41

Щирлиц

преди 8 години

До АПОСТОЛОС МИХАСИсидор и Антимий.Да,елини са ,но църквата е византийска,т.е на Източната римска империя.Император Юстиниан l,е тракиец,значи защо да не приемем,че голямата заслуга за построяването й е на нашите предци траките!?

40

Бранко

преди 8 години

За тези, които не знаят:Кремень се е казвала крепостта в пределите на държавата Казан, мюсюлманска, но всъщност последната прабългарска държава, подчинена от Иван Грозни, в чиито жили също тече прабългарската императорска кръв на рода ДУЛО.Оттам ,по подобие на кулите на Кремень,той построява храма си в Москва, и нарича московската си крепост КРЕМЪЛ.Още някой ще ме пита ли защо обичам руснаците? Макар и да сме водили братоубийствени войни в миналото, НИЕ СМЕ КРЪВТИ БРАТЯ!

39

Анонимен

преди 8 години

Щом питаш ето ти одговора.Построена е от християните по време на византииската империя .Земите на византииската империя която е с православно вероизповедание.Когато столицата Констанитопол пада в турски ръце ,турците я превръщат в джамия и построяват четирите викала в четирите и краища.Заличавот фреските и други християнски атрибуту ,гонят християнските свещеници и я превръщат в джамия.

38

Анонимен

преди 8 години

Ay siktir shte se vurne curkvata , a ot kogo e postroen nqkoy umrn dali se pita

37

Анонимен

преди 8 години

Тази гавра повече не може да се търпи.Иска ме си храма св.София и ако Турция която е светска държава в интерес да добросъседските отношения с православните държави трябва да върне църквата за ползване от християните.

36

Анонимен

преди 8 години

Преди да бъде пастроена св София наи големият храм в древноста е бил на евреите в Ерусалим.По късно тои е разрушен от римляните и от него сега има само една стена.Юстиниан решава да построи по голям християнски храм от евреиският.Когато го завършва се провиква ".Къде си Давидеееее,ела и виж, аз построих по голям храм от вашия."Това е древно строително чудо устояло през вековете на всички земетресения.Минаретата построени от турците при земетресенията бяха паднали та после те ги ремонтираха.

35

Анонимен

преди 8 години

Изумява се човек какви политически *** има в саита.Като чете човек коментарите им за св.София направо му иде да ревне.Колко книги сте прочели,какво знаете за историята и наи вече за тази църква светиня на християнството и огромно строително чудо от древноста?Това е наи голямата гавра с християните да превърнеш храма на папата в джамия.Тя трябва да бъде върната на християните и вселенският патриарх.Руснаците са прави.

34

всеки иска нещо

преди 8 години

Докато чрез ДПС Турция ислямизираше държавата ни без да се усети русите се настаниха из Истамбул .Старата игра на нов глас.

33

Анонимен

преди 8 години

Колкото и да са клали руснаците, не са заличавали цели култури, нещо което англо саксонците, арабите и османците са правили безброй пъти напълно целенасочено. В Русия съжителстват много народи, всичките са си съхнранили културата и традициите. Това не може да се каже за земите, превзети от тия трите групи изверги.

32

i'm

преди 8 години

Хайде братя българи, другата година сме на море в руския курорт Анталия. И от плажа в Анталия с чартърно ваяжче до Сирийская ССР на разходка :)))))

31

Анонимен

преди 8 години

До BerlinМи то президентът на Чечня Рамзан Кадиров с радост ще дерадикализира турскско-арабския аскер , не нужно спецназ да влиза в действие!

30

Berlin

преди 8 години

А само преди 2 месеца Путин откри най-голямата джамия в Русия - Moscow Cathedral Mosque. :)))

29

Ватенка и ушанка

преди 8 години

До Турция към Русия.К'во? Кримнаш!

28

Проповедника

преди 8 години

Исляма ще отиде при девствениците в пълен състав ако не слуша Путин!

27

..

преди 8 години

Turcite strahuvat se , sega stava interesno, bili spremni za sqkakvi otnosheniq .. MARSH be surtuk uruspu tva nee igra za deca mamavi nagla mrsna

26

Турция към Русия.

преди 8 години

Върнете ни Крим.

25

ЦК на либерастите

преди 8 години

Комшулука толкова яко го закъса ,че продължавам да следя с удоволствие новините!

24

Анонимен

преди 8 години

Тъжно му е защото не е българин. Руски *** от Петербург е.

23

Анонимен

преди 8 години

Много са се загрижили за православната църква...забравиха, че доскоро те бяха тези, които забраняваха вероизповеданията...

22

до 26

преди 8 години

Кое ти е тъжно? Турция, ако няма АЕЦ, ще купува ток от България. Това ли те натъжава?