26

Анонимен

преди 7 години

Не само езикът, ами и така любимите на нашите гастарбайтери английски коли с обратен волан. След като никъде в ЕС такива коли не се рагистрират, то не виждам как в нашето КАТ ще може....

25

Анонимен

преди 7 години

ау голяма загуба тъпите англичани ще трябва да учат чужд език и да казват bonjour

24

Анонимен

преди 7 години

Изобщо не ми пука за английския и за английски-говорящите "уау"-вци ! Не мога да ги дишам !

23

Анонимен

преди 7 години

Официален или не, това е езика който се разбира от най много хора. Табели, по летища, влакове и градски транспорт. Където и да отидаш трябва да поназнайваш, за да можеш да се оправи.

22

Анонимен

преди 7 години

Айде да почват да учат българския!

21

барбора

преди 7 години

Проблемът не е в езика а в далаверата която попивко-папкинци виждат.Сега те си правят сметката как ще се преидава цялата документация на канцеларско и секретно ниво.Примерно има възможност да се прецакат разните Мита и агенции със строго секретна дейност военният с производство на видове оръжия лекарства и дрогерии/превързочни материали прибори медицински дори уредите за клизма/и т.н.Просфетата и аритектурата трябвада останат непроменени .Но ако там се развихри някоя българка може и макидонският

20

Анонимен

преди 7 години

Английският отстъпва и във Великобритания. Нито англичаните, нито французите искат да ползват друг език, освен своя. Английски ще излезе от мода, както други преди него. И в Щатите близо една трета от населението не говори английски. Всеки език е труден, когато трябва да се учи на ниво ползване на документи. Нали и първата кандидатка от ГЕРБ за евродепутат уж знаеше езика, а се оказа, че не стига. Има решение от 2000 г. всички да учат поне два чужди езика, най-вече на съседите. Време е.

19

Васо

преди 7 години

Да ин ги вратаро смениме с още по-слаб. Да заменим английския с български с граовски диалект. Да им омешаме уискито с шльокавица. Да им измамим с любов всяка мома англичанка. Коя дойде на море да я отвлечем като мисис Стоун. Да ги бомбардираме както те нас с крепости, камънье и дърве. Да им изпратим наши хора у парламенто. И накрая да им пратим обратно в Индия ромето. Така да я превземем изотвътре и да им отнемем бисера в короната.

18

Евролюб

преди 7 години

До Анонимен 18Ирландците не могат да го регистрират постфактум, освен ако не се промени регламентът, който сега дава право само на 1 език. За промяната се иска единодушие

17

Евролюб

преди 7 години

До АнонименВъзможно е но при влизането си в ЕС Ирландия е регистрирала именно келтския като свой официален език, също както Малта - малтийски. Всяка държава може да впише само по 1.

16

Анонимен

преди 7 години

Тук има някакво брутално недоразумения. Английският език е основният официален и работен език в Ирландия, повечето хора не владеят келтски, а за още по-голяма част келтският не е основният им език, а английския. Става въпрос само за местните, разбира се.

15

звучен и лесен

преди 7 години

Европейците трябва така или иначе да си изберат един общ език, който да е задължителен в училище и официален .Улични знаци, надписи, документи, комуникация.Немския и френския не стават. Звучат на повечето народи неприятно и са усложнени излишно.Номинация за италиански . Той е нативен и за римското колтурно-политическо пространство, чието наследство са всички държави в Европа. И за източната и за западната римски империя. Lets sprehen ITALIANO !

14

Stoyan

преди 7 години

До Джедай Мастър. Английският е официален на Малта, но заедно с малтийския. И тъй като съгласно регламента всяка държава може да посочи само един език, с който иска да я идентифицират, малтийците са посочили малтийския. Същото важи за Ирландия, където ирландския и английския са официални езици, но от Дъблин са посочили ирландския. Т.е. трябва да се промени регламента, иначе английския отпада като официален език на съюза.

13

Джедай Мастър

преди 7 години

Английският е официален език на Малта, така че няма как да отпадне. Явно, да си председател *** конституционната комисия на ЕП не значи, че не си глупав, както е и в БГ.

12

Анонимен

преди 7 години

Не се притеснявайте, сега Ирландия ще го декларират като официален. Досега явно не са го регистрирали, защото вече е бил въведен от Англия...

11

Марсианец

преди 7 години

Не е важен езикът,на който говориш,а какъв икономически потенциал се крие задговорещия.С нашата икономика,дори на перфектен марсиански няма да предизвикашинтерес.

10

Анонимен

преди 7 години

Българския език ще стане основен в ЕС!

9

11

преди 7 години

И на кой му пука?

8

до 3

преди 7 години

Да, направо се изкълчиха от лакейничене. А разни самозвани експерти ни хвърлиха в очите поредните нелепи пазарни анализи. За тр.оловете да не говорим, какви ги наредиха. Така като гледам май май и паунда и UK FTSE 100 се стабилизират. Нова драма няма. Играчите си гледат филма за познатата стара стагнация и чакат решенията на централните финансисти.

7

Анонимен

преди 7 години

Да. Сега да учим глупавия немски остана...