31

стамат

преди 7 години

контрола от това печели

30

Анонимен

преди 7 години

"Няма контролна институция която да не е затънала до най-горно ниво в корупция!"Ти пък откъде знаеш ? Да не би да работиш в някой контролен орган ?

29

Анонимен

преди 7 години

ТУРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ?

28

Нормативен отговор

преди 7 години

И двете, и двете!

27

Норматив

преди 7 години

Последно - 10-15 пъти над нормата ли са нитратите или нормата е завишена 10-15 пъти? Двете неща са коренно различни и за журналисти, които ги бъркат, трябва да има бой с пръчка на голо.

26

Наблюдател

преди 7 години

В тотално разядена от корупция държава каквато е България т.н. "контролни органи" /всякакви/ всъщност пркриват и закрилят това слещу което трябва да се борят до степен на извращение.Няма контролна институция която да не е затънала до най-горно ниво в корупция! Естествено това се случва защото всички те са подчиненин и са под закрилата на управляващите, точно които задават правилата!

25

Внимание

преди 7 години

Трябва да се знае , че в Турция все още ИЗПОЛЗВАТ ДДТ !!! Това е УЖАСНО!

24

Анонимен

преди 7 години

До ффдаффаНяма да ядеш, ще пиеш ракия, в нея няма нитрати. За мезе цигарката, и така ... Здравословно.

23

агробизнес

преди 7 години

Вредният ефект за здравето се получава при преобразуването на нитрати в нитрити. Това се получава, например, при дългото съхранение за плодове и зеленчуци. Затова и употребата на вносни продукти от далечни страни би следвало да е ограничено. Купувайте свежи зеленчуци с добри вкусови качества и гледайте да не са по-едри от нормалното. В колбасите и консервите пък ви сервират нитрити в готов вид за по-сигурен ефект. Шегувам се. Правят го с пазарна цел, но ефекта наистина е многократно по-вреден.

22

Анонимен

преди 7 години

Субсидиите и стремежа към парите развалиха храната. Аз все по-рядко ям салати, защото са ми безвкусни - зелето масово е пластмасово, доматите са безвкусни...За полските ябълки не ми се коментира.

21

Аграр

преди 7 години

15пути са нищо.Перди години имаше случаи на 200 пъти превишение на нормите.

20

Анонимен

преди 7 години

Защо няма контрол ли?Ами защото държавата е затънала в коруцпия и шуро-бажанащина.Нищо не се прави както подобава, няма контрол, няма наказания.Като хванат някой ***, който не си е платил, за да не го закачат, но продава отрова (примерно, както съобщиха - сирене без капка мляко в него и др. подобни чудеса), никой не може да му направи каквото и да е.Той наглецът дори съди пресата, ако ни информира за името на фирмата му.Заради подкупите само мънкат "някои производители" ни тровят. Но кои?

19

Анонимен

преди 7 години

Американците ни продавали Гмо и ***, така ли?!Та ние сами произвеждаме отровни храни бе!

18

Анонимен

преди 7 години

значи да видиммесото внос от стари животни, пълно с холестерол, антибиотици и хормони - не става за яденеплодове, зеленчуци и зърнени култури - фрашкани с нитрати, пестициди, и най вероятно има необявено гмо - не става за яденеи кво да ядем?

17

Анонимен

преди 7 години

Като дойдат ГМО *** полимери няма въобще да ви притесняват ни нитрати, ни цитрати.

16

Даа

преди 7 години

Истината е, че нитрати и нитрити са многократно повече допустими в колбасите, но и в плодовете и зеленчуците са натъпкани с прекалени дози от тях, защо ли удобно се пропускат и откровено смъртоносното наличие на пастициди е друг филм?!? На кой му отърва да се прави на псевдозащитни, като нищо не се предприема, защото тук и да има санкции, дали евтиния внос от свободните зони ще е гарантирано проверен???

15

Анонимен

преди 7 години

ние тук сме напред с материала и вече сме приели американските стандарти за "безопасност"

14

агробизнес

преди 7 години

Нитратите са вредни в големи концентрации, но пък се натрупват в организма, в смисъл, че освобождаването от тях изисква много време. Внимавайте със зеленчуковите диети, ако включват само внос. Решението е да се подпомогне родното микро производство. Разбирай - да се отреже далаверата на прекупвачите, да не се крадат субсидиите, а да отиват по предназначение и да се наложат мита на вноса. Ограничения тип данък градина, ракия, компот и прочее са обратното на това, което е нужно да направим.

13

Анонимен

преди 7 години

Някъде преди 1-2 седмици бях на женския пазар в София. На една сергия пишеше кромид лук пр. България 1.20 кг. До тук добре. Обаче аз се осъмних че е наш, и казах на човека дай доказателсво за производство. Той каза че е някъде от района на Ямбол. Аз пак не бях сигурен, но хайде повярвах му докато не видях един етикет на чувалчето. Като видях от къде е се втрещих. ЕГИПЕТСКИ. Купих 2 главички, колкото да не е без хич. Така че ВЪОБЩЕ не вярвайте на написаното на бележката за произход...

12

Валентин

преди 7 години

Това е подготовка на почвата (обществото) за още повече отрови, които ще последват търговското споразумение с ФАЩ. Важни са печалбите на глобалните концерни, а не здравето на всякакви твари