26

Анонимен

преди 8 години

27 милиона софтуер, 6 милиона сграда и без план за в бъдещето....любопитно ми е в договора за поддръжка за 4 милиона което е 333 333 лева на месец, какво се включва?

25

!

преди 8 години

Емел Етем, която е човек на Доган, даде голяма сума държавни пари за смотана система. Въпиюща корупция, както винаги!

24

Анонимен

преди 8 години

За 34 милиона лева можеха да наемат 68 стенографи професионалисти и да им плащат по 1000 лева на месец за ЧЕТИРИДЕСЕТ ГОДИНИ НАПРЕД. :))))))))Така и така записват разговорите на хартия...

23

Берлин

преди 8 години

Хаха... вие живеете в най-жaлката държава на планетата.

22

Анонимен

преди 8 години

Спокойно, пак ще спечелят Контракс и пак нищо няма да свършат и след 2-3 години пат и т.н. Това е "БИЗНЕС" :)За 27 000 000 можеха да наемат Мicrosoft или Apple да им напише софтуера.

21

azzz

преди 8 години

Това е то ПЪЛНИ ***!!! Кой назначава оператори без минимално поне мед.образование?! И тия *** ще преценяват кой сигнал е спешен????И как така няма поддръжка на софтуера,а?Като са толкова *** да си върнат старите телефони на бърза помощ, полиция , пожарна и тогава поне човек знае къде се е обадил , а не *** да му задават *** въпроси !!!

20

boby

преди 8 години

Хубава работа, ама българска...

19

Димитър

преди 8 години

zeus, не ме разсмивай, моля те!

18

zeus

преди 8 години

Един сторидж с 96 терабайта памет излиза към 12 хиляди лева, оправданието, че няма памет е направо смешно!

17

ГЕРБ е върха!

преди 8 години

Софтуер за 27 милиона... добра сделка. Някой политик е гушнал чисти 5-10 милиончета "комисионна'. ГЕРБ ли бяха на власт тогава? Да..... ясно.

16

Затвора ви зове

преди 8 години

Ами да се разследват всички замесени в този гениален план - фирмата, която го е изградила, политиците и държавните служители, които са одобрили проекта и изпълнението. Време е да се ходи по затворите. Ако не стане цивилизовано, народът наистина ще изпуши и ще стане патаклама и то невиждана.

15

Анонимен

преди 8 години

До 16,Страшно добре функционираха, направо ум да зайде....

14

Анонимен

преди 8 години

Софтуер за 27 милиона. Боже мили. Че да бяха хванали някой немски или английски концерн нямаше да платят толкова.

13

Анонимен

преди 8 години

До наблюдател, Тц, не съм съгласен. Паметта му е непокътната. Като бял лист. Опа забравих за Винету.

12

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Веднага се сещам откъде ще се намерят необходимите 3-9 милиона лева.Министър Москов да се откаже от и.диотската си идея да се взимат пръстови отпечатъци. Така ще се икономисат над 10 милиона лева.Много по-важен е спешния телефон от пръстовите отпечатъци. Защото, ако го няма спешния телефон скоро няма да има от кого да взимате пръстови отпечатъци ... ако ме разбирате накъде бия ! :)

11

Анонимен

преди 8 години

Искат 3,9 млн лева за да решат проблемите с паметта?Или проблемите не са само с липсата на памет, или някой е твърде лаком!

10

Анонимен

преди 8 години

във всеки областен град трябва да има централа на 112, не може от Сливен да те разберат за адреса в централата в Бургас,това е откачена работа.Всичко е да се спестят пари за персонал и техника,ама няма полза,напротив-още повече проблеми.

9

Анонимен

преди 8 години

Това е най-смешното оправдание, което съм чул... Забивало щото нямало памет!Дали 34 млн лева, ама нямат няколко хиляди да сложат още памет?!

8

xax

преди 8 години

Цялата администрация и от там целия народ страда точно заради такива проблеми- липса на пари за техника,най-вече добри софтуерни и хардуерни решения. И това става именно защото все се търси най-евтина поръчка,за да не се мрънка после по форумите, че еди-кво-си струвало няколко милиона. Не знам колко сте запознати с IT-сектора, но пълни глупости понякога струват над милион, не системи за спешна помощ, покриващи цяла държава. Докато парите се пестят от софтуер,нищо няма да стане,кво e-правителство

7

Анонимен

преди 8 години

До 7 ,Само да Ви напомня, че паметта не е софтуер а хардуер.