28

Майк

преди 8 години

До пантеиститеАз съм вярващ християнин и изобщо не възприемам вашето преклонение към зверовете. Човек е създаден по образ и подобие Божие и стои много над зверовете. Що се отнася до болестите, това са недъзи които трябва да се лекуват а не поводи за гордост.

27

ибон

преди 8 години

До Анон.Кръсти се не като чуеш Даун Синдром , а като чуеш например за поредният наркоман , поредният крадец , който е нападнал 80-ет годишни старци и ги е смазал от бой или ...Май по добре да спра да изреждам.Тогава се кръсти.Защото от човека със синдром на Даун ще получиш само доброта и нищо лошо. Мога още да ти обеснявам , но едва ли ще разбереш

26

Анонимен

преди 8 години

33, е и? Това ли е смисълът - дивият живот: чифтосване, ядене, изхождане? И нищо извън постоянно повтарящия се физиологичен цикъл. Може светът да е съществувал милиарди години преди нас, но цивилизацията съществуваща само от десетина хиляди години е вече нещо смислено: етика, култура, свободна воля.

25

do 30

преди 8 години

До Анонимен Земята е съществувала и преди нас , ще я има и след нас.И ще се възстанови без нас, ще си излекува пораженията-рани нанесени и от хората и ще съществува още милиарди години.. Я виж в Чернобил как разцъфтя дивия живот.Само за хората е вредно.

24

Анон

преди 8 години

Да не дава Господ... Аз като чуя Даун и се кръстя и си мълча и ме е страх.

23

Анонимен

преди 8 години

28, хайде стига баналности. Съсипвал човека. Не му принадлежало. Ама пък даваме своите клеймящи човека заключения през инструментите, които същият тои човек е създал - като компютъра и интернет. Що пък да не си общуваме чрез грухтене, лаене или други нечленоразделни звуци,както подобава на високосъвършените животински видове. Които естествено не съсипват нищо около себе си, но и не изграждат нищо.

22

Анонимен

преди 8 години

Болестта си е болест, кривото никой не може да изправи, както недовършеното не се брои. Да не дава господ!

21

до 27

преди 8 години

До Анонимен Дааа, променя човека, променя,променя, по-точно съсипва,съсипва, съсипва всичко около себе си, без дори да му принадлежи!

20

Анонимен

преди 8 години

25, доста модерно е да се говори сега така. само че какво искаш да кажеш с това? Че какво му е прекрасното на способността на едно същество да реагира на външни дразнения и да се адаптира към външната среда, каквото е смяната на цвета или регенерирането на органи? Ами това е разликата на човека от останалите - способността му да променя средата около себе си, да променя себе си и осъзнатата нужда към самоусъвършенстване.Хайде да го оставим този примитивен пантеизъм на природопоклонничество, а?!

19

до Бил

преди 8 години

Бил, кой може решава кое е нормално и кое не?Кой има право да решава кое е красиво или не?Във всички случаи не ние, несъвършенните, които се имаме за върха на пирамидата, а всъщност сме най-скапаното звено в природата.Дори влечуги и хищници са по-съвършенни от нас.На кой човек му никнат непрекъснато нови и нови зъби, а акулата се е усъвършенствала в това.Кой човек може да си регенерира загубена част от тялото, като гущерите?Кой човек може да си променя цветовете в зависимост от околната среда?

18

Анонимен

преди 8 години

22, аз не съм чувал за наука "геном", ама щом казвате...

17

Анонимен

преди 8 години

До ХА-ХА-ХА !И кой точно ще определя границите между красиво/грозно, нормално/ненормално? Преди 75 години имаше един такъв и той изтрепа 6 милиона "генно различни" от него хора.

16

Анонимен

преди 8 години

До АнонименКазва се геном, а не генетика - бъркаш двата щата.

15

Бил

преди 8 години

Заболяване си е, и хората страдащи от него трябва да бъдат третирани милостиво и със съжаление. Грешно е т0лерастията да нарича болести, сексуални извращения и други различни и нормални. Не те не са нормални а са отклонения от здравото нормално.

14

Анонимен

преди 8 години

пак ни заливате с американска бълвоч от интернет. Излезте навън и отразете истинските новити, които се случват в България. Стига сте ровили в социалните мрежи

13

Анонимен

преди 8 години

До ХА-ХА-ХА ! ako choveshkata genetika ne se predpazva ot zamarsjvane skoro da badesh down shte bade norma

12

Анонимен

преди 8 години

14, едно е да бъдеш различен по свой собствен избор, като част от бунт съвсем друго е да страдаш от болест, която със сигурност не си искал. Иначе и болнит от рак е различен спрямо останалите хора, но едва ли в тази различност има нкаква специална етика. Просто една ужасна, отвратителна болест, която както и всички останали болести се надяваме, че медицината ще перодолее, за да бъдат всички хора способни да дават, това което биха искали да дадат на обществото.

11

Анонимен

преди 8 години

12, хайде стига мистицизъм. Нито Даун, нито която и да е друга болест на физиологично, умствено или психологическо равнище не носи нещо неизвестно, при това голямо или както намеквате - натоварено с особена мисия. Единственото, което трбва да се напарви е да бъдем по-човечни към хората с болести, да им се осигури възможност да се чувстват полезни според капацитета до който позволява съответната болест и разбира се да се работи упорито в медицината и генетиката за лекуването им.

10

аник

преди 8 години

Може да имат Даун но са най-слънчевите деца.

9

Анонимен

преди 8 години

Заболяване е. Трисомия 21, още известна като синдром на Даун. Импонентност, бавно развитие, спиращо на около 11-годишен еквивалент. Проблеми със сърцето и кръвоносната система.Колкото и бащата да се натиска да го изкарва добро, намирам за звество да не е спряна бременността през трети месец (когато се открива синдрома, и плодът още няма мозък, а е само купчина клетки в привидно четирикрака форма), и да е заченато здраво дете. Без аборт, това дете е обречено да умре самотно, и без деца.