24

Анонимен

преди 8 години

"От полицията ни обясниха, че трябва откраднатата сума да надвишава две минимални работни заплати и да бъде подадена колективна жалба, за да може да се стигне до ефективна присъда за мошениците, но за нас дори и 20 лева са много, защото за толкова работим", разказва още Теодора.Ako ima niakoi koito raboti za 20 leva - triaa da se grumne !!!

23

Анонимен

преди 8 години

АМИ КАТО ИМА КОЙ ДА ИМ СЕ ВРЪЗВА ЩЕ ГИ ПРАВЯТ НА БАЛАМУРНИЦИ. АЗ ДА НЕ СЪМ БАНКА ЧЕ ЩЕ ИМ УЕДРЯВАМ ИЛИ НАСИТНЯВВАМ ПАРИ? ДА ОТИДАТ В БАНКАТА И ДА ГИ ПРЕДАВАТ ТЕЗИ НОМЕРА. КОГАТО КАЗВАМ ЧЕ ТУКА СА ОСТАНАЛИ САМО УМНИЦИ КАТО ТИКВАРА ОТ БАНКЯ НИКОЙ НЕ МИ ВЯРВА. ПРОСТИТЕ СЕ ИЗНИСОХА ОЩЕ ПРЕЗ 90-те ГОДИНИ.

22

Лош

преди 8 години

Искам си бай Тошо.

21

Анонимен

преди 8 години

А Жан Валжан от "Клетниците" го осъдили за един хляб. Мъка-аа, мъка-аа

20

1000

преди 8 години

Не обвинявайте продавачката. Това е много стар трик и действа на почти физиологично равнище, разумът на измамения просто няма шанс да се включи. Освен това някои от тези крадци имат хипнотизаторски възможности.

19

От ЕС с любов

преди 8 години

До Бягай те!О, има, има. В Европа има доста държави, в които не се търси престъпника или не се повдига обвинение. Ако сте по-тъмничък имигрант от друг континент, разбира се. Ако сте местен кадър горите.

18

Вело

преди 8 години

До Предположение 10Да, затова не търсят откраднати велосипеди. Освен това ще ви разкарват вас и даже могат да ви наложат някакви санкции, ако не се разкарвате. Просто в България кражбите са разрешени.

17

ДА-ААА

преди 8 години

До майнаДа, по някакви законови разпоредби е така. Срещу кражба под еди-колко си крадеца не се съди. Всеки многократно обиран селянин го знае.

16

Браво, законотворци

преди 8 години

Значи законът просто разрешава да се краде на дребно. Ако 2Х420=840 е дребно разбира се. Явно на този, който е приел закона, това са му джобните.Какво се чудя, гарван гарвану око не вади.

15

Анонимен

преди 8 години

До ?!Как да повярвам за двете минимални заплати. СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА МИ МЕ ЗАВЛЕЧЕ 32 000 лева и прокуратурата отказа да образува дело ................. Нямало достатъчно улики , като съм представил купища такива .......Марияна Петрова ........Бургас е въпросната личност

14

?!

преди 8 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

13

За

преди 8 години

съжаление е така.Ако кражбата или щетата е на стойност по-малка от минималната работна заплата(говорим за пострадало лице или семейство) дори и при събран доказателствен материал,прокуратурата прекратява преписката!

12

Анонимен

преди 8 години

Боко нали е шеф и на МВР.

11

Тинев

преди 8 години

То по тази логика и ГЕРБ щом крадат / НА КНИГА / по-малко от 2 / ДВЕ / минимални заплати НА СЕКУНДА са невинни.

10

Анонимен

преди 8 години

Значи ако крада само 20 лв, не нарушавам закона.

9

Анонимен

преди 8 години

Естествено трябва да си откраднал повече от 840 лв, за да има с какво да си платиш рушвета, иначе за какво си им на полицаите.

8

Предположение

преди 8 години

Така било! Затова бандюгите пребиват пенсионери за 12-20 лв. , защото знаят че полицията изабщо няма да ги търси.Егати законите. Затова ли не търсят и откраднати велисипеди ? Борисов да се задейства веднага и тука.

7

светнат

преди 8 години

Номерът със смяна на рестото е стар като света. Даже е заснет в някои американски филми. Коментар номер 1 е изключително точен - всъщност могат ли касиерките да смятат?

6

Анонимен

преди 8 години

Добре че са медиите и Фейсбук, за да има надежда, че такива ще си получат заслуженото. Ясно е, че на полицията не може да се разчита в такива случаи. А на правосъдието - още по-малко.

5

Анонимен

преди 8 години

Те не крадат! Те просто си вземат...... като има кой да им дава :))