27

Анонимен

преди 8 години

Вижте, България не е държава. България е колониален режим, т.е политическия ни елит е от клиентелен тип. Обикновените хора са толкова важни за тях, колкото едни мухи са важни в един склад.

26

Анонимен

преди 8 години

Интересен закон понеже това е банкова тайна , това означава че единия документ който трябва да попълва всеки кандидат за помощ е че дава достъп до неговите лични данни ,и вече неговите данни не са банкова тайна той е дал достъп.

25

Анонимен

преди 8 години

Просто държавата си търси начини да абдикира от повечето разходи и да ги прехвърли на народа.Е нормално е при такова търсене да има и такива абсурди че за 500 лв може да си построиш дома на ново.А застрахователите да не са застраховат имоти за 500 лв .Това не е първия такъв закон няма да бъде и последния ,принципа е ясен народа трябва да финансира държавата е не обратно.

24

bub

преди 8 години

До Joro"защото не осъзнаваш че проблема е в теб а не в държавата", опитваш се да ми обясниш, че не осъзнавам, че съм виновна. Как винаги се намира някой с дълбоки размишления...Мотивационните речи за личностно израстване не ме интересуват.

23

Анонимен

преди 8 години

Масовият случай е с наводненията. Лично съм пострадал и съм го изживял. Никой никога не е предполагал, че е възможно да има подобно наводнение. Държавата носи отговорност за непочистените корита на реки и дерета, както и за контрола на язовирите. Опредлено вина за наводнението имаха и хора(най-вевоятно чиновници), а не само проливните дъждове. Никой не понесе отговорност. Сега държавата няма да дължи и обезщетение. Защото Витошка не се наводнява, а само села, а там хора с по 500 лева много.

22

Joro

преди 8 години

До bubКой ти вменява вина? Както ти си отговорна за здравето си , личната си хигиена , така и за финансовото ти положение. Никой друг.Всеки си носи персонална отговорност пред себе си. Не го приемай като заяждане , просто ти казвам че ако искаш да имаш пари трябва да спреш да се оплакваш.Поздрави и хубав ден ! :)

21

Бойко Борисов

преди 8 години

Да допълня че това важи само за българската част от населението ! 500 лв имаш ли ....вода или буря да ти събори къщата ще си я построиш ! Няма нужда от помощи ! А с ромския електорат аз пак ще ви управлявам ....е и някой друг българин като гласува за най-големия Бойко и така !

20

bub

преди 8 години

До JoroНе се опитвай да ми вменяваш вина на мен. От какъв зор пък, проблема трябва да е в мен?!?!Крада ли, убивам ли, данъците ли не си плащам, осигуровки ли..какво? Как стана така, че съм виновна? Мързи ли ме според теб?

19

Анонимен

преди 8 години

проблемът е че застрахователите не дават ясни правила, искам да застраховам една къща на село, те ми казват направи отводнителен канал и тогава. Ами ако дам пари за канал, ще си направя нова къща! Държавата да изгони разни дерибеи от държавна софра, които нищо не правят, кметът само реве в кръчмата пари няма.

18

Анонимен

преди 8 години

ехааа, от кога 500лв са пари и то за ремонт?съгласен съм да има малко повече правила за тия помощи, ама 500лв в банката не е критерий. Може човека да ги е събирал 2 години... като цяло *** нямат проблем, те пари в банки не държат точно тях няма кой да ги проверява. Бабите дето си държат кинти за погребението са цакани.

17

Joro

преди 8 години

До bubКой ти е виновен че взимаш 350лв? Държавата ли? Продавай жилището и заминавай. Където и да отидеш пак ще се оплакваш колко малко взимаш , защото не осъзнаваш че проблема е в теб а не в държавата.

16

Подробност

преди 8 години

Това обаче няма да важи за скандинавците. Те си ги получават помощите по дифолт ВСЕКИ МЕСЕЦ. А когато пострадат от природно бедствие просто вземат двойни помощи.

15

11

преди 8 години

Е, ако имаш 600 лв. значи можеш да си направиш ремонта. Ясно е, че на тези критерии отговаря само една тъмна каста и само те имат права, а нямат задължения.

14

Анонимен

преди 8 години

Решението е разумно от гледна точка на това, че който разполага с някакви средства, носи отговорността да се застрахова.Решението обаче можеше да е и по-добро! Вместо държавата да дава ПОМОЩИ на вече пострадалите, по-добре да прави ЗАСТРАХОВКИ на най-бедните предварително! Тогава и формулировката нямаше да изглежда негативно, нито да предизвиква толкова коментари. А ми се струва, че ще излезе и по-евтино.

13

Стойне от Чукурово

преди 8 години

500лв. в банката!? Я ако имам 10лв че се оженим,а ако имам 3лв.данъчните че фукнат подир мене да ми ги вземат......Таа държава се "управлява" от откачени!

12

Боян Колев

преди 8 години

До 11 Не само знаят колко пари имаш в банката а и колко имаш в джоба и колко къташ под възглавницата....

11

bub

преди 8 години

С 350лв заплата, как точно да си направиш застраховка?И то застраховка, която няма да ти бъде изплатена накрая, понеже живеем в к****.А защо държавата да не си влезе в ролята? Защо да не си поддържа водните обекти?Защото ще трябва някой да поработи малко, нали? После, защо никога няма виновни?Виновни са само хората, които са пострадали най-много....че не са си направили застраховка...

10

до Без

преди 8 години

Драги,като е много хубаво в България що не си стоиш тук?!Какъв *** търсиш в Европа...

9

Без

преди 8 години

НИКЪДЕ В ЕВОРПА не дават помощи при бедствия. Да си се застраховал. В България никой за нищо не иска да плаща, но всички имат Европейски изисквания. Елата да живеете в Европа и повече няма да се оплаквате от България.

8

gerbist-reformator

преди 8 години

Готвените промени са правилни. Ако имаш пари си носиш риска. Всеки може да си направи застраховка, а не да бъде тарикат и ако стане нещо да чака на държавата.Ако нямаш пари, тогава държавата може да помогне при нужда.Много правилно решение.