12

Анонимен

преди 7 години

Требе си шамар зад врато и да се научат на къщна работа. На 10 г повечето не могат да си намажат една филия с малко и лютеница, а на 14-5 едно легло не си оправят. Ама... родитеска закрила-мечешка услуга.

11

Анонимен

преди 7 години

Детето трябва да се научи да се труди. Полагане на усилия последвано от награда. След това трябва да има респект от родителите и страх от баща си. Уважение към чуждите хората и собствеността им. Категорично не съм съгласен със статията. Добре е автора да представи колко деца е отгледал и докъде са стигнали в живота.

10

пепа

преди 7 години

Прочетох статията но не разбрах, какво предлага авторът. Празните дрънканици - кое е правилно и кое не, доведе до появата на няколко поколения, които са безобразни. Прекаленото толериране и "пазене" на детската психика, доведоха до "производство" на непригодни поколения за съвременния живот. Стократно се увеличиха самоубийствата на млади хора. Драги психолози, замислете се за това.

9

Стамат

преди 7 години

Процент от родителите в България са *** и трябва да им се забрани да отглеждат деца.

8

Румбо

преди 7 години

Политиката на тоягата и моркова е характерна за най-могъщата(засега) държава!Кой ще се осмели да им каже,че не са прави?????Впрочем,напоследък залагат повече на тоягата,явно им се свиди стимулирането,ако и да имат безграничен(?) ресурс! l

7

до 4

преди 7 години

Така де, какво помнят, че някой им причинил болка, обаче защо им причинил болка е последното нещо което помнят.При поява на подобна ситуация, отново излиза болката защото това е запомнено.Така че си прав помнят, и това запомняне се нарича страхова невроза(не е критично всеки човек има ситуации запомнени по този начин). Ефекта е виждаш нещо страх те от него,но не знаеш защо, това е извикване на тази памет.Така че безспорно се помни.

6

Анонимен

преди 7 години

Наказанието и наградата работи при всяко дете, наказанието е неуловимия жест на неодобрение от наша страна, а наградата е нашата усмивка и неуловимо одобрение,обаче детето няма проблем да го разбере,проблема е че ние искаме да си измислим по манипулативни методи така че да ги контролираме а не тези импулсивни,обаче и детето не е глупаво и не се вързва.

5

Анонимен

преди 7 години

?ШАМАРИТЕ НА НИКОЕ ДЕТЕ НЕ СА.НАВРЕДИЛИ ПО ДУПЕТО НО ПЪК ПОУКАТА Е ОГРОМНА ЗАЩОТО ПОМНЯТ.?Ми да, на никой не са навредили. Питай Хитлер, Сталин и 99 процента от всички серийни убийци.

4

Анонимен

преди 7 години

"И точно заради тоя нови възпитателни методи в момента децата се колят с ножове, самоубиват се и какво ли не. Не заменяйте една работеща практика с нещо, което се вижда, че няма ефект."И откъде знаеш, че точно децата, които се колят с ножове или се самоубиват, били резултат на "нови възпитателни методи"? Наблюдението ми е, че такива тук почти не се прилагат. За сметка на това "щи шибна идин шамар" се чува доста често от родители на малки деца на улицата.

3

Аз

преди 7 години

И точно заради тоя нови възпитателни методи в момента децата се колят с ножове, самоубиват се и какво ли не. Не заменяйте една работеща практика с нещо, което се вижда, че няма ефект. И нямам предвид да се спукват от бой децата...

2

Анонимен

преди 7 години

Поне да бяхте написали как да се замести насилието.

1

Аналогия

преди 7 години

Да си биеш детето е все едно да си гориш пенсионната книжка.