22

Анонимен

преди 7 години

"...Нито една институция не контролира тези каси, няма закон, който да задължава БНБ или Комисията за финансов надзор да ги контролира, пише "24 часа"..."А като има закон, не е ли пак същото - все си е весела България! Важното е нЕкои да получават безумни за стандарта и ежедневието ни заплати и бонуси за нищоправене. Срещу нулева отговорност, разбира се.

21

Анонимен

преди 7 години

Това си е точно пирамида дига лихвите и балъците нали са алчни -внасят 200 хиляди.Като станат много по 100 и 200 хиляди обявава фалит и парите остават в собственика нафирмата . Ако фирмата е на името на на някъв в пандиза или наркоман още по добре.Хората остават без парите си ограбени посред бял ден !А парите ли? Те развалят човека и разберете смисъла.

20

Анонимен

преди 7 години

MOSHENIK BES CHADUR NE STAVA . GOLEMIYA CHADUR DURJHAVATA. V SLUCHAYA I TYA SE GUSHI , KATO DURJHI HORA NA SAPLATA I PLASHTAT DANUK OBSHTESTVENO OSIGURYAVANE, V N O I.

19

Котарак Бунак

преди 7 години

Ами те бабите хилядарките през балкона ги хвърлят на измамниците пък какво остава за тия кооперации. Докато има балъци (балик - риба на турски) ще има и тарикати измамници.

18

Анонимен

преди 7 години

Ще се бъхтя цял живот за да отида и внеса всичко в нещо наречено "Дупнишка популярна каса" мошенниците виреят там където има будали. Не че мафиотската държава не им помага

17

Анонимен

преди 7 години

Банките в БГ дерат по 10 кожи с високите си лихви,които никой не може да ги накара да нормализират.... Ааааа, за това ли така ожесточено реват срещу въвеждането на Еврото. Откак сме в ЕС именно банкерите непрекъснато внушават на ***, че дойде ли еврото цените щели да скочат до небето.. Разумните хора обаче не хапват доматите с колчетата

16

Агент Мики Маус

преди 7 години

"Нито една институция не контролира тези каси, няма закон, който да задължава БНБ или Комисията за финансов надзор да ги контролира".... ...както винаги в тази "държава" мошенниците са подпомагани от законите..или от тяхната липса.Не, че оправдавам простотията и алчността на вложителите, но такива неща в 21 век НЕ е нормално да се случват. От БНБ , прокуратури, ПАРЛАМЕНТ прекрасно знаят за съществуването на пирамиди, но сега ще се правят на ни лук яли... Нямало закон. Да седна аз да го напиша

15

Анонимен

преди 7 години

Капацитета на работещите в БНБ са крадливи, мързеливи и готови за далавера.

14

Анонимен

преди 7 години

ВСК-те естествено са пирамиди, но не ми хвалете и банките. Няма такова животно в цяла Европа - 0,5 % доходност по депозити и 10 % лихва по кредити. За кредитните карти изобщо не говоря, там се стига и до 18 % лихва. Какво е това чудо? Че то БНБ не си върши работата и по отношение на банките, щом се позволява подобно ограбване с такива измислени лихви по кредитите.

13

Анонимен

преди 7 години

Защо да няма отговорност, какво като са кооперации. Да поставиш количка на тротоара за мляко, сладолед, кафе , лук ти търсят отговорност. Кмета на с. Галиче на ли за лихварство го съдят. Или за едни може за друг не може, какъв е този ред?

12

Анонимен

преди 7 години

Малко преди преди да се случи всичко с КТБ работех банка. Много хора си теглеха депозитите от нас и запитани дали искат да отговорят на няколко въпроса за обслужването и защо теглят депозита си, отговорът беше "защото сте мизерници и там ще ми дават много повече!"Банките се състезаваха с КТБ за малко клиенти и не издържаха на тези лихви и съвсем ествествено на всеки поне малко запознат му намирисваше, а то какво стана...Но както 13 номер си го е казал :) После някой му е виновен, че не чел догов

11

asd

преди 7 години

Значи ли че всеки може да си прави кооперация и да си работи като банка, без да го наблюдава БНБ и КФН? Тогава при всички случаи ще може да дава > лихви, защото ще споести огромни разходи. Например от вноски във фонда за гарантиране. От блокирани депозити в БНБ и други.

10

SeveN

преди 7 години

До асдПрочети статията пак. Те са по закона за кооперациите. И при положение, че бснките дават под един процент лихва, а тези цели 14, би трябвало да ти говори нещо. Лакомо дупе , кръв се..е.

9

Гг

преди 7 години

Какво БНБ какви пет лева .Това е кооперация която играе с тези пари и вложителите вземат дивидент.Има едни малки буквички на самия договор.Но като са видяли12-17% лихва и са сложили подписа без да мислят...

8

asd

преди 7 години

Къде са спяли БНБ и КФН? Нали за да извършваш дейност като банкова институция трябва да изпълниш съответните изисквания и да си под съответния надзор от БНБ - да се контролират активите и пасивите, да има депозит в БНБ и вноска във фонда за гарантиране на влоговете. Да има собствен капитал според изискванията и т.н.

7

Ааа

преди 7 години

Всички който с изгорели какво реват !Тия дето играят на борсата са същите играеш печелиш .Кати искаш да имаш сигурност в банката на лихва 0 и имаш гарантирани 200 к ...

6

Анонимен

преди 7 години

Щом имат пари 300,400,500 хиляди лева да ги дадат на неква измислена фирма която очевидно е с пирамидална структура (откъде иначе ще плаща 30-50%) лихвен депозит не ги мислете.Напълно възможно е и самите "изгорели" да си измислят крупните суми и историята за да извлекът облаги и съжаление.

5

Анонимен

преди 7 години

Няма държава и няма закон, който да може да ме опази от мене самия. Иначе се получава, че аз правя глупостите, а плащат всички. Ама човешката лакомия няма граници.

4

ха

преди 7 години

Ами направете закон и ги контролирайте. Става лесно. Стига сте плямпали само. Така излиза че това добре за вас. За какво ви плащаме в НС? Работете не само да обяснявате.

3

Анонимен

преди 7 години

SASHTO DA NE NOSAT OTGOVORNOST, ILI KOGATO SA V KOLEKTIV VSICHKO MOJHE. TOVA SE KASVA OPG/ ORGANISIRANA PRESTUPNA GRUPA/ Ako E INDIVIDUALEN LIHVAR SHTE MU STUPYAT NA VRATA