26

Анонимен

преди 8 години

Няма да "живее "дълго този парламент !!Безсрамници !!!!!!

25

аз

преди 8 години

Какъв въпрос на избор е втората година бе, 15? Моят бивш работодател ме уволни, щом разбра че съм бременна - бях в изпитателен срок. Знаеш ли как приритват работодателите за служители с малки деца? И аз искам да работя втората година, вместо да чакам 340 лв. от държавата, ама няма да има кой да ме вземе на работа... А и в яслите места няма!

24

Майка

преди 8 години

Значи така, аз можех да уча и да плащам за това. Можех да работя и да плащам за това. А когато имам нужда от помощ от "държавата", тя ми казва, че за мен и детето ми, не се полага дори минимална заплата? Г-н Борисов, да не би да искате да създадете Българска терористична групировка? Защото от яростта на родител на гладно дете, дори ИД ще ви се сторят агънца!

23

zaw12929

преди 8 години

Оправдавам тези 16 млрд заем, ако се инвестира в майчинството и отглеждане на деца от образовани майки, а не от малолетниНа да се дава майчинство, ако са навършили 16 години, имат завършено основно образование. На майките студентки и със завършено висше да се дават двойни детски, както и на безработните майки- да се удвоят социалните плащания.

22

zaw12929

преди 8 години

Пак даваме на неграмотните преди слрдващите избори " от 1 юли ще се увеличи и еднократната помощ при раждане на трето дете от 200 лв. на 300 лв. "

21

Анонимен

преди 8 години

Да се допише ! - Депутатските заплати мръдват с доста !

20

Болшевик

преди 8 години

ВСИЧКИ ЗА ТЕЗИ 25 ГОДИНИ МИНАЛИ ПРЕЗ ВЛАСТА СА ЗА СИБИР.

19

:(

преди 8 години

Гадове крадливи са те.

18

Анонимен

преди 8 години

На тия нещастници им пожелавам един ден да им се наложи да оцеляват с минимална пенсия!!! Не, че ще стане, защото са крали толкова, че не само за тях, ами и за внуците им ще има.

17

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 18Изказването ми по-долу е именно против тези,които не са внасяли достатъчно.Повече от ясно е,че за 41 г.стаж 284 лв- пенсия е безсрамно малка!

16

Анонимен

преди 8 години

Майка ми получи 284 лв пенсия/след 41 год стаж,и внасяне на пари в държавната хазна/Нейни наборки ,познати получават по мин.пенсия -ЗАЩОТО имат п о 10 -20 год стаж и не са внасяли 40 год пари като вноски.Затова хората с мин пенсия трябва да внасят нещо за да искат после високи пенсии.Няма как майка ми с 40 год стаж да получава еднаква пенсия с някоя с 20 год стаж /3та категория/.Който ще да реве,от тарикати -Бг е в това положение....

15

до 17

преди 8 години

До Анонимен за майчинството -си принципно прав -САМО че в страните като САЩ или тези от Зап.Европа МЕСЕЧНАТА ЗАПЛАТА на бъдещата майка не е 400 или 800 лв на месец .Жената може да си събере пари и да не чака на майчински .Системата в бг е сбъркана просто -тук който не работи ине внася вноски полчуава повече от работещите /и за пенсионерите , и за майките се отнася/Хора с п о 40 год стаж получават по малко или колкото никога не внасяли хора.

14

Анонимен

преди 8 години

Някой задавал ли си е въпроса,кои получават мини мална пенсия,какъв е приноса им към ържавата,какви вноски са правили и с какво са заслужили нещо повече?Някой запознат ли е с въпроса за майчинството в страните от ЕС и САЩ? С малки изключения по няколко месеца до половин година и бегом на работа! Ако не напускаш и си гледаш детето или ако имаш пари наемаш бавачка.А че някои се превърнаха в професионални безработни....за това е писано и говорено твърде много!

13

Анонимен

преди 8 години

смех, костюмираните тумбаци като дават цифри от порядъка на 150-300 дори нямат предвид евро. Жалка картинка. И това е държава, която 8 години е в ЕС :DDD . С това темпо и трябват 800 за да се изравнят със средноевропейските доходи. Колко е пределно ясно, че ни държат умишлено бедни. И да се повишат леко заплатите по някаква случайност веднага вдигат таксите и данъците, че да не би случайно да се в дигне стандарта.

12

Реалност

преди 8 години

За пенсиите съм съгласна, че е смехотворно положението ама айде за майчинството да не си говорим глупости. С най-дълго майчинство в ЕС сме, което се плаща на 90% от заплатата на майката. Втората година си е въпрос на избор и направо лукс в сравнение с останалите държави (освен Унгария), тъпо е да имаме претенции за сумата за нея.

11

gtf

преди 8 години

парламента е пълен с хора, които не могат да се размножават, като се сношават.. така ок ли е ?

10

Анонимен

преди 8 години

И после тридетен модел... ама друг път!

9

gtf

преди 8 години

този парламент надмина всички рекорди по просто **я...

8

Анонимен

преди 8 години

Е те нали си увеличиха заплатите... кво ги е еня за бедния данъкоплатец. Да не би той да им плаща заплатите...

7

дебелогъз депутат

преди 8 години

Минималната пенсия догодина ще се увеличи от 157,44 лв. на 161,38 лв.,гърч до дупка.