47

Гриша

преди 8 години

Благодаря ви за снимките! :) Спомените, които върнахте в мен породиха приятна усмивка!

46

Помня

преди 8 години

Чак да няма електричество не е нужно.В къщата на баба имаше хубав телевизор, баня с ел.бойлер, обзавеждане като в градски дом.На отсрещната страна на улицата се намираше културният дом на селото, с библиотека, киносалон и сладкарница. Беше хубаво, голямо и богато село с над 1200 жители.Въздухът ухаеше на сено, плодове и цветя. Там винаги имаше домашен любимец - котка, а в София за домашно животинче в апартамента и дума не можеше да става, мама не разрешаваше.До тъмно играех навън с други деца

45

Анонимен

преди 8 години

Така беше преди, сега гледам цяла група деца ходи по улицата, всички мълчат и мажат с пръсти по дисплеите, страшна "забава".

44

Анонимен

преди 8 години

49, също така не на всички домашната им библиотека е била 10 книги, че да я прочетеш в рамките на едно детство.

43

Анонимен

преди 8 години

Ами от времето прекарано в интернет не помня нищо, а спомените от летните ваканции на село са с мен цял живот.

42

Анонимен

преди 8 години

Какво общо има с колко си завършил и къде в Европа си учил, с това дали си имал това такова детство или не??? Явно е, че умираш да се изтъкваш и с това напълно оправдаваш статията, Модерний.........................

41

Ай сиктир

преди 8 години

Помним го детството. Беше скучно.В монета в който изчетох домашната библиотека и всичко стойностно от кварталната, стана още по-скучно. Нямаше кино, нямаше телевизия, нямаше интернет. И най-вече нямаше информация. Като си спомня как ми подскачаше сърцето, когато влязох в първия BBS.Та, не всички деца са еднакви и не на всички им стига да ритат працалена топка по ливадата.

40

onz

преди 8 години

не че см голем фен на рашняците, но:youtube: /watch?v=XiSyFk_dw80

39

Носталгия

преди 8 години

Много са ми смешни такива носталгични статии. И всички как се изказват, ще речеш, че до един пишещите са на по 60 г. Няма ли хора на по 20 - 30 г.? Тяхното детство не е било такова, каквото се описва тук - без елекричество, телевизия, цял ден на село в лехата. Вярно, смартфони не е имало, но компютри - да. Като е толкова умилително, дайте да се върнем още по-назад във времето, ама тогава децата не знам колко детство са имали, като са бачкали на къра редом с родителите.

38

haha

преди 8 години

До Шофер Абсолютно, толкова са ни жалки медиите вече, че се чудят каква новина да сложат на първа страница. Видял някой си в нета купчина снимки които видях и аз преди час и хоп на първа страница. Нещо за някое и друго бито *** няма ли да пуснете!

37

лусифер

преди 8 години

чао детинщина здравей съвремие

36

redordead

преди 8 години

до 41 - то от нас зависи какви спомени и игри ще имат децата ни...кой те псира да ги заведеш на палатка, да вземете една китара и да си свирите край огъня? Никой не казва, да им вземеш телефоните, в крайна сметка - трябва да се съобразяваме със съвремеито, но ме смешно и жалко това оплакване - как еди си какво се случвало, все едно то не се случва така, както го определяте вие?

35

тя

преди 8 години

Нашите деца никога няма да имат тези игри и спомени , които ние имаме от красивите летни дни и вечери с песен и китара!

34

Жорката

преди 8 години

Носталгията е хубаво нещо, но моето дете не изглежда по-малко щастливо от това, което представлявах аз като малък. Има си и компютри и смартфони и куп приятели с които се събира във вкъщи. Всеки ден е на различен спорт и занимания. Тренира бразилско жиу житсу, плуване, увеселителните къщи в които си играе всеки weekend са прекрасни и напълно оборудвани. Село си има и си го посещава често.. аз не само, че проблем не виждам, а дори повече възможности.

33

стар човек

преди 8 години

Еххх,прекрасно детство искам го обратно.........

32

Анонимен

преди 8 години

По селата са ходили селяните, сегашните софиянци, пловдивчани и т.н. От град с население 15 хиляди при соца съм, но думата "отивам на село" таки и не я признах.

31

Анонимен

преди 8 години

ДО ДИДО ПРОБЛЕМ ЛИ ИМАШ С ДЕТСТВОТО

30

777

преди 8 години

Не са виновни технологиите, а суетата която се върти около тях...

29

Шофер

преди 8 години

Хайде като побликуваме чужди снимки, да казваме чии са. Интелектуалният труд трябва да се признава.nikiboonphotos

28

Анонимен

преди 8 години

Отлично, отново критици и то 'грамотни' критици, особенно онези които са написали : " с смартфон" !!???!!!? Браво, поздравления......