29

Майкъл

преди 8 години

Всички тия убити, ранени и разрушения ги пишете на сметката на сащ които неправедно воюват срещу законното правителство оглавявано от Башар Асад чрез ръката на терористични организации създадени, обучени, въоръжени и финансирани от самите тях. Чудно ми е кога ще дойде времето когато чашата на търпението за щатите ще се напълни и ще дойде ред за отплата, за плащане на греховете, за всички убити и осакатени, за всички прогонени от ужасите на войната, за всички разрушения, за всички кражби.

28

Башар

преди 8 години

Страната беше светска, религиите си съжителстваха безпроблемно, 10 % християни, с добро жизнено равнище, с качествено образование и здравеопазване. Президентът - лекар, завършил във Великобритания.Ама Асад бил лош.

27

Бойко не Борисов

преди 8 години

До номер 63Гражданската война в Сирия е инспирирана от външни сили целящи ясна геополитическа промяна. Асад е обявен за черна овца и толкоз. Макар самият той да не е овца и да не е черен като други свои колеги. Статистиката в случая е само превратно тълкуван факт с идеята да се постигнат целите на войната.А конкретно горната статия се позовава на манипулативен източник и самата тя е крайно манипулативна. За мое и твое съжаление войната отнема човешки живот.

26

Бойко не Борисов

преди 8 години

Кой преброи убитите? Колко от тях са граждани на Сирия, колко са наемници от СА, Турция, Катар и Западна Европа? Хайде по малко стъкмистика и повече реализъм.

25

Булгар 1

преди 8 години

Чудно,*** и компания защо се насочиха на север а не към териториите контролирани от Идил , а този който си мисли , че рашките , толкова необезпокоявани си разиграват коня из Сирия , без да са се разбрали с Обонго е доста наивен ! Аман от русофили и Обонгофили . Каква е логиката заради един диктатор , пък дали е законен или не да измрат 500хил. души , аз не помня преди 2011г. някой от тези хора да са идвали на тълпи към Европа , още повече към България .

24

Анонимен

преди 8 години

Има един закон за саморегулиране на популациите. В България става по един начин, в Сирия по друг. Какво толкова има за чудене!

23

Анонимен

преди 8 години

Браво Америка, интересно е сьщата статистика за Либия и Ирак, след "демокрацията".

22

До 55

преди 8 години

Така ,така.И вие еврогейчетата и феновете на САЩ сте като лисицата ,която цял ден вървяла след козела и чакала да му паднат топките да ги изяде ,защото се клатели.Ами щом няма да е има Русия след 5 г какъв ви е проблема тогава.Оставете е спокойно да се разпадне и вие просто да лапнете ресурсите и.Все пак си имате работа с Путин ,а не с пияндето Елцин дето ви хариза каквото си поискахте.Сега само ще се облизвате и от време на време ще ядете един по зъбите ако много досаждате

21

До 48

преди 8 години

Той руския ботуш е там от четири месеца.А Четири години други ботуши тръпкаха из Сирия и ето го резултата.След месец ,границата с Турция ще е отрязана и след още месец ислямистите ще са избити или избръснали брадите и станали мирни граждани.Това е ,сега Турция и САЩ се чудят и мъчат да объркат нещата,но Русия има вече подписан договор за базата си за още 30 г ,така ,че няма значение вече дали ще е Асад или друг

20

Боби

преди 8 години

До Odysseus 43Оди СЕЙ Историята е пълна с ФАКТИЕгипет. Докато имаше диктатор независимо дали про-СССР или про-западен Египет си живееше малко или много добре особено след подписване на Мир с Израел.Какво стана Демократизираха страната с цветна революция. До тук добре. На власт дойдоха Мюсюлмански Братя. Почнаха етнически зулуми и убийства. Военните трябваше да направят преврат и сложиха СИ СИ и да изколят част от елита на братята та последните да мирнат.ама до време пак почнаха боеве и там.

19

Анонимен

преди 8 години

Там където някога е стъпил БААС, трева не никне.

18

VB

преди 8 години

Свалянето със сила на режими, спонсорирането на умерени терористи и подклаждането на гражданска войни води до такива резултати.Ирак 2003, Арабска пролет, Либия, ИДИЛ...

17

Боби

преди 8 години

До OdysseusОди СЕй1. В целия арабски свят племената(не само мюслитата) са диви. По всякакъв повод се хващат за гушите2. Ако няма силна СВЕТСКА, защото ако е РЕЛИГИОЗНА ехей като в САрабия ще се търкалят глави, ВЛАСТ да тушира ЖЕСТОКО(ДА ИМЕННО ЖЕСТОКО) етническите изблици и да се опитва да ОБРАЗОВА С ПРИНУДИТЕЛНО ХОДЕНЕ НА УЧИЛИЩЕ глупа вите маси ще стане това което е в Либия, Сирия, Мали ... Просто няма алтернатива. И трябва МАСОВО СВЕТСКО ОБУЧЕНИЕ. Е САЩ и САрабия и сие не го искат

16

До Оди Сей

преди 8 години

Абе умник.Значи според тей войната в Сирия започнала защото някой надраскал някой дувар пък полицията го ступала.Я не говори глупости бе.А в Украйна от какво започна ,а в Сърбия ,а в Либия. Ей тъй либийците и сирийците ,които си живуркаха като принцове решиха ,че им е омръцнало да лежат и да са добре и ей тъй от скука решиха да се избиват.И ей тъй уж никой нямал оръжие ,пък изведнъж всички се оказаха въоръжени до зъби.Не ставай смешен

15

Анонимен

преди 8 години

Където САЩ се намеси да сваля правителства, винаги има много жертви. Така става и в Сирия сега.

14

дo Odysseus

преди 8 години

Ти току що си отговори на въпроса, кой има интерес да падне правителството в Сирия и да се промени управлението. И този "кой" има ресурсите, потенциала и опита да сменя режими и извършва държавни преврати. Отговорността за ситуацята в Сирия носят САЩ и техните слуги. Русия просто се намеси за да защити интересите си.Това е същото,ако утре турция ни спретне подобен сценарии,изпратим армия в Родопите, турция въоражи "бунтовници" и Русия изпрати войски да ни помогнат.

13

до Odysseus

преди 8 години

А на теб прави ли ти впечатление,че в Сирия се намира единствената военна база на Русия извън нейните граници?Погледни картата и виж колко стратегически е разположена държавата, за да остане извън контрола на НАТО. Колкото до Либия, там интересите бяха по-различни,но като главна причина се предполага идеята на Кадафи да създаде африканска валута и да се освободи от примката на долара. Либия имаше наличния златен резерв за целта и стабилна икономика с природни ресурси.

12

Арнолд

преди 8 години

Защо? Виждали ли сте снимка от Сирия на "диктатора" Асад? Морски курорти, културни и исторически забележителности, туристи, съжителство на различни култури и религии. Нужно ли е да казвам защо изведнъж Асад стана неудобен и на кого?Америка си мислеше, че това ще е поредният Ирак или Либия, но се объркаха и подцениха руската мечка, която лентяйстваше и спеше през последните 20г. Стига толкова американска демагогия, турски цинизъм и натовско нищоговорене! Хората вече не са слепи!

11

до Odysseus

преди 8 години

Човече, надявам се да ти плащат да пишеш подобни глупости. Ако не, значи първо западните медиите са ти промили мозъка,второ нямаш грам аналитично мислене и три, носиш розови очила.

10

Анонимен

преди 8 години

Писна ми от сирийци и всякакви араби.