36

Анонимен

преди 7 години

Според Конституцията църквата е отделна институция от държавата. Докога политиците ще са бъркат в работите на църквата и като какви?

35

пешо

преди 7 години

Кого го интересуват тези глупости? Ако не беше намесено името на русия в статията, да се възмутят платените русофили, нямаше и да има коментари. Кой се занимава още с църкви и се вълнува от ставащото там и им вярва, че са свети хора??? Църква нямаме от 1944 г. насам. След 1989 имаме послушна структура на ДС, която дава още една възможност на глупавия народ да се отказва от времето, парите и склонността си към мислене и разсъждение.

34

събор

преди 7 години

За отлагане на събора и против някой от документите които ще бъдат представени там (но няма да се обсъждат) са Антиохийската, Българската, Грузинската, Гръцката(Атина), Руската Патриарший, Света Гора.

33

Анонимен

преди 7 години

Статията е пълна глупост. За всичка се обвинява Русия. Защо не се казва,че Вартоломей е епоискал от БПЦ допълнително към вече дадените за срещата още 150 000 евро? Въпросните "анализатори", които се цитират явно са от спонсорирана от САЩ НПО и си нямат представа от канона и изискванията на православието, но истината тях явно не ги интересува. Важно е да се плюе по България и Русия.

32

РАД

преди 7 години

До 12Руснаци НЕ СА УМИРАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ!УМИРАЛИ СА ЗА ИМПЕРАТОРА СИ,който ги е пратил тука. както и за неговите интереси!Има огромна разлика!Истински за България са умирали хора като ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВСИЧКИ ОНИЯ, ДЕТО ТАЧИМ!

31

мастодонт

преди 7 години

Стига с тая заря. Отстраняването на Дионисий няма нищо общо със зарята. Дипнисий беше отстранен защото опорочи причастието, опорочи литургията.Събора в този си формат е безмислен там няма да се решава нищо, сегашния формат не позволява дебат, не позволява промени. Какъв е тоя събор на който нищо няма да може да се реши

30

Анонимен

преди 7 години

До художникаНай голямата грешка е, че все още не са забранени БСП и всички такива партии, които поддържат комунизма и Русия.

29

Минаващ оттук

преди 7 години

Всъщност, малко извън контекста, не звучи логично нещо, което е отлагано 1300 години да не се отложи още една, например...

28

художника

преди 7 години

В едно интервю на "царя" чух една много добра сентенция за вярващите и комунистите. А тя е:Вярващият казва: - Всичко мое е и твое, а комуниста... Всичко твое е мое!Мноооого яко. Абсолютна истина!!!

27

Анонимен

преди 7 години

Защо пък БПЦ да е организирала зарята,какво го доказва,че е нарочена или такава е мълвата,поп зад топ,туй да не е поп Андрей на платформа с топа,някой трябва да го е доставил заедно с зарядите този топ,кой поп даде знак за залпа,сякаш е серенада,а защо не им отмениха серенада като им я вземат заедно с топа и зарята,пък и брата каза,че на маса пишат,а под масата подават срешу подпис,някой се е подписал за тия чудеса,поп ли бе и само премълча понеж била пред А.Невски кат пред МП,АП,и др.патриархии

26

Анонимен

преди 7 години

Тая статия е тотална глупост! Св.Синод на БПЦ реагира изключително адекватно, далновидно и коректно по отношение на готвения събор. А зарята няма нищо общо с нея. Онова момче само изложи себе си и покровителите си.

25

малкото клисарче

преди 7 години

Мисля, че на Ренета и отива повече да мие входовете на жилищните блокове в Люлин, отколкото да дава акъл на патриарха...

24

Анонимен

преди 7 години

като искате участие и бучите извадете 120000 евро да почерпите Вселенския

23

старото клисарче

преди 7 години

Виж ти, Ренета станала експерт по канонично право....е т'ва е новина! Я да си прибира протежето и да заминава при онзи, турския патриах, да си се икуменисват колкото си искат. Правилно е решил синодът да не участва в събора...

22

Анонимен

преди 7 години

БПЦ не се кланя наляво и на дясно като пудел на всякакви. Инджова да си гледа лакейската политика, после да дава акъли.

21

Анонимен

преди 7 години

Руския патриарх не е духовно лице, а служител от администрацията на комуниста-диктатор-антихрист путин.ако се установи каквато и да е връзка между нашия и руския патриарх, нашия трябва да си заминава незабавно !

20

Дърева

преди 7 години

комунизма вече е в църквите. Слава на КГБ и нейните милиционери в расо. Вече сме 21 век и разпитите на КГБ се извършват цивилизовано-като се изповядаш при дядо поп пожелание.

19

вълкът козината

преди 7 години

си не мени.... Нашите келимявки верни на КГБ.

18

Анонимен

преди 7 години

Ей хора, незнам... чета коментарите и си мисля..Идете някоя неделя на църква и чуйте някоя проповед. Не е лошо. Добре се отразява и на нервите и на душата.

17

Анонимен

преди 7 години

До АнонименРуснаци за България са умирали.------------Руснаци за България НИКОГА не са умирали.Умирали са под руско командване, за Русия. Виж, обратното се е случвало, доста прости българи са се похарчили за чужди интереси, най-много руски.