9

dp

преди 8 години

7, в ЕС до 150 евро не се обмитява. То и в БГ уж така де, не го обмитяват но го задържат за да им платиш ДДС. Зорът е да те откажат естествено.Миналата година 10-ина малки пратки от Китай/ebay (да кажем средно $5-10) на парче - ми се бяха изгубили.Едно съобщение до пощата направи чудеса - ВСИЧКИ се появиха наведнъж в местния клон (крайградска зона в София).Естествено от пощата ми бяха пратили стандартен отговор без съдържание но хоратаси бяха направили вътрешната проверка и свършиха работа

8

dp

преди 8 години

Не ми е ясно какво променят. Ако е във връзка със споразумението за свободна търговия с щатите може и да е за добро, т.е. да стане малко по-лек режимът (поне ми се ще да е така..).Но най-вероятно ще е поредното затягане и затваряне, ще стане още по-трудно да внася човек неща от извън ЕС, дано поне износът не пострада (да, и това е мъка ако не сте се сблъсквали с нея - поносима но мъка).Нямаме и 1/10-та толкова добър вариант колкото е да сме част от ЕС но изчистване на бюрокрацията си трябва.

7

opps

преди 8 години

Абе ако купувате нещо по-ценно го пращайте на някой в Англия, Германия, Гърция, Италия и т.н. и той за ви го прати после на вас... Така няма да се занимавате с КРАДЛИВИТЕ МИТНИЧАРИ! В ЕС около 100 евро са безмитни а тук е 30 лева...15 евро.... И никога не използвайте пратка без проследяващ / трейкинг номер - КРАДАТ ГИ!

6

Анонимен

преди 8 години

И досега митническите процедури в ЕС бяха еднакви, а митата влизаха в бюджета на ЕС. Стоките влезли през една страна от ЕС вече се движеха свободно в ЕС. Какво точно се променя?

5

Kath

преди 8 години

Siria, Iran, Irak, Afganistan, Turkiye, OAE, Eritrea sa v Shengen, ura!

4

Тихомир томов

преди 8 години

Изчакаха да внесат без акциз и мито Благодатния огън и ей ти на нов кодекс с раздел " Борба с тероризма " !!?

3

НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ

преди 8 години

ДА СИ МИТНИЧАР , ВЕЧЕ НЕМА СМЕТКА ,БЕ....!НЕЩО ...КАТО------- "БЕГАНЕ НА 60-М.....С "МНОГО ПРЕПЯТСТВИЯ "!!!

2

беггайте бе,къш!

преди 8 години

И кво ми пука неква стока дали е незаконна или с фалшива марка след като е евтина и ми върши работа?Май некой други *** защитават ми се струва,а?"Те ще позволят също потребителите да бъдат защитени по-добре от незаконни и фалшифицирани стоки", подчертава ЕК.

1

Георги

преди 8 години

Тия другари явно не познават нашите митничари. Що ли си мисля, че вноса в ЕС ще почне да минава през България?