133

П.Петров

преди 7 години

Всъщност, режимът на Асад е един дол дренки с Даеш( все БААС но с добавка на ислямски фундаментализъм в стил Ал Кайда), но не толкова агресивен към външния свят, с едно малко изключение - подкрепата на Хамаз в Ливан и убийството на министър председателя на Ливан.

132

Анонимен

преди 7 години

Интересно като какви възприемаш кюрдите живеещи на територията на Турция, щом Асад е такова зло? По същата логика и те биха могли да бъдат описани като умерена опозиция бореща се срещу диктаторски режим.

131

ROM

преди 7 години

Стоплиха се отношенията на Турция с Русия и с Израел. А ние нямаме ли разум?

130

ROM

преди 7 години

Стопиха се отношенията на Турция с Русия и с Израел. А ние нямаме ли разум?

129

Щирлиц

преди 7 години

Много ***,много нещо,край нямат..Споко!И у нас си имаме в излишък!

128

Анонимен

преди 7 години

Турция 5 века беше протекторат на Англия и Франция, били са силни до 1650 г. докато султаните им са били от български произход,

127

PD

преди 7 години

Модерната образователна система създаде индивиди с парцелено мислене, за които между причина и повод, не съществува разлика. Кръстоносците като причина са създадени, защото се появява каста от безимотни благородници, благодарение на господстващата католическа концепция за недопускане на разделение на благородническите имения.Така сформиралата се каста Рицари, е тормозела търговците, претендирайки за такса преминаване през даден път.Църквата им намира приложение, с обещания за богатство от грабеж

126

PD

преди 7 години

Това не е вярно. Българите за нация самоопределила се много преди сегашните ни съседи, като език, традиций, култура, и общ светоглед. Не е случайно, че сме попадали под различни имперски структури и сме запазили своята самобитност и самоопределение. Днес много етнически българи разочаровани от състоянието на общността- държава търсят спасение и бъдеще в други, ала всяко стадо има своите заблудени овце.Но дори и под имперски принцип, свободолюбието Българско, не може да не се прояви

125

PD

преди 7 години

И аз това казвам.Етнос може и да има, групи планинци, чиято функция в империята е била на телохранители и биячи, на имперска служба, но нация, особено в предвид елита от древни арменски, тракийски, асирийски, персийски, еврейски и др. да поставиш под общ знаменател ТУРЦИ, си е амбициозно социално инженерство, за което трябват повече от 100 г.Още повече че всички тези са обединени, само под принципа лесен живот в структурирано имперско общество.Те са по скоро склони да си намерят нова империя.

124

истината

преди 7 години

До PD турски етнос няма това са разни анадолски и други племена наречени турци което е било обидно название колкото руснаците са руси толкова и турците са турци

123

PD

преди 7 години

Турчин, е термин който се е употребявал в нашите разбирания за:Измаилтянин - прозиход мала азия, говорещ диалект, характерен за тези земи и ползващ се с протекция на имперската власт. Справка Оттоманската конституция 1876, където понятието турчин, като етнически елемент в империята, не съществува. Всеки който е можел да говори тюрски (източен византийски диалект), и що годе да пише, е бил допускан до служба в империята.Поради силната религиозно асимилационна политика, са попадали и Българи.

122

anonimen

преди 7 години

Ya kaji kolko broya samoleti imate

121

PD

преди 7 години

Реакция на кръстоносните походи е въздигането на Оттоманската империя.Нищо общо с ИД. И връзката с религията е прекалено опростена.Тогавашния ислям няма общо с трактовката характерна за ИД.Дори днес традиционни ислямски общества не отлъчват жената от социален живот, така характерно за модерното СА(елитарно) шиитско течение.А и да не забравяме, че турците, са измислена нация преди около не повече от 100 г. на база малоазийски диалект в рамките на Византия и графична система в началото си арабска.

120

Нова промяна!

преди 7 години

Водородът иде! Край на петрола! Очаква се голяма мизерия в целия арабския свят и Русия! Никой няма да купува петрола от тях! Хора, радвайте се!

119

Аз

преди 7 години

198-Възможно е,аз също съм си го мислила ама не сме онези векове вече!Все едно днешните българи,да се взривяват и да убиват турците щото видиш ли и те едно време са ни трепали.Имам много добри приятелки-мюсюлманки!

118

anonimen

преди 7 години

5 години Сирия се напомпва с колосални количества оръжие, муниции, без които това оръжие не може да стреля, с колосални финансови средства, без които продължителна война не може да се води. Кой финансира тази война - Саудитска Арабия, Катар, Турция и т.н. От там нататък всичко е ясно, включително кои са международните терористи. Сирия е в руини, бежанците щурмуват Европа, нестабилността в света пълзи към критичната черта, отвъд която ще стане страшно за всички, засега безумието побеждава.

117

стара любов

преди 7 години

пак се взеха защото се привличат и обичат

116

PD

преди 7 години

Ердоган се държи като бясно куче.Стоплянето на отношенията с Русия, няма да напълни автоматично курортите на Турция.Всички самоволни инициативи по отношение на Сирия, без съгласуване с Русия, са си самоубийство, на и без това крехките към момента отношения.Русия залага на Асад, като единствен легитимен, по пътя към политическо регулиране на процеса в Сирия.И ако САЩ могат да си позволят, да играят лукаво (с Русия са се договорили, а иначе несъгласни с нейните инициативи), то Ердоган просто лае.

115

Реалист

преди 7 години

Докато тоя психопат е на власт- Турция ще страда...

114

всички гледни точки

преди 7 години

Те руските туристи ако бяха обеднели, нямаше турските хотелиери всеки ден да малят Аллах да направи така, че да се върнат! Явно Аллах е чул молбите им- и о чудо, Путин се подлъга по едно извинение през зъби! Аллах е велик- това не може да се отрече! Явно има влияние и над Путин!