10

Анонимен

преди 7 години

Това ми мяза на нова схемичка за прескачане на ДДСЕдна фирма дарява на друга стоки, а втората дарява на първата нещо си друго. Може и по-завътяно да го измислят, но идеята е ясна.Няма ДДС и държавата пие студена вода

9

Анонимен

преди 7 години

Колко годна храна се изхвърля, а колко гладни хора има. Жалко!

8

висок

преди 7 години

огладняха *** та та що го криете

7

висок

преди 7 години

Залагам 1000 лв, че на втората седмица след като това се приеме... 99% от произведените и внесени в БГ хранителни продукти ще бъдат "дарени".... а след това.... спомнете си вратата в закона за студентските кооперации! Огладняха *** и искат пас като на времето да заобикалят данъците с врътки. А Маямата е отврат, вече като дръпна въженцето в тоалетната... и от казанчето потича Маямата.

6

vlady

преди 7 години

Решението е доста просто - храните да се даряват само на БЧК или друга благотворителна нестопанска организация след проверка на годността им от БАБХ, която така или иначе е необходима. Дарените на фирми и стопански организации да се облагат с ДДС на общо основание.

5

Анонимен

преди 7 години

В България неможе да има диференциация на ДДС за различни стоки, причината е че веднага ще се използва за да се укриват данъци, мафиотските фирми ще започнат само с дарени харани да работят.

4

Анонимен

преди 7 години

Другарко Костинбродская, защо вашето правителство не премахна ДДС-то върху дарените храни? Ни срам, ни очи! Велико отвращение!

3

Даниел

преди 7 години

Кой ще гарантира, че храната ще бъде дарена и няма да има злоупотреби?

2

KKK

преди 7 години

чакай, ама като дариш нещо то е 0лева ... и 20% от 0 лева са пак 0 лева ... та кво ддс, кви 5 лева ?

1

дар дарува

преди 7 години

И като започнат едни подаръци,всяка храна ще бъде подарена по документи.Зад една на пръв поглед благородна кауза се крие нещо съвсем пъклено и присъщо и характерно за кръговете около партиите или обръчите от фирми както са по познати