17

Анонимен

преди 8 години

Да се подготвим скоро де четем, че някой е отишъл да си оскубе веждите по време на наряд. То тези 15 години как се изкарват!

16

Анонимен

преди 8 години

До BURZUMИ аз бях така, караул през ден. Ама и дисциплината при нас беше толкова лабава, че не ни тежеше много

15

до vlady

преди 8 години

Какво му е адекватното? Ако е бил офицер, още по-лошо. Вероятно е някоя старшинка. Друго е по-важното. Заради кафе е нарушил носенето на караулна служба! Може да си сигурен, че и друг път е ходил за кафе. Просто сега са го хванали.

14

Анонимен

преди 8 години

Изморил се е човека от протести за повече екстри

13

Марко Тотев

преди 8 години

Еми така, като не е легнал да поспи на някой пост.

12

vlady

преди 8 години

1000лв е поне половин офицерска заплата съвсем адекватна санкция за първо подобно нарушение. Реално арестите в едновремешната наборна армия бяха по-леко наказание.

11

Анонимен

преди 8 години

Случвало се е цялата смяна на караула, след наряда да ни пратят в ареста за една седмица. Защото проверките бяха много сериозно нещо. Винаги в късните часове на нощта, след 3 часа, когато светът е заспал, само не и войниците. А заспал войник на пост-гарантирано посещение на дисципа, минимум за година.

10

ОР

преди 8 години

Абе,....случваше се, някой от подчасите да иде за нещо до съседното село, ама началника и разводачите си бяха винаги на място. Щом е напусне караулното.... значи е напуснал поста си! Само 1000 лв? Девалвация на всичко има в тази държава.

9

Анонимен

преди 8 години

Точно. Дежурния по кухня правеше една бака с кафе и с вечерята я предаваше на разводача.

8

Кафеджия

преди 8 години

До тези, които са служили пред 20 и повече години: Напълно съгласен, помня как се варяха кафетата на печката, и кафето не беше никак лошо. Надявам се да не я докараме караулния на пост да ходи да си купува патрони, щото няма ... до Жан Габен: ........... то е ясно

7

Анонимен

преди 8 години

За караула винаги е имало кафе. Дори и в годините когато се продаваше само под масата.

6

Анонимен

преди 8 години

Тази новина говори много за състоянието на армията ни в момента. Това в караулното да няма една кафе машина и да не е осигурено кафе на даващите наряд няма обяснение.

5

Жан Габен

преди 8 години

Караула няма право да напуска поста. Що трябва да има кафе??? Навремето в казармата като давахте караули, само кафе сте пили, нали??? Няма кафе, само храна за през нощта и толкова. Като те сменят, отиваш, хапваш и почиваш в караулното, не в спалното. После пак на пост и така докато ти свърши караула.

4

Анонимен

преди 8 години

Едно време си ни вкарваха в ареста да си полежиме, там бой. Сега глобяват, санкции парични...дрън-дрън, нямаме армия.

3

Елемаг

преди 8 години

А къде е служебното кафе за караула?Тия пък от военна полиция са такива ***!!Казвал съм го,нито са полиция ,нито са военни.По-голяма *** от самите военни и ченгета!!!

2

Анонимен

преди 8 години

Кафето за караула трябва да е без лимит.

1

Неа

преди 8 години

Мхм 1000 лева за кафе ..