62

Богомил

преди 7 години

До КръстенЧуждо подлого, престани да четеш учебниците по история писани от руснаците и техните български слуги. В тях не пише, че Русия е нападнала България. Руснаците отричат това, а ние мълчим. Моят прадядо преди 100 години се е върнал от щатите и остсвил коститите се в Северна Добруджа, на руския фронт(+сърби и румънци + русофила Радко Димитриев). Ако дядо ми е ***, то и аз съм ***. Разбра ли ***? И моята баба щеше да те заплюе като убиец на баща й.А за Левски не говори предателю!

61

Богомил

преди 7 години

До КръстенДраги, нали ти е ясно, че клетвите ти не могат да ме засегнат. Защото истината е на страната на родолюбците, на страната на Раковски, Левски, Ботев, Стамболов и т.н. Даже дядо Вазов е прогледнал, след като Русия нападна България. А такива като теб, ***, комунисти(мафиоти) или просто хора с промити мозъци, са наследници на предатели като Евгени Вулгарис( О, неразумний юроде) или на ген.Радко Димитриев,спрял настъплението към Истанбул и сражавал се с русняците против България.

60

Богомил

преди 7 години

Относно човешкия фактор и ролята му във войните и историята е известно, че човешката история всъщност е история на манипулацията. Колкото по-несвободен, по-религиозен, по-беден, по- пиян е един народ, толкова по-лесно се манипулира. Лъжата и манипулацията са основно средство за обработка на "пушечното месо", за да се хвърли в огъня на войната. Горките руснаци още вярват, че са "освободители" на всички други. Не знаят, че от 125 войни, водени от Русия през последните 200г. само 5 са отбранителни.

59

Мето Горублянски

преди 7 години

САЩ се връщат през *** - скрити, маскирани с ла *** - ту зад кюрди, ту зад уж неква опазиция на Асад, ту деректно зад ислямистките главорези с десетките им имена за заблуда на общественото мнение! Тези дни Ердоган, плачейки по неговата си драма, без да иска или нарочно, но *** майката на камуфлажа на американските участници в сирийското клане, като обяви, че не било честно американците да воюват с кюрдски униформи, щото турците не знаели кого ще затрият, ако си пуцат, както са си свикнали

58

Богомил

преди 7 години

До Станкова Госпожо, как така, редом с философията и психологията сте забравили да споменете и божията воля като решаващ фактор за изхода на една война в съвременните условия? Не само , че чета много история, но и анализирам историческите факти, събития и процеси с методите на статистиката и термодинамиката. Това е така наречената нова дисциплина клиодинамика. Явно от много занимания с философия и психология, не ви е останало време да се научите как се анализират сложни многофакторни процеси.

57

До Stankova

преди 7 години

Параноя казвате!?ЕС е под чехъла на САЩ! Факт!!!!Кой котролира световната банкова с-*** беше доказано с Панама гейтс и с клякането на Швейцария и Люксенбург пред Щатите, когато двете държави бяха принудени да свалят банковата тайна на влоговете! Факт!!!!!Кайто контролира световните медии, той формира общественото мнение! Факт!!!!!!Може и още, но вие и сама бихте могла да откриете "10-те разлики"!

56

П.Петров

преди 7 години

Всъщност кюрдите атакуват Рака, за да отклонят вниманието на Даеш от истинската им цел - Манбиж - Ал Баб, където живеят много кюрди, ама Асад го е шубе за петролните полета и тръгна към Рака.След Палмира беше логично силите на Асад да настъпят към Деир Ез Зур, за да разбият обсадата, но там са предимно арменци и на Асад му е през шпека за тях, въпреки, че го подкрепят и го предпочитат пред сунитите и кюрдите.

55

П.Петров

преди 7 години

От доста време следя развитието на войната в Сирия и считам, че статията не е обективна, бая е преписвано от руските издания.Преди настъплението на кюрдите към Рака, войските на Асад и руснаците не мърдаха срещу Даеш от Палмира. Бяха заети да бомбандират жилищните квартали и болниците на Алепо, Хомс и Идлиб. Вчера като им писна на ССА след поредната бомбардировка над Идлиб с десетки цивилни жертви завзеха южно от Алепо толкова, колкото армията на Асад завзе за година.

