17

Анонимен

преди 7 години

ГрАжданската отговорност стана равна на данък, още един данък.

16

Анонимен

преди 7 години

Спорове и искове за щети трябва да се решават само в съда. Застраховането да е по желание, а не принудително.

15

Анонимен

преди 7 години

Противоконституционно държавата изземват граждански права на гражданите, като ги делегира на едни нагли търговци, техни хора наречени застрахователни.... Няма и не може да има случай, когато застраховател ще те обезщети справедливо.

14

Шаран БГ

преди 7 години

Демокрация от български тип означава ----демосът да се разиграва като циркаджийска кобила !! Управленците за това са управляващи,защото могат да издевателстват над собствените си граждани по всякакъв начин !!Той,демосът, плаща вече за всичко -- зер той е е на власт ! Хубаво.Задавам един въпрос на едри и дребни чиновници и никой не отговаря!? Времето, което губя, ми излиза по-скъпо/ И НА ДЪРЖАВАТА СЪЩО/от всичките плащания ,които правя по принуда!! ОСЧЕТОВОДЯВА ЛИ ГО НЯКОЙ ?

13

Истината

преди 8 години

Няма никакво основание да се спира регистрацията на кола, за която няма сключена застраховка ГО. Нормално е, ако колата не се използва дълго време, да не й се прави застраховка, без да се спира официално от движение, което е свързано с прекалено много време загубено в КАТ за спиране и после за пускане в движение. Единствената причина за това безумие е, че в България управляват мутрите, а мутрите са основните в застрахователния бизнес и така мафията си осигурява допълнителни печалби чрез държават

12

Анонимен

преди 8 години

То друго трябва - КАТ да се спре от съществуване.Нищо полезно не идва от глави под фуражки.

11

Анонимен

преди 8 години

Eй заради такива *** наредби дето да мачкат и без това осмукания беден народ, прескъпи винетки за порутени пътища и прочие ГЕРБ ще загубят изборите! Сами си режат главата и незнам как не го разбират...... Алчността и нехуманността не са донесли на никой нищо добро! Заплата 300 лева, винетка 100, гражданска 200...... Меко казано гавра с българския народ!

10

Анонимен

преди 8 години

интересно, ако човек е бил в чужбина и си плати гражданската преди 1ви юли, но е бил служебно дерегистриран, какво става ако си кара колата? има си валидна гражданска, не е нарушил никакви закони. да видим за какво ще го хванат и за коя част от тялото :)

9

Ссс

преди 8 години

Ще плащате иначе Софиянци как ще ходят по два пъти на месец в Гърция.

8

@@@@@@@@@@@@@@@@@

преди 8 години

Преглагам също да се спират автомобилите на лица, които не са си платили такса смет....

7

Gotin

преди 8 години

До Кирил СофийскиАко спрените от движение, са паркирани на обществено място и собсвениците не плащат данък за тях, тогава би трябвало да си ги преместят на частен имот. В противен случай, репатриране, известяване на собственика (да си вземе трошката и да си плати таксите и глобата) и след определен срок, ако собстеника не се интересува - колата на търг, ако никой не я иска - в моргата на пресата. Така ще се освободят много места за паркиране.

6

user

преди 8 години

Защо правителството защитава застрахователните компании?! Това е узаконен рекет. Съгласен съм да има сериозни глоби за хората, които карат без ГО, но ако колата ти стои в гараж само се генерира допълнителна работа. Ако процесът е автоматичен няма смисъл от това разгласяване, попълване на молби и т.н.

5

Кирил Софийски

преди 8 години

То хубаво това ! Ама следващата стъпка кога ще е ?!? Спрените от движение ,ако не се регистрират отново да се предават на вторични суровини! Хиляди са трошките които с години не мърдат и заемат паркоместа в София .Надин да си ги прибира!

4

Селянин

преди 8 години

Само ми е много интересно като патрулките нямат гражданска отговорност ще бъдат ли глобявани и спирани от движение?

3

72867

преди 8 години

До Анонимен 6Ей, само умници пишете. Гледате си от собствената камбанария и всички са ви ***, а даже не се поглеждате в огледалото. Ами ако ти се налага да заминеш за чужбина за една година и колата си седи в гаража, защо да плащаш застраховка? Защо да трябва да те глобяват? Ако я караш без застраховка, подлежиш на санкциониране.

2

Анонимен

преди 8 години

Голяма грешка е това,че няма глоби!Купило си комплексираното селянче БМВ или Мерцедес на по 15-20г с париците на баба,тати,дядо и баба,ама пари за подръжка,гуми,застраховка няма,слага за по 5-10 лв бензин,омазво се до ушите за 10л. нафта с 20 ст. на аванта и си мисли,че е голямата работа!! А не се сеща че е опасен не само за себе си,а и за всички останали,съвестни коита искат да живеят по правилата!За това глоби,яки глоби,без право на обжалване и без милост за Селяците!

1

Аз

преди 8 години

Той беше категоричен, че собствениците няма да плащат глоба или такса за възстановяване на регистрацията... И какъв е смисъла тогава?