21

Щирлиц

преди 8 години

Не разбрах само,защо окепазиха Великденската служба ..със заря!?Ами може би защото не ни управляват българи,знам ли?

20

Lok

преди 8 години

Bg medii sa mafia...

19

Джон

преди 8 години

насъщния ни хляб дай ни днес;и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си;и не въведи нас в изкушение, но избави ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин.Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесният ви Отец;ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви."

18

Джон

преди 8 години

ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов ***) - нищо, което е на ближния ти."Марк 11:25-26 "И кога стоите на молитва, прощавайте, ако имате нещо против някого, та и Небесният ви Отец да прости вам прегрешенията ви.Ако ли вие не прощавате, и Небесният ви Отец няма да прости вам прегрешенията ви."Матей 6:9-15 "А молете се тъй: Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име;да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята;

17

Джон

преди 8 години

защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.Не убивай.Не прелюбодействувай.Не кради.Не лъжесвидетелствувай против ближния си.Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му,

16

Джон

преди 8 години

Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно.Помни съботния ден, за да го светиш;шест дена работи и върши (в тях) всичките си работи;а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни (волът ти, ни оселът ти, нито какъвто и да е) твой ***, нито пришълецът ти, който се намира в жилищата ти;

15

Джон

преди 8 години

да нямаш други богове, освен Мене.Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.

14

Джон

преди 8 години

Матей 22:36-40 "Учителю, коя заповед е най-голяма в закона?А Иисус му отговори: възлюби Господа, Бога твоего, с всичкото си сърце, и с всичката си душа, и с всичкия си разум:тази е първа и най-голяма заповед;а втора, подобна ней, е: възлюби ближния си като себе си;на тия две заповеди се крепи целият закон и пророците."Изход 20:1-17 "Тогава Бог изрече (към Моисея) всички тия думи, като каза:Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от Египетската земя, от дома на робството;

13

Джон

преди 8 години

Матей 19:16-19 "И ето,един момък се доближи и Му рече: Учителю благий, какво добро да сторя, за да имам живот вечен?А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите.Казва Му: кои? А Иисус рече: не убивай, не прелюбодействувай, не кради, не лъжесвидетелствувай;почитай баща си и майка си; обичай ближния си като себе си."

12

Джон

преди 8 години

Пазя Твоите заповеди и Твоите откровения, защото всичките ми пътища са пред Тебе."

11

Джон

преди 8 години

Князете ме гонят безвинно, но сърцето ми се бои от Твоето слово.Радвам се на Твоето слово, както оня, който е получил голяма печалба.Мразя лъжата и се гнуся от нея, а Твоя закон обичам.Седем пъти на ден Те прославям за съдбите на Твоята правда.Голям е мирът у ония, които обичат Твоя закон, и за тях няма препъване.Уповавам се на Твоето спасение, Господи, и Твоите заповеди изпълнявам.Душата ми пази Твоите откровения, и аз ги много обичам.

10

Джон

преди 8 години

А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа."Евангелие от Йоан 14:21 "Който има заповедите Ми и ги пази, той е, който Ме люби; а който Ме люби, възлюбен ще бъде от Отца Ми; и Аз ще го възлюбя и ще му се явя Сам."Псалом 118:159-168 "Виж, колко обичам Твоите заповеди; по милостта Си, Господи, оживи ме.Истината е основа на Твоето слово, и вечен е всеки съд на Твоята правда.

9

Джон

преди 8 години

Казва се още: Откровение 21:11-15 "Неправедният нека върши още неправда; нечистият нека се още скверни; праведният нека върши още правда, а светият нека се още осветява.Ето, ида скоро, и отплатата Ми е с Мене, за да въздам всекиму според делата му.Аз съм Алфа и Омега, начало и край, Първият и Последният.Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите.

8

Джон

преди 8 години

Който побеждава, ще наследи всичко, и ще му бъда Бог, а той ще Ми бъде син.А на страхливи и неверни, на *** и убийци, на блудници и магьосници, на идолослужители и на всички лъжци делът им е в езерото, що гори с огън и жупел; то е втора смърт."За Божиите хора - християните се казва в Светите Писания, че са тези "които пазят Божиите заповеди и имат свидетелството на Иисуса Христа." ПАЗЯТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ.

7

Джон

преди 8 години

А всеки, който слуша тия Мои думи и ги не изпълнява, ще заприлича на глупав човек, който си съгради къща на пясък;и заваля дъжд, и придойдоха реки, и духнаха ветрове, и напряха на тая къща, и тя рухна, и срутването й беше голямо."Казва се и още, Откровение 21:5-8 "И Седящият на престола рече: ето, всичко ново творя. И ми казва: напиши, защото тия думи са истински и верни.След това ми рече: свърши се! Аз съм Алфа и Омега, началото и краят; на жадния Аз ще дам даром от извора на живата вода.

6

Джон

преди 8 години

И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме?И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.И тъй, всекиго, който слуша тия Мои думи и ги изпълнява, ще оприлича на благоразумен мъж, който си съгради къщата на камък;и заваля дъжд, и придойдоха реки, и духнаха ветрове, и напряха на тая къща, и тя не рухна, защото беше основана на камък.

5

Джон

преди 8 години

Останах с впечатление за едно фалшиво успокоение с което успокояват хората и им казват "радвайте се Христос пое върху Себе си вашите грехове", но не им казват, че трябва да променят живота си и да живеят според Божиите заповеди. Защото сам Господа Иисуса Христа казва:Матей 7:21-27 "Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен.Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме?

4

Анонимен

преди 8 години

и казват: кой ще ни види? и кой ще ни узнае?"и 29:16 "Какво безразсъдство! Можем ли да смятаме грънчаря за глина? Ще каже ли изделието за оногова, който го е направил: той не ме е направил? и ще каже ли изделието за художника си: той не разбира?"Слушах снощи проповедта и обясненията на Горан Благоев и впечатлението с което останах е за една захаросана и разводнена форма на християнство която не предупреждава хората за Божия гняв който пребъдва върху нечестивците.

3

Джон

преди 8 години

Исайя 29:13-15 "И рече Господ: понеже този народ се приближава към Мене с устата си, и с езика си Ме почита, а сърцето му отстои далеч от Мене, и благоговението им пред Мене е да изучват човешки заповеди; то ето, Аз ще постъпя пак необикновено с този народ, чудно и дивно, тъй че мъдростта на мъдреците му ще загине, и разум у разумните му не ще има.Горко на ония, които мислят да се скрият в дълбочината, за да утаят кроежа си от Господа, които вършат делата си в мрак

2

Джон

преди 8 години

Празниците не са важни, важно е хората да живеят всекидневно живота си според християнското учение, тези празници и без това не са с християнски произход а с езически. Иначе се сбъдва казаното чрез пророка:Матей 15:7-9 "Лицемерци, добре е пророкувал за вас Исаия, казвайки:"тоя народ се приближава до Мене с устата си и Ме почита с устните си, а сърцето му стои далеч от Мене; ала напразно Ме почита, проповядвайки учения, - заповеди човешки"