54

Stankova

преди 7 години

До Богомил1. Прочети си пак писанията и тогава говори за грамотност;2. Прочети повечко история, малко философия и психология и тогава говори за решаващите фактори в една война;3. Относно предателите и чуждите агенти, какво да кажа - параноя и липса на здрав разум!

53

КВО , СТААА...БЕ....

преди 7 години

САЩ--СЪС 400- СПЕЦИАЛИСТА ----ОБРЪЩА ХОДА НА ВОЙНАТА В СИРИЯ ....???!!!!РУСИЯ -СЪС 40-ХИЛ. ПОЛЕТА НА "РУСКИТЕ СИ ЩАЙГИ" ---НИЩО НЕ НАПРАВИ...??!!!!МАЙ ---ВСЕКА РАБОТА СИ ИСКА "МАЙСТОРА" ...А....ХА,ХА,ХААААААААААААААА......??!

52

Богомил

преди 7 години

До. КръстенКолко много празни думи госппдине? Явно истната много ви е засегнала. А "вежливостта" и езиковата ви култура издават интелекта и човечността ви. Но защо да имаме големи очаквания към предателоте на отечеството и чуждите агенти? Броят на камионите е само един пример. А 25-те хиляди танка и толкова самолета?Ами с какво бяха облечени и обути и с какви консерви се хранеха червеноармейците? Ами десетките хиляди тонове стратегчески суровини? Войните се печелят с икономика драги неграмотни

51

Дик

преди 7 години

Ако кюрдите получат автономия ще стане така че бившите арменски земи ще станат кюрдски,а на времето кюрдите са помагали на турците да избиват арменци.

50

Анонимен

преди 7 години

Абе, там където се намеси САЩ - лошо, но ако не се намеси - още по-лошо !Същото важи и за Русия, но точно обратното !

49

До 91

преди 7 години

"Доста объркана и противоречива статия.Има някои абзаци, които са правилни. Има други, които никак не са правилни."__________________Уважаеми г-не/г-жо, Вие защо изобщо четете статии, след като вече знаете точно кое е правилно и кое е неправилно?

48

Анонимен

преди 7 години

Абсолютна схема на дългоносовците за прекрояване на света увеличаване на печалбите. Отдавна са разбрали, че истинския бизнес е във войната!

47

Анонимен

преди 7 години

"Сащ са безочливи и арогантни до безобразие. Разбраха, че с техните шистови залежи нищо не става и сега да не са луди да оставят на мира Сирия, там където боднеш излиза нефт."В Сирия по-скоро излиза газ. Територията е добре проучена доста отдавна. И залежи от газ има в морето. Не случайно руснаците се бият именно предимно за западните части на Сирия и за изтока не им пука чак толкова. Просто силите на Асад са предимно в Запада, там са и руските бази (базИ, а не база), а и находищата са там.

46

Анонимен

преди 7 години

Доста объркана и противоречива статия.Има някои абзаци, които са правилни. Има други, които никак не са правилни.

45

Анонимен

преди 7 години

Руската авиация се изтегли по технически причини. Направиха по 20 полета и ги върнаха в русия за ремонт на двигателите. толкова им е ресурса:))

44

?

преди 7 години

А Русия?И тя "ПОД ФЛАГА за БОРБА с тероризма" е в Сирия .Мнго тенденциозна статия.Ако се замени САЩ с Русия- същото ще е .И Русия НЕ МОЖЕ да изглади противоречия между СУНИТИ и ШИИТИ.А и Путин призна, че са успели да ликвидират около 2000 граждани на РФ, биещи се за ИД, защото иначе ще се ВЪРНАТ в РФ( кавказки републики).

43

Анонимен

преди 7 години

Честно казано, нито американците, нито техните съюзници имат работа в Сирия. Просто трябва да оставят местните да се трепят помежду си 50-100 години, докато приключи ферментацията на ново общество. Явно етапи от развитието трудно се прескачат. Малко са изключенията като Индия или Япония. В държави като Сирия засега има само две възможни ситуации - диктатура или хаос. Също както, впрочем, в Русия: диктатура (Сталин, Путин) или хаос (Горбачов, Елцин).