53

Анонимен

преди 7 години

Крайно време е цената на тока да се изравни с европейската. Докато това не стане, винаги ще сме на опашката на Европата.

52

Анонимен

преди 7 години

Хайде моля, авторите, разберете се - ту плащаме най-високата цена, ту - най-ниската. Не ви ли идва на ум, че и ние сме учили първи клас и можем да смятаме, че в едни случаи 2+2 = 4, но в други = 24. Щото цената на произведения ток е примерно 9 ст. - ниска, но към нея прибавят разни измислици - пренос, разнос, принос, относ, баджо, шуро, цура, дура, синьо-червена, еко-меко енергия, ДДС и т.н. - и, хоп, от ръкава на факира изхвъркват ... 20 стинки - евтинко, нали?! Башка "огромните" БГ заплатки.

51

до 55

преди 7 години

Никой нормален човек не се отоплява на ток. Както и никой нормален човек не си полива с питейна вода градината. Това го има единствено в БГ.

50

Анонимен

преди 7 години

Тъжната истина е, че в България токът е най-евтиният в Европа. И то не само че е най-евтинията, а е по-евтин почти двойно. Колкото и минуси да слагата, това е ФАКТ.Няма как да станем развита нация с тази ниска цена на тока.

49

анонимен

преди 7 години

от гледна точка на доходите ел енергията е наи скьпа в бьлгария и затова хората зиматасе завират в една стая

48

Анонимен

преди 7 години

"Мерките ще влязат в сила след като излезем на свободен пазар, а кога ще стане това не е ясно."" Не стана ясно и от къде ще бъде покрита разликата между реалната цена и по-евтиния ток."Засега е ясно само че взеха 1.3 млрд. лв. заем, за да спасят американските централи, и че заемът ще се плати от работещия материал.

47

Анонимен

преди 7 години

СПРЕТЕ И НАРЕЖЕТЕ НЕ ЕФЕКТИВНИТЕ ТЕЦОВЕ ! КАТО ТЕЦ ВИДИН!!!

46

ПРАВИ СА

преди 7 години

И Горивата , и Горивата - бензина и дизела са най-евтини в България .Тази Статия платена защо не се допълни ?

45

Анонимен

преди 7 години

Имено пред вид доходите ни,цената на тока е най-висока в ЕС.Не може един пенсионер със 150-200 лв.пенсия да плаща 300 лв. за ток/през зимните месеци/.За храна,облекло,лекарства дори не говорим.Така че,стига манипулации,всички знаем какво получаваме и какво плащаме.

44

cat

преди 7 години

ПЛАЩАТ НИ НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ В ПОЛОВИНАТА СВЯТ- трябваше да е заглавието!!

43

Анонимен

преди 7 години

Ето ви един пример за живот без притеснения. Живея в бяла държава. Заплатата ми е 3 000 евро след отдръжките. За електричество парно топла и студена вода на месец плащавм 500 евро. С останалите си плащам за гориво храна за 4 членно семейство и ми остават чисти 800 евро за спестяване.

42

Анонимен

преди 7 години

Не се притеснявайте - след риформата в енергетиката на калинка петкова ще ги минем европейските - ще стане като с цената на бенцина и ще ви обясняват че това е пазарът!

41

Анонимен

преди 7 години

и вземаме най малките заплати май..... ви да е....а

40

me

преди 7 години

Между другото, самата идея, че успехът на човек се мери със заплатата му е смешна. Важното е да има пари, за да живее по начин който го кефи и да си задоволява основните нужди. Проблемът в България е, че за голям процент от хората, основните нужди не са задоволени. А най-смешното е, като видиш разни новобогаташчета да припадат от ужас пред крадци-кокошкари, защото осъзнават, че не могат да разчитат на полицията. Ами да, не могат. Никой от нас не може. Заради вас. Парите са и отговорност.

39

Анонимен

преди 7 години

Тази статия е част от подготвено облъчване на глупаците с евроатлантическа настройка за приемане на нови "демократични" цени на тока.

38

@40

преди 7 години

Не съм казала, че съм бедна. Казах, че сметката ми за ток е = 1/5-1/4 от заплатата ми. Това са две много различни неща. За клишетата - какво да ти кажа, познавам известно количество хора като теб, клишетата рано или късно застигат всеки. Много ми е забавно как хора, които си докарват много добри пари, някак успяват да забравят, че за да ги запазят, разчитат на хора, които взимат много по-малко от тях. @39 - Нищо не си разбрал от целия разговор. За твое успокоение, не изкарвам над 5000.

37

Анонимен

преди 7 години

Дааа, вярвам ви. Само където вярвам на белжките си от енергото. В апартамента ми в САЩ , не съм платил повече от 100$ за ток. При положение , че централният климатик работи 24/7. Заплата 4000$. В България плащам 100лв ток при заплата 600лв.

36

Анонимен

преди 7 години

И ми е много интересна логиката ви за цените на тока. Значи компании могат да аутсорсват към България, защото цените на всичко са много по-ниски от средно-европейските и в това има иконом. логика, но цените на тока, който не включва изграждане на нова инфраструктура, нито добавяне на нови мощности, нито някакви качествени промени в доставяния продукт, трябва постоянно да расте. Защо? Кое точно поскъпна, че цената на тока да расте? Или това е просто поредния скрит данък за запълване на бюджета?

35

до 37

преди 7 години

Викаш, много си учен,с много възможности и опит, но беден.Странно, странно...почти всеки по света така би те коментирал.В постовете ти прозират клишета (били запазени местата за незнамсикой, трябвало да зарязваш мечтите и талантите си, за да изкарваш пари, за язовирите да не говорим).Много странен мироглед, който те обрича на бедност, не ми е приятно да го кажа.Парите са РЕЗУЛТАТ и средство не са цел,а сега се запитай резултат от какво са.Нищо общо нямам с ЧЕЗ или Дънди (и двете добри компании).

34

До 37

преди 7 години

Имаш заплата 5.000 и пак имаш за какво да се оплакваш? *** се прегледай! Има хора които с по 150 лв на месец изкарват, ти с твоите 5000 си тръгнал да се оплакваш! Не ти ли е поне малко неудобно?