60

Туре

преди 8 години

Истината е там някъде от доста време си търся апартамент но качеството е под всякаква критикаи не си заслужават парите. Особено за тези които ще ги изплащат 20 г. или повече.Цените наистина са се вдигнали от 2014 главно заради такива статии и факта айде не останаха.Има малко качествени жилища на пазара на които цените никога не са падали. Масово чужденците от западна Европа си продават имотите и бягат от БГ. Те са горе долу добри и ги продават на по високи цени но на загуба зари 2008г.

59

наблюдател

преди 8 години

а дали във внезапния и силно безсмислен нов строителен бум не се превъртат едни 3 - 4 милиарда лева откраднати и още невърнати лева от КТБ

58

мда

преди 8 години

Ако разгледаме годините след бума през 2008 година , най изгодно е било да се купи 2011 до тогава са спадали цените , от 2012 започват да нарастват.Всичко друго са празни приказки .Последните 5 години средно с около 4-5% годишно се покачват цените , а лихвите по депозитите паднаха от 6% на 1-2%Всеки сам да си избере кое е най добре за него , под наем , покупка на ново строителство , на старо или живеене с роднини и няколко поколения под един покрив.

57

Анонимен

преди 8 години

Не знам какво си измислят , но преди 3 години можеше да си купиш за около 600 евро жилище в София , днес под 800 много трудно .Което както и да го погледнем си е увеличение с около 20 % за 3 години

56

Българин

преди 8 години

Само си фантазират.че се увеличават. Или това е просто пропаганда,за да накарат да купуват.

55

Анонимен

преди 8 години

софия също е пълна с пенсионери,пълни се и с ромско и мигрантско население. достатъчно е да се разходиш от пиротска в посока сливница и да видиш какво става.викат му малкия бейрут.южните уж реномирани квартали се пълнят с мутри.няма къде да разходиш децата.що за среда.това пък да теглиш кредит и да купуваш си е пълна набутвация,сам си подписваш присъдата за 20 години

54

Анонимен

преди 8 години

през 7-8 години се повтарят балоните.тогава и сега са друго поколение и е време за нови риби.сега балонът ще е по малък тъй като и останалите хора са по малко а пък и някои са понаучили нещо за миналия балон.достатъчно е човек да отвори сайта на нси и да погледне възрастовата структура на населението. до 16 години са 12% от тях познайте колко са роми.според мин.на образованието-50%..колко от не ромите ще емигрират и колко имат наследствени жилища по 1-2 и повече.

53

Анонимен

преди 8 години

точно намалените лихви са причина за купуване на н.и. другата причина е ниската финансова грамотност на българина. той знае само да набива пари в тухли и бетон

52

дам

преди 8 години

В Москва почнаха да събарят панелкитеДо 2025 година в Москва ще бъдат съборени 5 мнл квадрата такива сгради .може да гугнете за повече информация

51

морски

преди 8 години

Руски евреи купуват апартаменти от собственици руснаци, но след много голям пазарлък, а и искат обзавеждането безплатно!

50

Анонимен

преди 8 години

Добре ,радвайте се на панелките си дано изкарат още 100 годиниАз имах една панелка и съм радостен ,че вече е нямам и то на доста прелична цена ,ама всеки си преценява сам.Живял съм в панелка и много добре знам за какво става на въпрос , прави сте и за некачествено ново строителство ,аз избрах старо тухлено.Панелните сгради се различават много от железобетонни сгради.ЕПК са доста по добре от панел, по голяма част от високите сгради в щатите са нещо подобно на ЕПК само че със стъклени фасади

49

Анонимен

преди 8 години

55 м.2 ново строителство са колкото кухнята и банята на панелка 65 м.2 .Качих се умишлено до 5ят етаж пеша. Нямаше етаж на който да няма теч и стената да не е станала на юфка. Това на сграда в София в т.н. "баровки квартал"

48

Анонимен

преди 8 години

Не съм чул за паднал панелен блок, а немците не са ги събаряли никога, просто облепили със стиропор. Виж снимки от Германия. Имай предвид, че това е военна технология за строеж!

47

Анонимен

преди 8 години

Железобетонни сгради има в цял свят, и в Берлин, и в Париж и НюЙорк, цяла източна Европа и Азия-никъде не съм чул това , което казваш. Но дори да е истина, това е частен случай и за конкретни сгради.Знам само какво стана при труса в Турция преди няколко години - масово новостроените некачествено, с морски пясък и т.н. си заминаха за разлика от железобетонните.

46

Анонимен

преди 8 години

Скок в сънищата на посредниците... Дупката България потъва със сташна сила

45

Анонимен

преди 8 години

Първите панелни сгради бяха строени в Толстой някъде 59 година и имам близки живеещи в тях . Хората са близки и не искат и да чуят да се местят, но сами признават че има доста проблеми в тях , нацепени тавани ,а на стълбищата цепнатини с просветка поне по сантиметър.Дано изкарат докато са живи.

44

Анонимен

преди 8 години

до 46.47Да те немците глупави и бутат здравите си панелки на по 60 години , а нашите ще изкарат 120 защото са ги правили по добре от техните .Щом хората са преценили , че е по добре да ги събарят , вместо да ги заздравяват са си направили сметката .Хората с панелни жилища да си помислят , защото все още някой може да се излъжи да им ги купи .Тухлени сгради има на по 200 и повече години , каменни замъци от много повече , ама панелки забравете .

43

до 40 хе хе

преди 8 години

до 42 корекция

42

до 40 хе хе

преди 8 години

Това с тия заварки е най голямата Неистина, тези съединения гният само ако не са залети с бетон - иначе с нищо не се отличават от арматурата в железобетона! Изключения в някои блокове строени от трудоваци. А за недобросъвестното "модерно"строителство особено преди 2007 можеш да се смаеш, ако се позаинтересуваш.И защо от тоалетната на 1ия етаж "ухае" на 6тия, а този на 9тия ви слуша как се псувате през стените, докато се чуди как да си закачи телевизора на картонената стена!

41

Анонимен

преди 8 години

до 41За да видиш , че не си измислям , виж единия сайт за имоти има статистика 15 години назад . Сега погледнат по това време през 2003 година средните цени за тристайни са билиИван Вазов 410 евроСтрелбище 341 евроЛагера 300 евроМоже да се провери лесно .... и всеки да си направи сметка дали не е било добра инвестиция ....За 12 години си оттрояваш парите само от цената , а наемите за 10 години могат да ти добавят още доста хилядарки .