24

LethianDream

преди 7 години

Друг е въпроса, че Елин Пелин е класически автор и им идва нанагорно- те село на картинка не са виждали, ама обиждат родителите си що не са им купили новия айфон. Трите произведения в главите им са "50 нюанса сиво", "Игрите на глада" и "Хари Потър". Сори, ама няма как да пишете тема за тях, просто са малки и незначителни произведенийца. Виж, текстовете на чалга песните се знаят наизуст, но като ги питаш за Вапцаров и Далчев, ти казват, че не гледат БГ футбол. Без коментар! :)

23

Анонимен

преди 7 години

Милите затворници, просълзих се как ги мъчат 4 часа без часовник в стаята. Само като видиш как пишат на шльокавица и вече ти е ясно, че няма как да излязат нормални хора. Искрено съжалявам учителите- те трябва да се мъчат да наливат ум в празни кратуни. Елементарен пример давам с комерсиалната анимационна "Българ" - има филм и сериал и няколко книги-игри -мнозинството коментари са от сорта" Никой не чете книги, бе, пусни по-добре епизод"..

22

Танаси

преди 7 години

Самото допускане, че учениците ще преписват е равно на престъпление! Организаторите на това грандиозно зрелище са престъпници! По добре е няколко деца да препишат, отколкото хиляди да са поставени под съмнение, че са подли измамници! Няма ли психолози в тази държава? Достатъчно е учителя да стои в стаята и никой няма да преписва, или вече не вярват на тези които учат децата ни? А може би тези похвални мерки са за учителите?! Автора на статията явно е преписвал на изпита по литература. Грешки.

21

zrelostnik

преди 7 години

ne stiga che se chuvstvash kato zatvornik, ami i na vsichkoto otgore nqmashe i chasovnik v staqta, kakto beshe kazano

20

Щирлиц

преди 7 години

Как не сте го извадили Елин Пелин от програмата,другари евро-не знам какви си?

19

Антоанета

преди 7 години

До ЗА бихте ли застанал зад името си? Моля, посочете три ллитературни произведения, които смятате, че трябва да се изучават и защо.

18

i'm

преди 7 години

До алоХа-ха-ха-ха...В десятката! Мейк май дей :)))

17

родител

преди 7 години

нашите деца не са престъпници,какво е това отношение,ето още една от многото причини младите да напускат страната,господ си знае работата падна им се супер тема

16

ало

преди 7 години

ако се падне 'Кукувица' да знаете, че е на Багряна, не Цеца!

15

Анонимен

преди 7 години

До ЗСкъпо триклетъчно, идеята, че трябва да се изучава само онова, което допада на някакво анонимно мнозинство от "млади", е типична за определен тип ограничени хора, които си въобразяват, че животът започва от тях...

14

Червен Кадиев

преди 7 години

Станала е грешка. "Гераците " е от Ио. Йовков. Сбогом неграмотници.

13

Слънчеви градини

преди 7 години

Гераците, едно разкошно произведение толкова актуално и днес.

12

таня

преди 7 години

И днес имотните разпри стигат до същия край - убийство! Който не знае,нека прочете криминалните новини. Баща убива син, син убива майка. Всички се млатят за едно единствено нещо - пари. Кой казва, че "Гераците" не са актуални? Явно някой, който не може да чете и е извън час!

11

З

преди 7 години

До АнонименВ грешка сте, изказвам съображенията си от гледна точка на човек, завършил неотдавна. И като градски човек, ако се поинтересувате от мненията на вашите млади съграждани ще достигнете до едно единствено заключение - моето. И не ми слагайте думи в устата. Никаква литература не задрасквам. Да си я има, който иска да си я чете. Но не и да се налага нещо крайно безинтересно на днешната аудитория. И пак ви казвам. Направете съпоставка с младите си съграждани.

10

До 8

преди 7 години

Не само Гераците. Прочетете Бай *** депутат. По-актуално към днешна дата няма. Същото се отнася и за фейлетоните на Алеко "По изборите в Свищов", "Разни хора, разни идеали". Върху какво да разсъждават? Гей парадът дето се проведе преди няколко дни ли?

9

Анонимен

преди 7 години

До ЗСмелостта, с която задрасквате литературата, създадена преди 2000г. говори за несъмнения Ви работническо-селски произход. Да позная ли - баба и баща партийни секретари, майка - профпредседател?

8

З

преди 7 години

Gosh, остроумнико, да ми кажеш, че някакво произведение от 1911 е актуално за 2016 е меко казано тъпо. Стига сте защитавали тези простотии с които вие сте израстнали. Вместо тези произведения, които докарват ЕДИНСТВЕНО главоболия на учениците трябва да се въведат практически и стимулуращи предмети. Ето, давам ти пример - отделен час изцяло посветен на критични анализи и есета. За сметка на такива глупости от преди Балканската война. Хайде осъзнайте се и вие бе хора, не вървете против поколенията

7

Анонимен

преди 7 години

Гераците е разкошно произведение. Много може да се напише, дори и от обща култура. Актуално и до днес. Успех на всички.

6

Gosh

преди 7 години

******ко прочети Гераците и го съпостави с българския народ в момента, за да видиш колко е актуално. А кое съвременно българско произведение предпочиташ да анализират горките ученици?

5

З

преди 7 години

Още ли се учат такива простотии? Осъвременяване на литературата е нужна, иначе образованието ще бълва само хора за бюрото по труда и форумни нинджи. Е*ахти гераците и мераците. В кой век живеят тия хора бе.