60

Стефан

преди 8 години

До АбсурдиОт това по голяма простотия просто не може да се измисли. То в образованието, които пишат уяебниците са хора както ги наричаше Дянков изкуфяли старчета.

59

Сашко

преди 8 години

В морската вода НАИСТИНА има готварска сол. Съединението NaCl се нарича готварска сол, за да се различава от другите соли.Текстът за изключенията от традицията е от УЧЕБНИК ЗА СТУДЕНТИ по старогръцка литература. Как предлагате да се напише - като за първокласници?Президентът на България бил с мандат 5 години. Не знаех, но и не съм четвъртокласник.Ако авторката на статията не беше написала статията нямаше да разберем, че толкова неща не са и ясни и още щяхме да я смятаме за умна.

58

jj

преди 8 години

До Анонимен 91То проблемът не е в разбирането, а в това, че авторът е забъркал изречение, в което подлогът странно се сменя от "акт" на "сакралността". Необходими са 3-4 прочита дори и на врелите и кипелите в старогръцката литература, за да декомпозират морфологията и връзката на подчинените изречения с главното, за да им проблесне смисъла.

57

Анонимен

преди 8 години

Малее, що хартия за вторични суровини... да не говорим за БАН-а, за МОН-а - всичко се е преврнало в ***. И кой ще чисти? - Пак ние

56

Абсурди

преди 8 години

Кон излезе на ливада,вдъхна въздух и умря.Вазкачи се на небетои какво ли не видя.Две кебапчета крилатипазят рая с автомати.Учебник по музика 5 клас издател ''просвета''

55

Анонимен

преди 8 години

Авторката на статията какво и колко точно разбира от това, под което се е подписала?

54

горките деца

преди 8 години

горките деца

53

Анонимен

преди 8 години

Винаги е най-важно образованието.Истинските българи имат достатъчно доказателства.То е основата на личността и фактор за самосъзнание.Никой управляващ не желае образовани хора, защото само неукият е за стадото.Съсипването на образованието не е спонтанен, а дирижиран процес.ДПС знае защо. В един натрапен турски сериал е демонстрирана кражбата на историческият факт за Крум и неговите синове, като това е приписано на султан.Кой преведе този филм? Нищо ли не му прави впечатление и защо?

52

Анонимен

преди 8 години

Автотропен организъм е такъв, който произвежда органични молекули като въглехидрати и белтъци от прости неорганични вещества, включително и вода, въглероден двуокис и минерални соли.Най-важните автотрофи са зелените растения, които използват слънчевата енергия като източник на енергия за осъществяване на процеса фотосинтеза.

51

Анонимен

преди 8 години

Четох, четох и така и не успях да разбера последното изречение. Не ми помогна и това, че имам няколко висши и куп други квалификации... Как се очаква от дете, което борави с ограничен набор от думи и понятия да го схване това нещо, което дори повечето ни професори не биха?А относно "производителите и потребителите" навремето се учеше един термин, който ги определяше като такива автотрофни и хетеротрофни. Хубаво е и когато се слагат термини те да са международни.

50

65

преди 8 години

ето откъде идват кандидат студентските бисери! А на 79 ще кажа ,че морето като е пълно с депутати ,може да не е мръсно,ама затова е солено.Щото са се потили да измислят поредната простотия

49

Колев

преди 8 години

По времето на бившия министър Даниел Вълчев знаете ли колко поразии бяха направени с учебниците? Учител съм и зная...и за поръчките, и за отношението му към учителите,което ясно се видя на стачката...и т.н Сега същия пак иска да ръси ъкъл, без даже да се засрами от това че всички учители бяха против политиката му! Само директорите го подкрепяха... то се знае защо! Нарочно слагат Кунева, защото зад нея пак ще бъде Вълчев, и ще досъсипе всичко!

48

художника

преди 8 години

Т,ъпациииии, ученикът не е съд който трябва да напълниш, а факел, който да запалиш!!!!!Не го казвам аз, а ПЛАТОН преди 1400г.С какво ще ги "запалите" към учението с вашите Т,ъпи учебници???На децата им трябват прости думи, лесно "смилаеми" и примери които да са без термини /на разбираем език/. Лесно е д се пра`иш на умен пред празно чекмедже.

47

Смях

преди 8 години

Отиват на морето и едно дете пита друго а бе що е тъй солено морето? а другото отговаря а бе някви разсипали готварска сол.

46

я да видим

преди 8 години

Май че е права тази наша журналистка ,която каза-,,Првърнахме се в нация на *** с умни телефони''.Я тия ,които са писали учебниците -да върнат парите.Гражданството да излъчи хора ,които да напишат новите учебници. А с върнатите пари -да се умножат детските градини и модернизират училищата, да се подпомогнат учените. Много подозрително е ,че се пишат нови учебници на всеки две години.Просто ,,едни пари трябва да се усвоят''.

45

Анонимен

преди 8 години

Лятно време морето е пълно с депутати,но това не значи ,че цялото е мръсно.

44

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 74И аз това се опитвам да го обясня на много хора, но не се получава."Германците били същите, ама държавата им била по-уредена". Е как стана този номер? Извънземни ли им уредиха държавата?Какъвто народът - така и държавата. Това е голата истина.

43

Анонимен

преди 8 години

От такива учебници следва ТОВА:"Въоръжен обра пицария в Студентски градБандитът задигнал около 8000 лева от заведението"

42

Анонимен

преди 8 години

Това да беше проблемът на образователната ни система. Какво да кажем за литературно-интерпретативните съчинения, които представляват изпита по литература за кандидат-студенти - назубряне на една стена от текст за всяко едно произведение включено в конспекта им? Пълна пародия.

41

Анонимен

преди 8 години

Като чета постовете разбирам че учебниците са в унисон с мат'риала.Така че няма изненада.На един пазарната икономика и демокрацията му виновни (като че ли в Чехия, Унгария,Австрия и т.н. са на някаква друга икономика и държавно устройство).Друг бил съгласен че "растенията били производители".Абе мат'риал..ПРОБЛЕМА на България е нейното НАСЕЛЕНИЕ съставено предимно от ***.И.И ако при соца беше недопустимо някой *** провинциалист да се "цепи" по медиите то сега куцо и сакато е "онлайн"