113

Малко Шопче

преди 8 години

До ШопЩайга е това от които взимаш бананите за да ги ядеш!... "Специалист"!...

112

Анонимен

преди 8 години

ф 16 е изтребител от края на 70 те години - супер смешно е да го купуваме. Ако някой си чисти *** и се опитва да ни ги пробута, трябва да сме много *** да го взимаме защото след няколко години ще го свалят от въоръжение навсякъде.

111

Анонимен

преди 8 години

Ако е вярно е чудесно да се закупи нов модерен изтребител пред офертата да купим стари ф16 ента употреба.

110

кашик

преди 8 години

Ужас, Ужас имам чувството, че целия щаб на ВАС е тука. Каквото и да си пишете, колкото и да си ги мерите кой е по голям , истината е , че нищо не зависи от вас дали ще е руски, щатски или шведски .

109

Шоп

преди 8 години

До БобиВсички тия доплерови фокуси по никакъв начин не могат да те спасят от ракета. Просто радарът по никакъв начин няма да изпусне цел с ЕОП 4 кв.м., дори да има нулево доплерово отместване. Но ти продължавай да дъвчеш фекалиите на руската пропаганда. Специално пък руските щайги от семейството на Су-27 светят на радара като голеееми летящи конски вагони.

108

Анонимен

преди 8 години

"Грипенът" е отличен самолет но...колко ще ни трябват за създаване на някаква, макар и рехава отбрана? Колко ще ни струва това? Аз съм за това нашите пилоти да се тренират на подходящи самолети, до по-добри времена. Самолетът се казва Як-130 и на него може се имитира полет с най-различни типове самолети. Става и за боен. Ако се смени системата "свой-чужд", какво пречи на натовци, че е руски. В крайна сметка да се вземе италианския му аналог на Aeromacci. Хитрите макарони взеха готовия самолет и

107

Анонимен

преди 8 години

До PropelerХуморът ти е доста тып, но веднага се намират такива тыпчовци като теб, които ти праскат плюсове! Не се подигравай с университетите, БАН, инженерите на България. Та ти даже ника си не можеш да напишеш на правилен английски! Ние при соца не можехме да направим самолет или въртолет, та сега ли, при тази срината икономика. Виж какво стана в Украйна - ликвидираха знаменитото бюро "Антонов", загубиха руския пазар за въртолетните си двигатели от Запорожье, а на Запад не им ги иска никой!

106

Боби

преди 8 години

До Шоп 120Знам Шопе но Кублита е за шоу и там го правят на 360 градуса. Бойния Кублит е или 180 за да избягаш след като си пуснал ракета или 270 градуса - сриваш захвата на противниковия радар и рязко започваш да намаляваш височината на полета. Това временно 5-15 сек те прави невидим за радара на противника. Ще кажеш да бе да. Само си помисли колко птици реално всеки военен радар засича. При честота в 3 см Х диапазон минимално се открива обект с размери 1,5см*1,5см

105

Боби

преди 8 години

До Анонимен 117 продЗа да захванеш една цел е доста математика въз основа на доста доплерови филтри приложени върху отразения сигнал.При свръхбързо маневриране на самолета - ОВТ завой, Кобра, и т.н целта от гледна точка на радара преминава от клас реактивен самолет в клас птица или дори клас БалончеТова реално прекъсва следенето на самолета понякога дори и за десетки секунди.Още по-сложно за радара става ако противниковия самолет рязко намали и височината на полета.

104

Боби

преди 8 години

До Анонимен 117Умнико ако не приложиш филтри към радарната картина която реално се получава от антената на радара ти ще видиш всяка по-голяма птичка, изпуснато метализирано балонче от дете и дори носени от вятъра по-големи ***. Доплеров филтър равен на скоростта на вятъра - отсява *** и балони, +80км Птици +200км хеликоптери и леки самолети +500км витлови самолети + 800км реактивни транспортни + над 1200км ракетиОсен това за всяка цел имаш още 2 филтъра +/- 50км/ч за да следиш само нея

103

Лилето

преди 8 години

Винетка на стъклото да залепите и касовата с номера на самолета

102

Шоп

преди 8 години

Кублит фигурата е Кобра с продължаване на траекторията на 180 градуса.--------------- Бобсън, продължавам с още малко ликбез, в допълнение към вчерашния урок по физика. Значи не е кублит, а кульбит, което на руски значи салто, премятане, кълбо във въздуха.

101

Наблюдател

преди 8 години

Тези изтребители са най-подходящи за България предвид тактикотехническите им данни отнесени към ландшафта на страната! Отделно офертата на шведите е много добра!

100

Анонимен

преди 8 години

За какво са ни ! Турция ни пази.

99

Анонимен

преди 8 години

Тайната цел е да вземат самолети Грипен, за да хвърлят от тях грип по хората. Тази зима беше много топла и фармацевтиката не върви.

98

Боби

преди 8 години

До ГРЪЦКИ ЛЕЙТЕНАНТ 11820 милиона е самото желязо - 65 милиона е комплекта със системите, зип, тренажори, обучение и оръжие.

97

Боби

преди 8 години

До Анонимен 114Ако 2 самолета се движат един срещу друг с 800км/ч скоростта на сближение е 1600км/ч Върни се в ОСНОВНОТО Училище където децата решават подобни задачи.Фигурата Кобра трае 3 секунди това е свръх бързо спиране. Кублит фигурата е Кобра с продължаване на траекторията на 180 градуса. Тоест самолета динамично спира обръща се с опашка към противника и започва да бяга. Това побърква радарите на повечето самолети а за ракетите с радарно насочване прекъсва прицелването.

96

ГРЪЦКИ ЛЕЙТЕНАНТ

преди 8 години

КОИ КАЗА -- 20 МИЛИОНА ЕРВО ЗА ГРИППЕН ??? ХАХАХАХАХАХА..ЕДНА БРОИКА ДЖЕТ ГРИППЕН СТРУВА 65-85 МИЛИОНА ЕУРО !!БУКАРИЯ, КАЛИММЕРА САС.

95

Анонимен

преди 8 години

На който не му харесва западният изтребител да ходи опълченец в Донецк! Видя се каква стока сте!

94

До Боби

преди 8 години

Ами баце най-малкото което ще се случи е, пилота да се размаже през коланите и на предното стъкло или някъде другъде като плюнка.