17

Николай

преди 8 години

Кое му е толкова уникалното на Живко Петров с тея грозни апокалиптични корици - една с една няма различна - все някакъв противогаз на тях, избухнала планета, свалена Статуя на свобода, вериги и някой друг пищов... евтино, безидейно и посредствено. Незаслужени хвалби.

16

Мария

преди 8 години

До brzk"Петата купа" е зле преведена?Що за наблюдение? Аз шапка му свалям на преводача Васил Велчев - справил се е отлично. И е добре редактирана. Нямам никакви забележки.Добре де, имам все пак - но към Дан Симънс, на когото съм фен. Не мисля, че в случая е написал шедьовър.

15

Благо

преди 8 години

Не ги знам от къде са им парите и какво им се продава, но пуснаха някакви важни книги. Тука не ги знаехме, че съществуват: Жълтият крал, Дракула, Монахът. Сега чета Монахът. Жалко, че пускат рядко такива неща и само 10 книги. Малко са. И откриха някакви уникални таланти като Живко Петров и Слави Ганев. Уот дъ фък, къде са били тия двамата преди тия другите двама от статията? Защо не са ги намерили други? Така се прави изкуство. Кутията обаче не накефи.

14

Анонимен

преди 8 години

без компромиси не става, ето, че именно тази книга им е била най-успешна

13

Георги

преди 8 години

Поздравления, че са млади и работят!Но точно те да заклеймяват фаст фууд литературата. при все, че издават "Кутия за птици", е нелепо. Иначе успех - все от някъде трябва да се започне и е хубаво начинанието им!

12

сомова

преди 8 години

Прекрасна рубрика, прекрасни момчета! :)

11

Анонимен

преди 8 години

не знам кой казва, че младото поколение не струва, постоянно има такива положителни примери, просто трябва да се огледаш

10

Еди

преди 8 години

Моите уважения , момчета! С удоволствие чета "Книголандия" и намирам по нещо инетересно в "Какво четеш" ( както и в "Гранта" и "Литературен гид" ). Чудесно е, че все повече хора се интересуват от литература, а вие им давате възможност да се запознаят освен с класиците, така и с нови и непревеждани досега на български автори! Много, много успехи ви желая!

9

Жена

преди 8 години

8, видях, да. Така е. :)

8

Анонимен

преди 8 години

еваларка, все така

7

към жена

преди 8 години

те издават и български автори

6

Анонимен

преди 8 години

хубаво е, че млади хора са се заели с такива неща, успех

5

Жена

преди 8 години

Трето!Евала за ентусиазма! Скъпи днес...бъгъ, не виждам проблем да напишете DejaBook. Сигурно имате проблемче с това, че би било реклама, ама.... такива хора трябва да бъдат насърчавани и популяризирани.

4

Жена

преди 8 години

Второ! Аз книга на някой неизвестен чужденец няма да си купя. Бих си купила на неизвестен българин, тоест ако издавате нещо ЦЕННО и непознато, нека да е от българи. Има!

3

Жена

преди 8 години

Момчета, не знам как ще продавате в държава и сред поколение, което се реди на опашка, за да си купи най-продаваната "книга" в България наречена "Нещата, които не ни учат в училище".... Влязох в книжарница, видях, че беше сложена като най-продавана, хванах това нещо, което не може да бъде наречено книга и си казах, че ако бяха намалили шрифта въпросното нещо би се събрало в максимум 20 странички. 9.99 лева за едно голямо нищо. Прочетох точно два цитата. Е, тези ли читатели ще ..завладявате?

2

Анонимен

преди 8 години

ценители :)

1

Анонимен

преди 8 години

че кой чете още, това е демоде