10

Калина Станкова

преди 8 години

ДЕЦАТА НИ НЕ СА РАЗМЕННА МОНЕТА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ !!! ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАЙ-ДОБРОТО !!! НА ДЕЦАТА ИМ СЕ ПОЛАГАТ МНОГО НЕЩА !!! НЕ ИМ ОТНЕМАЙТЕ ОТ ДЕТСТВОТО !!!

9

Didasko от село

преди 8 години

Абе в училището ни не е както преди, я има я нема 30-40 деца, ама било защитено. Персоналът същия. Не виждате ли какво става по света - автобуси, големи средишни училища, пълни класове, добро заплащане, добри резултати. Още много неграмотни ще произвеждаме. Какво е това външно оценяване - директора да диктува /подсказва/- сакън у-щето да не е на последните места.Няма министри с кураж да направят истинска реформа. Слагат едни за самата длъжност, че им е обещано Министерски пост.

8

99

преди 8 години

Големият проблем-да се съкрати ваканцията на учениците!?Много мислене е паднало!Мило и драго ще давам децата ми да учат в чужбина! В която и страна да е няма да има подобни простотии,измисляни непрекъснато от Кастрева и Дамянова!Предлагам да се проведе референдем на тема:"Кой иска да остане да живее в България,ако има възможност да бъде в друга страна?"Дори и бежанците,бягащи от смъртта не желаят да останат тук!?

7

Анонимен

преди 8 години

Все гледаме другите страни, но там , където не е необходимо. Моето предложение е да съкратят лятната ваканция, за сметка на зимната.ЗИМНАТА да е около 20 дни или целия месец февруари след приключванвто на 1 срок, и тогава да се учи до 15 или 30 юни. А може и да се използва хубавото време на септември и да се започва уч.година от 1 .09.

6

Анонимен

преди 8 години

Учителките в занималните обясняват добре, стига да има кой да ги чуе. Една ПИГ трябва да и минимум от 25 деца. Късмет е ,ако са от един и същи клас, но в повечето случаи са от два и повече. Госпожите от сутринта дават ,колкото се може повече задачи , в противоречие с всякакви нормативни изисквания. Възпитателят се чуди коя по-напред да обясни и на кой клас. Така че и тук трябва да има някаква реформичка, за да може наистина да няма домашно за вкъщи.

5

бай дядо

преди 8 години

Обявената реформа е опит за замазване на очите на хората. Променят това което няма нужда от реформиране.Прочистете учебниците от ненужната и безсмислена информацияДиректорите да са на мандатен принцип, и не повече от два мандатаПрочистете училищата от ненужните длъжностиНа два месеца учение да има по 10 дни ваканцияПовече практическа насоченост на обучението, а не суха и ненужно подробна информацияИ много, много други неща

4

МОН

преди 8 години

От МОН да направят справка на колко деца се пада една учителка в детската градина в Холандия, Германия, Испания, Англия, Дания, Новегия, Австрия и т. н. Навсякъде на 6 деца се пада една учителка и това се води група. Дори в САЩ са 12 деца и 2 учителки да не говорим за помощния персонал. Само и единствено в България на 32 деца се пада една учителка. Това е трагично! Как е възможно това? Който е родител знае как се гледат деца ами група от 30 деца си е съдизъм сорямо учителите!

3

КУКЛОВОД

преди 8 години

ЕДНА КРАСИВА СНИМКА ДЕЦА ИГРАЕЩИ НО ВИЖТЕ РЕАЛНОСТА ТРОТОАРИТЕ БУРДЮРИТЕ ПЛОЧКИТЕ ЖИВА ТРАГЕДИЯ ТРЕВАТА НЕПОЧИСТЕНА УЛИЦАТА НЕИЗМИТА ПРАШНА СТЪЛБОВЕТЕ И ЛАМПИТЕ ОТ ДР.ЖИВКОВО ТОДОРОВО ВРЕМЕ,НЕ ИЗРЯДНИ УГРАДИ И НЕИЗМАЗАНИ КЪЩИ РУШАЩИ СЕ ЗАЩО ДОПУСНАХТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ ЗА 25 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ ЗАЩО ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД????

2

Учител

преди 8 години

Омръзнаха ми с тези реформи. Резултатите са все по-неграмотни ученици. Така и не разбрах защо трябваше да разтягат средното образование до 12 клас. Сега пък ваканциите на децата били дълги. Който дойде на власт и се чуди каква простотия да измисли.

1

Ганев

преди 8 години

Кой *** измисли съкращението на ваканцията?Така и никой не разбра, че не е важно колко ще учиш, а какво ще научиш!