135

До Исмаил

преди 8 години

Исмаиле, турчин си и защитаващ турците,въпреки че според някои "капацитети" тогава е нямало турска държава, а Османска империя! А Турция,като държава я основава Кемал Ататюрк и затова е БАЩА НА ТУРЦИТЕ! А дали е било "робство или иго" или "съжителство" ,това са го написали хората ,които са живеели по онова време-Вазов,Ботев,З.Стоянов и много други!

134

Анонимен

преди 8 години

ДО 161ИСМАИЛЕ. ПЪРВАТА КОНСТИТУЦИЯ Е ОСНОВНИЯТ ЗАКОН НА САН МАРИНО Е ПРЕЗ 1600. КАТО МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ОЩЕ ПО-ДРЕВНИ- ДР.АТИНА И СПАРТА...В РУСИЯ -1918. ТОВА НЕ ПОПРЕЧИ НА РУСКИЯ НАРОД ДА НИ ПОМОГНЕ В РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА. А ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ ? НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ПОСМЯ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. АЛЕКСАНДЪР Е ИМАЛ СВОИ ПРОБЛЕМИ С ТУРЦИТЕ. НО ВЪПРЕКИ ТОВА КАТО Е РАЗБРАЛ ЗА ЗВЕРСТВАТА В БАТАК И т.н. СЕ СЪГЛАСИЛ ДА СПАСЯВА ХРИСТИЯНИ-БРАТУШКИ. ТАЗИ ДУМА Е ОТ АЛЕКСАНДЪР

133

Миличко

преди 8 години

До ПешкоПропуснах: само в Плевенската епопея за избити 11 000 руски воини - почти колкото цялото българско опълчение.

132

Миличко

преди 8 години

Миличко (в ср. род, щото не те знам кво си): с цялото ми уважение към българското опълчение, тези 12 000 души не са могли да имат решаваща роля във войната. Фактите: руската войска на Балканския п-в е била 276 000 души, а на Кавказкия фронт - 100 000 души.

131

Еми...

преди 8 години

До KkkЕмииии, толкова ти е интелекта. Друго е да пише за Азис, Глория и т.н., нали?!

130

Анонимен

преди 8 години

До ИсмаилА ти знаеш ли кога убиха в САЩ Мартин Лутър Кинг - борец за права на *** в Америка? 1968 година! Права като да влизат в магазини и заведения за бели, децата им да учат в училища заедно с бели?

129

Кака ви

преди 8 години

До Пешко 144А случайно да ти е минавало през ума, че голяма част от енергията на българското национално осъзнаване и възраждане, както и технологията на отглеждане и внос в България на просветители, будители и революционери не е една съгласувана и подкрепяна от руските имперски тайни служби операция по подготовка на населението на интересни за тях територии за деня "Х", когато там ще се озоват руски войски? Има значение как се отнася местното население към чужди войници, нали?

128

Исмаил

преди 8 години

Защо не пише в историята какво е станало например със с. Тъмръш и защо е заличено от картата на България????? Защо не пише за насилствената кръстилка с четите на ВМРО?НАЛИ ДЪРЖИТЕ НА ИСТИНАТА!!!Турция премахва робството 1550 г. В Русия 1908 г идва навласт правителството наСтолипин. Той раздава земя на селяните и създава собственици. Комунистите го убиват 1914 г. Първата руска конституция-1908 Първата турска-1839 Излиза,че" освободителите" ни са си останали крепостни доста дълго след като са ни освободили от робските вериги.Не случайно Дяконът на въпрос какво ще прави след Освобождението отгова

127

Историята-Менте

преди 8 години

На български пише едно на други езици съвсем друго , примерно на немски пише че не трябва се бъркат Българските турци с Помаците в България а на български съвсем обратно всички потурчени , тука мога само едно да ви кажа вземете и си наврете незнам къде Историята-Менте

126

ПСИХО-ТРАНС

преди 8 години

Договора не е Освобождение , стига сте Манипулирали и Хипнотизирали целия Български народ с Руско-Комунистически Методи , няма Освобождение а сключен Санстефански мирен Договор между Русия и Османска Империя

125

Mitko

преди 8 години

Предлагам на 'експертите' от МОН да напишат доклад-предложение до ЕС и ЕК да бъдат заличени от изучаване в СВЕТА на порнописатели като Шекспир,Бокачо,Данте,О.Уаилд,Гиотеи др.'лилипути' на слетовната литература

124

ЕВРОПЕЕЦ

преди 8 години

ТОЗИ МИНИСТЪР ОТНОВО ДОКАЗА, ЧЕ НЕ СТАВА, ВРЕДЕН Е ЗА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ТУТАКСИ, КАКТО И ДОСТА ДРУГИ! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ТЕРМИНИТЕ-НАШИТЕ ПРАДЕДИ СА ГО КАЗАЛИ-РОБСТВО! В ПОДКРЕПА НА ТОВА Е И ПРОДАЖБАТА НА 3 МИЛИОНА РОБИ ОТ СУЛТАН СЮЛЕЙМАН /ОТ СЕРИАЛА/САМО ЗА ЕДИН КРАТЪК ПЕРИОД! ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ РОБИ СА И ОТ БИВША БЪЛГАРИЯ! ИСТИНАТА Е БИЛА МНОГО ПО-СТРАШНА ОТ ТОВА КОЕТО ЗНАЕМ!

123

Анонимен

преди 8 години

ДА СВАЛИМ ВАНЯ КАСТРЕВА!!! ТОВА Е ! НЯМА ДРУГО, ПРАВИМ ПОДПИСКА И Я МАХАТ, АКО НЕ- НА УЛИЦАТА И ПРОТЕСТ ДО ДУПКА

122

ognyanz

преди 8 години

Историята ни няма да бъде забравена докато има българи. А за тия експерти от МОН, които са готови да заменят "Под Игото" с "Робинзон Крузо" наистина трябва да се помисли какво заслужават. Левски ни е завещал идеала за чиста и свята република, в която всички ще живеят свободно ако те познаят закона български - това е пътя.

121

граничар

преди 8 години

Дайте съвет как да го пребия този който се подиграва с геройте загинали за свободата на днешните *** нямам думи да изкажа своето възмущение от простотийте на МОН НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ДА СЛЯЗАТ НА ЗЕМЯТА .

120

Архаичен

преди 8 години

Под Игото- не звучи модерно! Вече да се казва "В съвместното съжителство". Жалко за героите-мъченици от Батак!

119

Анонимен

преди 8 години

Браво

118

аС

преди 8 години

Моите уважения към автора на статията - ***! Дай, Боже повече такива българи! Родината ни има нужда от нови будители, нови водачи , дори луди глави като Бачо Киро , Бенковски , Караджата !

117

Анонимен

преди 8 години

До Pop Krastio PredatelТака е било, така и ще бъде!"Свестните у нас смятат за луди ... "Племето си е племе - интересите на "големите" - техни интереси.В племето винаги се намират "добри хора", да разбиват племето отвътре по различни за добри пари. Или просто за да се подмажат.Болно и долно!

116

Анонимен

преди 8 години

Много хубава статия!Не ми харесва обаче особенната активност на 1 човек в коментарите.Моля ви - оставете и други да се изказват по темата, вас вече ви разбрахме.Разбираме, че имате свободно време, но все пак това не е блог.Благодаря