87

Анонимен

преди 7 години

Геноцида над София беше извършен по време на бомбандировките.Търговската улица стана партиен домДругите са някакво жалко подобие на нещо от преди бомбандировките---Черното бесило от поезията на Ботев е визирало тъкмо товапревръщането на София в сто лицаи той го е видял като "черно бесило"гарваните си ги е имало и тогаваа Левски са го обесили за национална валута.--Най вероятно Ботев го е сънувалИма пророчески сънища

86

Анонимен

преди 7 години

И на мястото на партийния дом да се направят ниви.

85

Анонимен

преди 7 години

Соифиянци бягат от родния си град заради НОВОТО ВАВИЛОНСКО СТЪЛПОТВОРЕНИЕ.--РАЗБЕРЕТЕ БЕ ХОРА, ЖИВОТ БЕЗ ВЪЗДУХ -НЯМА!!!А като искате пари, дано да ви завиват с пари да видите колко топлят парите.

84

Анонимен

преди 7 години

Много млади хора(които не знаят миналото) се радват да работят и живеят в София заради "големите пари"но не правят сметка, че други преди тях поемат всички НЕГАТИВИ от това и затъват в живота и стават самоубийства и свиване в черупката и разбирайте още какво, защото живота за нас родените и живеещи в СОФИЯ става недостижимАко мислите, че това е нормално знайте че и вас същото ви чака.ПРОСТО НА ПО-КЪСЕН ЕТАПАко народ и политици и държава не вземат мерки сега после ще е къснопотърпевши всички

83

Анонимен

преди 7 години

Централизацията не е добро нещо. Имаме толкова хубава страна която пустее.Качествения живот не е само в парите. Важно е здравето а не парите, но какво да се прави като безпаричието днис се оказва половин болест ? Алчноста на човешкото око стои в основата на проблема.

82

Г.Н.П.

преди 7 години

4. В София давах средно по 120-130лв за бензин на месец. В Дупница си ходя пеша.5. Отоплението в София ми струваше по 600-700лв на сезон. В Дупница напрактика ми е безплатно - родителите ми така или иначе отопляват цялата къща, независимо дали аз, съпругът ми и детето сме в София или Дупница.Така че примамливите и високи заплати в София не винаги са толкова далавера, колкото изглеждат. Добре си направете сметката, преди да решите да отидете в София.

81

Анонимен

преди 7 години

До 89Точно така е. Но хората гледат цифрите и не си дават сметка, че качеството на живот не зависи само от доходите. След като напуснах София получавам по-ниска заплата, но дишам чист въздух, работата ми е на 7 минути с кола, в радиус от 5-20 км има 2 язовира и няколко планински курорти. А за децата е рай и растат далече от мръсотията, шума, чалгата и дилърите.

80

Г.Н.П.

преди 7 години

Аз съм от Дупница и живях известно време в София. Да, в София има работа и заплатите са добри. Но като включиш всичките разходи за квартира, парно, транспорт, детски градини и теглиш чертата, накрая се оказа в Дупница ми е по-добре.1. В София пътуваш с часове всеки ден. В Дупница всичко ми е 15мин пеша от нас.2. В София давах по 10+лв, за да се прибера от центъра до квартирата. Тук ми е под 2лв.3. В София няма места в детските градини. В Дупница такива проблеми няма.

79

Анонимен

преди 7 години

Какво му е странното? Частен сектор - 90% от чуждите фирми са базирани в СофияДържавен сектор - 90% от чиновниците са в София.Заплати 50-100% по-високи в София спрямо другите областни градове. С малки градчета и села да не говорим.И да не забравяме най-важното - Терминал 1 и Терминал 2 и те са в София :)

78

Анонимен

преди 7 години

След ограбването и съсипването на икономиката на малките населени места е нормално всички хора да се втурнат към София - гнездото на най-големите крадци от зората на демокрацията, които са направили своите инвестиции точно там, естествено. Впрочем доста софиянци си купуват имоти в провинцията...защо ли?

77

До еди-кой-си

преди 7 години

"За една и съща работа, в една и съща фирма в Бургас плащат 600 лв заплата, в София - над 1500 лв. Не 50%, а 200% повече."Познай защо! Защото в София има огромна конкуренция - ако не дадеш добра заплата, работникът ще избяга в друга фирма. Отделно, че животът в София е доста по-скъп. Квартирите са много скъпи, заведенията са скъпи, въобще повечето услуги в София са скъпи. И бих казал, че ако имаш жилище в Бургас, със 700-800лв там ще живееш по-добре отколкото на квартира в София с 1300-1400лв.

76

Анонимен

преди 7 години

За една и съща работа, в една и съща фирма в Бургас плащат 600 лв заплата, в София - над 1500 лв. Не 50%, а 200% повече.

75

Анонимен

преди 7 години

Защо няма информация от Уикилийкс за докладите на Младенов до Хилъри? Нещо не смеят "независимите" журналисти да публикуват такова нещо. С такива политици може и половината да живеят в София.

74

Анонимен

преди 7 години

Мразя софия и никога няма да отида там да живея или работя. През софия минавам транзит.

73

Ердоганя

преди 7 години

След броени години столицата ще е Кърждааали на новата държава ***...

72

Геноцит

преди 7 години

Ако някой си мисли че след броени години София ще е столица на нещо си се лъже.Първо ми докажете че има такава държава .Много се съмнявам да останат живи хора след години тука с тези политици .Според мен хората ще напуснат тази пародия на държава завинаги.Другите ще работят тук докато умрат за да на управляват ***,мутри,педералисимости и тн.

71

Вожд Унуфри

преди 7 години

Кореняци та кореняци - на гол тумбак чифте пищови.... Историята е показала, че в крайна сметка "кореняците накрая все го д..хат" Справка: САЩ, Австралия и т.н :-)))Света се оправдава от способни, а не от кореняци :-))))

70

Коментатор

преди 7 години

София е проектирана за 300-400 хиляди. Ако не живееш в центъра, няма никакъв смисъл да си в кварталите на 10-20 км от центъра.

69

Българин

преди 7 години

Дреме ми , аз ще съм мъртъв, а тук 30 % от българите ще живеят в София И 80% от ромитеДа са живи и здрави всички ще бъде много интересно - Кмет Асан, шеф на полицията Айше и тн

68

Анонимен

преди 7 години

Ако 1/3 от България е в София, а в София могат да живеят около 1 200 000, то колко хора ще останат в България?