46

до 54 от Германия

преди 8 години

Напълно те подкрепям ! Инстинктът за самосъхранение на българина е доста по-развит от този на западноевропейците. Аз също прекарвам вече половината време в България, с растяща тенденция. Планини, морска кал, СПА - кеф ми е. 30 години в Германия ми стигат.

45

Анонимен

преди 8 години

Няма хляб за МБА, икономисти, социолози, политолози и тем подобни. Трябват инженери, лекари, ИТ специалисти.

44

Ганчо

преди 8 години

Егати автономията на университетите, като някой ще определя какви специалности ще има.

43

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен Фусти . фусти ама с петцифрени заплати . Какво ли ние с трицифренните да вземем да ликвидилраме ?

42

Анонимен

преди 8 години

Входът е свободен и лесен, но критериите са драконовски - 85 % отпадат от университета, а завършват най-добрите!!!!! Това е доброто образование! И какви са тия 50 университета в тая малка държавица с демографски срив! Да точат пари и да бълват неграмотници? Университетите са станали като поликлиники- пълно с доктори. Повечето от тях са скръбни, особено в частните у-ти.

41

един от Русия

преди 8 години

За кравата въпросът е ясен .Лошото е,че БИКЪТ стана за е...е.Но не се вижда да стане. Трябва да СЪБУДИМ "ТАНГРА , та да му го вкара в пътя.

40

26 години СТИГА

преди 8 години

ОСТАВКА!!!

39

Анонимен

преди 8 години

Има ли разлика между манталитетите и резултатите от дейността на Мунева и Меркел?И двете са от Ликвидаторския блок на Еврокомунистическия Интернационал- едната ръководи ликвидирането на БГ,а другата- на ЕС! ДВЕ ФУСТИ-ЕДНА ЦЕЛ-ЛИКВИДАЦИЯ НА НОРМАЛНА ЕВРОПА!

38

Математик на 45

преди 8 години

Всичките ми връстници, които имаха нещо в главата, отдавна избягаха в чужбина. Техните деца израснаха там и дори вече създадоха семейства. По една случайност останах тук и макар, че съм на години, вече сериозно се замислям да емигрирам, най-вече заради детето, да му осигуря по-добро бъдеще. В България останаха тези, които едва връзваха тройки и четворки. Техните деца сега са днешните студенти.

37

Че

преди 8 години

То ,че нивото трябва да се вдигне е така, обаче Пръмова май иска да осигури нови млади емигранти в Съветския /европейския/ съюз.

36

Анонимен

преди 8 години

Правилно. Поне малко да се дигне нивото ,че сега е абсолютно безобразие!

35

Анонимен

преди 8 години

И без това в СУ влизат с тройки, за да стават икономисти! Смях в залата! Да не режат местата, а да си вдигнат критериите

34

ДДДД

преди 8 години

всички административни служби са заети от хора без висше образование ,а висшистите стоят без работа ,шуробажданаци ,любовници ,на приятелска основа назначения Е ЗАТОВА СМЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА

33

някой

преди 8 години

Напълно логично, защото- броят на кандидат-студентите намаля значително, след като много от завършващите средно образование заминават в чужбина- този отлив на кандидат-студенти доведе до някакви смешни приеми с някакви измислени приемни изпити- не е проблем да се влезе с оценка "три", при което качеството на приетите е силно занижено- заради пари изпитите се "купуват" и броят на неграмотните висшисти нарасна значително- след като се срина икономиката ни, то и специалистите станаха излишни

32

Анонимен

преди 8 години

***. Планът ранът в действие

31

Анонимен

преди 8 години

Кунева не реже нищо, а само баламосва хората, защото например специалност право и сега няма безплатна държавна поръчка, а всичко е платено с такса 800-3000 лева и като иска да учи право, си плаща такса. Икономическите са платени още повече с 1000-5000 лева такса. Инжерните и безплатни да са, като никой не иска, си остават празни.

30

ПРОФЕСОР

преди 8 години

ПРИ ЕДИН ДРУГ "МРАКОБЕСЕН " РЕЖИМ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ СЕ ПООЩРЯВАШЕ, ТОГАВА ЗАВЪРШИ И МИНИСТЪРКАТА!

29

Анонимен

преди 8 години

АМИ , ПРАВИЛНО!!!!Ще учат ---за това , което се търси на пазара за работа.МОЖЕ ДА ИСКАТ ДА УЧАТ ЗА "КОСМОНАВТИ"......ракети ли да им правиме СЕГА...??!!!

28

Анонимен

преди 8 години

Така написано, първата голяма глупост на Кунева. Едно е да намалят т.нар. "държавна поръчка", съвсем различно да регулират броя на студентите в университет. Който иска, да си плаща и да се учи! Освен това трябва да има изисквания за т.нар. "държавна поръчка" - минаваш с 3-ки - губиш субсидията и си плащаш като поп. Субсидията да е за малцината, които знаят защо са в университета (в смисъл да учат). Има време и за купони, но постоянните купонджии - в чалготеките, не в университетите.

27

Анонимен

преди 8 години

На бесилото!