32

Наблюдател

преди 7 години

Някои хора тук все дават акъл на сирийците да си останели в държавата и да се борели за нейното по-добро устройство. Ами питам аз тия 2 милиона българи дето напуснаха България що не останаха да се борят за подобряване на положението, хем тук война няма?! " На чужд гръб и сто тояги са малко" , затуй ръсите толкоз акъл.

31

Анонимен

преди 7 години

31, плащанрто оли неплащането на такава глоба може да се реши с национален референдум,както приемането или неприемането на бежанци, но явно мнозинството от Швейцарците са ок с тази система.

30

Анонимен

преди 7 години

Никой не коментира основната, новина, че Швейцария ще приеме 50 000 бежанци...

29

българина

преди 7 години

Това си е евро рекет или нов отомански еничарски данък........ Всичко с връща.... Идва нов ден победъй и 1945 ще им се стори като празник на евро олиго френите

28

бирник

преди 7 години

Платили са си данък, да не ги закачат правоверните.

27

Анонимен

преди 7 години

Прекрасна демокрация - плащайте 290 000 франка ако искате ВАШИЯ референдум за ВАШЕТО градче да е валиден.

26

българина

преди 7 години

Тези 290 000 ще ги избият за 1г. Културата и начина на живот нямат цена. Сега 10след година 200! Ще почнат проблемите и престъпността обири и кражби, нужда от охрана и повече полицаи. Всичко това струва мнооооого повече от 290 000. Това е такса род и бъдеще или такса патриотизъм. До къде я докараме..... Живота си знае работата ще има големи промени в Европа и сащ77154

25

Анонимен

преди 7 години

Пълни глупости пишат някои хора. Като наистина бягат от война, защо не се насочват в държавите около тях, които имат и територии да ги приютят, имат и мнооооого пари, изповядват тяхната религия и живеят по техните обичаи?! Вместо това цялата вълна идва към Европа и децата им се давят по моретата, за да дойдат тук, да гледат жените по улицата като стока за продан, да рушат и чупят инфраструктурата, изградена с парите на данъкоплатците?! Съжалявам, може би някои ще ме анатемосат, но съм против тях

24

Анонимен

преди 7 години

Тези швейцарци са на заплата при Джуджето

23

Виготура

преди 7 години

Като видя Саудитска Арабия, Катар, Обединените арабски емирства, Кувайт и Бахрен да приютяват християнски и мюсюллмански бежанци, тогава ще бъдат приети и в Европа мюсюлманите. А икономическите мигранти ще си чакат реда, както българи и румънци 7 години чакахме за достъп до европейския пазар на труда. Африка и Азия са 4 млрд човека. По света има над 10 военни конфликта. Може ли Европа да приема десетки милиони мигранти, които чакат някой да ги храни и пои и да се съобразява с ***?

22

Наблюдател

преди 7 години

Това е Демокрацията - Референдуми!

21

ким сун

преди 7 години

Швейцарците са пресметливи и безскруполни хора.За тях да си човек не значи да имаш сърце.Въпроса е че Европа се нуждае от евтина енергия,тъй като се задъхва икономически.Колкото и да е велик запада без ресурси няма икономика.Аза да има евтини ресурси трябва да има война за да се краде от близкия изток и Русия.А като има война,има и бежанци.Това е сметката която трябва да се плати,ама никой не иска да плаща сметката.

20

Анонимен

преди 7 години

naselenieto e 2 200 a ne 22 000

19

Пустиняк

преди 7 години

Нещастници. 22 000 души не могат да приемат 10 човеак. Не си спомнят швейцарците преди само двеста-триста години как са били бежанци с хиляди чак в новия свят. Главно икономически емигранти. А за коментарите отдолу нямам думи. Оскотял ***, дет война и глад не е виждал от сто години., който в мирно време живее в по-голяма мизерия отколкото народи във война тръгнал пак да си показва колко е ***.

18

до смотаняците 3,5+6

преди 7 години

Какви човещини, какви експлоатации? Тук истината е: регулирано и организирано изтриване на Европейската цивилизация от лицето на Земята; замяна на коренното християнско население с мюсюлманско по-простичко; премахване на парите в брой за по-удобно контролиране; кой печели от всичко това? А вие си демонстрирайте човещината другаде, не по форумите.

17

Анонимен

преди 7 години

Вникнете в смисъла на случилото се! А именно, това е законният начин да не приемеш дезертьорите. Всички други начини, и откази са незаконни, и ще бъдат преследвани от закона. Според мен това е една показност, която никъде и никога няма да се повтори! Мисля дори че е организирано на доста високо ниво! Защо 300 мил-ра ще плащат глоба, след като могат да платят и сключат доста по изгодна сделка? Това е измама от една страна, и урок за негостоприемните европейци!

16

Анонимен

преди 7 години

в това градче нямат нужда в момента от Лекари и Инженери.Когато имат ще има конкурс за работа и всеки ще може да кандидатства.

15

Иванушка

преди 7 години

Браво на швейцарците! Не са длъжни да приемат всекиго и на всяка цена! Браво!

14

dk

преди 7 години

до 1 на теория това е така ,но когато ти спретнат отнякъде революцийка не става и започват войните ,за да печелят корпорациитедано не сме техен обект,че иначе ще стане по лошо от сирия и либия

13

ptr

преди 7 години

За пореден път..."Да го д*хат бедните..." "Демокрацията" е изкривена до n-та степен. Скоро всички ще сме разделени на 2... Богатите от едната стана на оградата,а от другата,цялата "***" която не може да си плати да е при "привилегированите"