112

Дилемата

преди 7 години

на простака-мутра-политик-милиционер:искам квалифициран персонал, грамотен и кадърен, който да ми работи почти безплатно, ама и да много *** от друга страна, по възможност полуграмотен като мен, за да стои в подчинение и да ме избира постоянно, за да върви далаверата.

111

коко

преди 7 години

На "Слъчев ден" за натрупали с багер пясъка за да получат равна площадка за чадърите на хотелите и сега плажа е една площадка със стръмни склонове.Кой позволява това?

110

Анонимен

преди 7 години

Само като видите персонала че е масово от един нехаресван етнос и ще се откажете от български хотел по морето.А шефа е дебелак, ниско остриган, с мръсен потник, по джапанки, седнал в луксозна кола.Забравете за почивка в България на море!

109

в. иванов

преди 7 години

Най-безобразнота част от българското черноморие е СЛЪНЧЕВ БРЯГ. Това е сбор от бетонни крепости и нищо повече. Бягайте надалеч от тази смрад. ЕДна купчина мутрински измамници ви лъжат за някакви застраховки и още какви ли не глупости.А колкото до т. нар. медицински застраховки - ТАКОВА ПОНЯТИЕ НЯМА. Констатирате ли такова нещо - направете така че това лице да се проклина цял живот. Няма невъзможни неща . В 21 век вече понятието ДОКТОР е изместено отдавна от компютрите. Спрямо нахалните хора !!

108

в. иванов

преди 7 години

Какво значи качествена услуга - едно нищо. Сбор от пластмасови летви с подобие на креват. Казано простичко и ясно - ТОВА НИЩО НЕ СТРУВА. Докато не се изчисти черноморието от разни навряли се мутрински концесионери - ТАКА ЩЕ БЪДЕ. Това са безобразията на туризма в БГ.БЯГАЙТЕ НА ПОЧИВКА извън тази скапана държава. ИДЕТЕ И ВИЖТЕ какво е качество в ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ и забравете за тука

107

Кирил Софийски

преди 7 години

Липса на класифициран персонал по- морето ?!?!?! Защо като такъв в България има в изобилие ?!?! За сметка на това изобилие от мутри,пръкнали се като хотелиери и ресторантьори ! Въобще в България вече 26 години преход -преход и пак преход ! Натрупване на първоначален капитал и див, ама див капитализъм ! Тук само печалбата има значение и не важат никакви закони !

106

Анонимен

преди 7 години

Браво, така трябва за ***, които все още ходят да пълнят гушите на Мутрите.Да направят цената на чадър 100 лв на ден.

105

БатБулгар

преди 7 години

Много ясно, че това ще е проблема. За тия пари толкова. Като почнат да дават по 1000 чиста пара, кадрите ще се върнат, даже от самосебеси ще се върнат :). Просто хората вече отказват да работят по 12 часа на ден за 500 лева, с 1 почивен ден седмично. Еми за 1000 лева да, за 500 лева НЕ.

104

Георги

преди 7 години

Българският работодател НЕ ОБИЧА да дава достойни заплати. 400 заплата са мнооого пари за него, но 400 лв. за СПА и масаж или за някоя нова дреха, парфюм или друга гъзариика са повод за хвалба колко харчи е похарчил за ГЪ.А си

103

Анонимен

преди 7 години

Липсва квалифициран персонал, който да е съгласен да работи без пари, без трудови договори и с уговорки за минимална заплата легално и нещо на ръка - нелегално. Да направят заплатите като на персонала в Гърция, Кипър и Испания и тогава да вият за липсата на квалифициран персонал. Щото цените в България понякога са по-високи.

102

gost

преди 7 години

на квалифицираните наемодатели не им продължиха договорите имам един познат нае хотел прави ремонт доиде некакъв софиянец пробута си негови хора и до там

101

Анонимен

преди 7 години

Аз съм квалифицирана. Имам и образование, и стаж. Но ми излиза по-изгодно да давам уроци по английски и немски, от колкото да работя за простаци, които не могат да ме оценят. Последният ми шеф по милост беше завършил СПТУ. Беше и неграмотен (тИтрадка, адреЗ, дИте), добре, че после ми даваше да ги въвеждам в компютъра, иначе клиентите щяха да се превиват от смях.

100

Анонимен

преди 7 години

наблюдавам,че една положителна тенденция,а тя е че със всяка изминала година баламите,които работят без пари намалят

99

Chervena zvezda

преди 7 години

Personalat se prekvalificiral i raboti v ortodox hramove v chujbina - s edna ikonka i laskavi odejdi pee malko i poluchava mnogo.

98

Анонимен

преди 7 години

Персонал има. Няма желаещи да работят за без пари.

97

чуй

преди 7 години

До Работници от чужбинаказва се -езикова бариера!никой в света не разбира ниемския- краварски на щвейца!нашти *** щели да взимат сервитьори от уж бълтарите наоколо!? Гуем смех ша падне като в един стар филм!!!

96

Безпартиен

преди 7 години

Ами оправете си...... заплатите..... голяма мотивация да бачкаш на Слънчев бряг за 500-700 лв по 16 часа на ден 32 дни в месеца.Хотелиериете да се включат в образованието малко и да дадат пари за да си обучат кадри.Студентите, поне умните ходят на стажове навън... Писна им на студентите от тъпия слънчев бряг.Аз ще си бачкам в глупавата Америка, ще си направя 9-10 000 $ за 3-ти пореден път и ще се прибера да си почина зимата. Айде мерси да работя тука. По добре експлоатиран за пари, отколкото без

95

Анонимен

преди 7 години

V CHASTNITE KUSHTI PRASNO NYAMA

94

копелето

преди 7 години

Ос-ра,ха образованието, сиганизи-раха матеряла за да е послушен по изборите от една страна, от друга реват *** за качествени работници! Е нема как, това в онова и душата в рая!

93

калейчо

преди 7 години

..истината е че нещата могат да бъдат решени елементарно и със закон....в Европа не са по-глупави...сядаш в капан..заведение или бар...цената почти еднаква..с много малки разлики..И ТУК...е разликата...Най-отдолу на менюто се пише НАДЦЕНКАТА в процент от сметката..!!Там е включен сервиз ,бакшиш и всичко останало..!..Който може да чете и му е по джоба сяда и плаща...Според процентите надценка естествено е клиентелата....