4

недоумявам

преди 8 години

Как така -,,анемичен ''-демокрация...свобода..ЕС...чужди инвеститори...все умни народни избранници...

3

gtf

преди 8 години

И за данъчната политика е същото - по-големи данъци-> по-малко харчене -> трупат се пари в банките, кой иска да инвестира в такава среда. Още повече, че за ЕС ние сме предимно пазар - качествените инвестиции, които вливат пари в икономиката се броят на пръсти (образно казано). Иначе много точно казано - европроектите преразпределят парите - от нашите данъци в джобовете на приближени партийно... т.е. ефекта е минимален и главно поддържа безработицата в 'нормални' граници.

2

Анонимен

преди 8 години

Хаха. Нов данък и малко по-високи осигуровки щели да спрат чуждите инвеститори. Пълни глупости, като се има в предвид, че точно по тези показатели сме най-атрактивни за инвестиции. Няма как да догоним европейските и американски данъци и осигуровки.

1

gtf

преди 8 години

Проблема е, че никой не мисли. Държавен апарат пълен с некадърници - какво друго може да се очаква. Естествено, че ще има проблеми, 80% от мениджърите са без елементрани управленски умения и им липсват основни ръководни качества. Няма от къде да дойдат квалифицирани кадри - дори малкото завършващи такива едва изчакват диплом, че да хванат самолета.