Ястието е английско и се нарича "шепард пай" - овчарски пай. Не е написано, че всъщност не е парче телешко месо, а кайма. Иначе овчарския пай е много вкусно ястие.
От кога на рецепта за мусака, започнахте да казвате "Овчарски пай"?.....това няма нищо общо с пайовете независимо дали са сладки или солени.....има далеч по-добри начини да впечатлите някого без да ставате смешни с кулинарното си невежество.
Овчарският пай е невероятен - мъж съм и готвя само 5-6 неща, но правя невероятен овчарски пай, поне 5 звезди та и малко повече. Но тая рецепта е за "cottage pie" - той е с телешко, овчарския се прави с агнешко. Но който и да си направите или купите, няма да сбъркате!
ОТ КОГА БЪЛГАРСКИТЕ ОВЧАРИ СИ ПРАВЯТ пай?!ИЛИЯНКЕ,Я ПИТАЙ ДЯДО СИ ДАЛИ БАБА ТИ Е ПРАВЕЛА пай.
Рецептата Dnes: Овчарски пай