36

Анонимен

преди 8 години

То и в тия липса на кадри влизат и мениджърите. Повечето са селяци от класа

35

Ха Ха

преди 8 години

Ши *** уморят тия меринджеи.....нямало кадри? Как да няма бе..ей го потока от бежанци, стотици хиляди образовани, все инженери, лекари, архитекти, учени хора, гладни и искат работа. А иначе българин специалист със висока квалификация за по малко 2000 лева стартова заплата няма как да ви работи, при положение че за същата работа в западна Европа му предлагат 3 пъти повече. Нали се сещате че тия хора който са напуснали Бг много трудно ще ги върнете тука. А тия които са тука се готвят да емигрират.

34

Анонимен

преди 8 години

А мениджърите квалифицирани ли са? Има много образовани, коректни и талантливи хора в България, които са навряни в миша дупка, докато някой менАжер се вихри, еле пък някой менАжерка, която е назначена, защото е много квалифицирана. Другата голяма грешка е че гледат само владеенето на език, но като нямаш знания, опит и интелект, един гол език не означава добро менажиране. На какво ли не съм се нагледала, има адски некадърни хора, които са на супер позиции с огромни заплати и самочувствие.

33

Лъжи

преди 8 години

Нали видях на кариерния форум на ДааД, само за кол център кадри се търсят.

32

без майтап

преди 8 години

В чужбина отдавна е въведена хоризонталната структура във фирмите. Шефът е първи между равните, и всеки, на всяко ниво, има право да взема, веднага, решение. В изостанала и бедна (и духом) България, още от Средновековието, все още царува вертикалната структура. В която шефа се изживява като някой феодал от 13-ти век, и взема винаги само сам решенията, най-често, според настроението си. С което целенасочено убива всяка инициатива още в зародиша и. Той гледа на персонала като на негова собственост и се смята за безпогрешен. И след това питате, защо няма развитие?

31

пълно безхаберие

преди 8 години

Най-слабото звено в системата са така наречените Човешки ресурси. С много малки изключения, тези девойки си нямат понятие нито от човеци, нито от ресурси. Тоест от потенциала за развитие на някой кадър. И не дай си боже, да се появи някой, по-компетентен от Шефа, веднага го обявяват за свръхквалифициран и му показват вратата. Че може ли някой да превъзхожда шефа? Не, разбира се.

30

тука има, тука нема

преди 8 години

Правилното заглавие трябва да бъде: 50 процента от кадрите не могат да си намерят свестни шефове. Когато шефът е ***, той се заобикаля само с други б-о-к-л-у-ц-и. Така му е по-комфортно.

29

на всеки три месеца

преди 8 години

Българският работодател е влюбен в нискоквалифицираните кадри. Дава им минимална заплата и ги сменя на всеки три месеца!

28

Драги бизнесмени!

преди 8 години

Мда Скоро "бизнесмени" ще ви фалират айдушките "фирме" и ще умирате от Глад!!!идат бежанци трябва да ги храните.... Квалифицираните работници са в Сащ Канада Англия Германия Франция и т.н.... Тука имате роме без първи клас негрумотни ни пишат ни чатат ни работят.... и само викат Дай!!! А нас Българите ни боли к...а за вашия бизнес премеснете си го в Румъния или Гърция Ама там ще плащате по 1000? заплати на работниците и данъци до 40%от Оборота Нещастници!!!

27

Анонимен

преди 8 години

младите нямат никакъв интерес за образование

26

Бобчо

преди 8 години

На 33 години съм и имам 9 години стаж като ръководител в търговски обекти на големи фирми. И за това време разбрах, че в България няма мениджъри и собственици на фирми, има омбашии и дерибеи... Целта им е да изцедят, унижат и заменят поредния служител и после новия на въртележката. Сега съм в UK и дори не мога да опиша за какви отношения става въпрос тук между служител и мениджър...

25

Анонимен

преди 8 години

не че липсват кадри а липсват хора който да работят без пари

24

taz

преди 8 години

За бг съм неквалифициран, защото ми плащат 200-300 евро максимум месечно, като прескоча на запад ставам квалифициран с 1200-1400 евро месечно. Върна ли се в бг пак ставам неквалифициран 200-300 евро месечно. Някой бг мениджър да ми обясни как да запазя квалификацията си?

23

Анонимен

преди 8 години

Защо след като попаднете на качествен кадър,го правите на ***?И го карате да носи на гърба си няколко човека.....за 700лв....

22

cc

преди 8 години

За мениджърите, ако може кадрите да са млади, не повече от 25 годишни, за да могат много да работят; да имат по 10 години стаж на позицията, за която кандидатстват и да искат не повече от минималната работна заплата.

21

ТОВА Е до 19

преди 8 години

Точно това искам да кажа - квалифициран работник няма гладен и изморен .

20

аз

преди 8 години

Има доста къдърни работници в БГ ,само че:1.Измежду наетите в една фирма винаги има кадърни хора - колкото и да са малко винаги могат да се обучат и да се издигнат нагоре. Да ама не , шуробадженащината решава кой да се издигне. После нямало кадърни.2. Дори и да се намерят кадърни - заплатите им са колкото и на некадърните - тоест няма стимул за работа.След няколко месеца кадърните сменят работата.3. Горните 2 важат за 80% от фирмите в БГ , другите 20% са в IT сектора или са си оправили нещата

19

Орбан

преди 8 години

Споко бе! Идват много квалифицирани специалисти: архитекти, инженери, ИТ-та.... само че са блокирани на гръцко-македонската границата, защото баба Меркел запълни вече свободните места и не ги иска вече.

18

Родни Специалисти

преди 8 години

Липсват квалифицирани мениджъри!

17

Анонимен

преди 8 години

До ТОВА ЕВерно е че работа има но младото поколение е по-прагматично: подобре гладен, отколкото гладен и изморен!