...не се знае...

5

Анонимен

преди 7 години

Що да не си вкараме в къщи една бомба със газта?

4

инж.

преди 7 години

Ясно че това с природния газ е платена статия, нито е най-евтино, нито е най-комфортно. Ама като взема да чета колко яко било с инверторни климатици и като знам какво е да учиш 6 години топлотехника, направо сълзи ми избиват от смях. Сигурно само по нашите географски ширини има шарани, които ползват климатик като единствения си източник на отопление. Климатикът топли въздух - въздухът е изолатор. ФИЗИКА (ТОПЛОТЕХНИКА) От там нататък си мислете, че се топлите евтино.

3

Наблюдаващ

преди 7 години

Какъв природен газ, какво парно - топлоизолация и хубави инверторни климатици. Пък ако може и слънчеви колектори. Това е истината.Останалото е... Кънчо долу го е написал :)

2

Анонимен

преди 7 години

Едно време ни лъгаха, че ако се газифицираме няма да плащаме данък сгради...И като шарани клъвнахме. Било по евтино на газ?? Смених газта с инверторни климатици и ел. бойлер и се родих. Месечните сметки с минимум 30% надолу! И следващата изненада беше с месечната такса от 3-4 лева достъп до газопреносната мрежа! Ползваш или не, си плащаш като поп!

1

Кънчо

преди 7 години

Платена реклама