47

Анонимен

преди 8 години

Otnemane knijki nischto nama da opravi neschtata a vednaga v Satvora Pone sa 1g i Rabota gerb Däne se pravi na veliki a da deistva ok

46

Анонимен

преди 8 години

Отнемането на книжките очевидно не е решение, както си мислят някои болни мозъци. Решението е шофьорите да не правят съзнателно нарушения и всеки експерт по света знае как става това. Подсказвам, не е с още по-строги наказания.

45

Анонимен

преди 8 години

Повече от ясно е кога нарушенията по пътищата ще са сведени до минимум - само когато шофьорите знаят, че след всяко нарушение ще последва и наказание. Сегашните безмислено строги наказания, явно не вършат работа, виждаме го от 25 години, но КАТ тъ-по и упорито искат още по-строги наказания, вместо поне малко да поработят.

44

До 63 sitizen

преди 8 години

Близко е до ума - създава се нов контролен орган с нови хора, който да работи, както е по закона. Не трябва да се кръщава пак КАТ, защото това е силно компроментирано съкращение. Не трябва там да работят катаджии, защото новият контролен орган ще стане като сегашният КАТ - неработещ. Други въпроси?

43

Анонимен

преди 8 години

значи според мен тия в тунела са си правили гонки...няма друга причина, сваляйте им номерата и им взимайте колите

42

citizen

преди 8 години

"обективен", като няма КАТ, кой ще контролира водачите?

41

Обективен

преди 8 години

Много просто може да се реши проблемът с нарушенията на пътя - като се закрие КАТ, като вредна структура за безопасността на движението. Вместо това КАТ прехвърля нещата от болната глава на здравата, от бездействащия и вреден КАТ, към безмислено строги наказания за шофьорите.

40

Анонимен

преди 8 години

Защо толкова много хора искат да се запази статуквото от последните 25 години - да се увеличават нарушенията, катастрофите и наказанията по Закона за движение по пътищата? Те вървят в копмплект - увеличаваш едно от тях, увеличават се и останалите. В случая заради неработещият КАТ ще увеличат наказанията, което неминуемо води до увеличаване на анрушенията и катастрофите. Проблемът е КАТ и докато всички не го разберат, все така ще се записват в закона по-строги наказания, които няма да се прилагат

39

Анонимен

преди 8 години

Огромни глоби за шофьорите искат тези, които не шофират и нямат коли.Как така те ще се возят само на раздрънкания градски транспорт, а другите ще си пътуват бързо и удобно с колите?Я по една голяма глоба, за да се поизравнят нещата.

38

Анонимен

преди 8 години

Отнемане на книжки искат хората, които не са шофьори.Кка така те не могат да шофират, а други могат?Затова отнемай книжката и всички да са равни - без книжка.

37

Анонимен

преди 8 години

Конфискация на коли искат хората, които нямат коли. Как така те нямат, пък други ще имат коли.... я всички да са равни - без коли.

36

77777

преди 8 години

Много народ с промити мозъци. Как не разбрахте, че искайки по-строги наказания за шофьорите, всъщност искат да се увеличават нарушенията, катастрофите и загиналите?! Едно от доказателствата, че съм прав е това, което става в последните 25 години - все по-строги наказания и все повече нарушения и катастрофи. Друго доказателство, че съм прав е световният опит, който отдавна е показал, че трябва да се наказва след всяко нарушение, а не да има огромни санкции.

35

Анонимен

преди 8 години

Ей богу, не ви разбирам!Защо искате шофьорите да правят нарушения, за да ги наказвате след това колкото се може по-строго, примерно с разстрел? Нормалните хора искат нещо съвсем друго - да не се правят нарушения, а нарушения не се правят когато КАТ наказва ВИНАГИ след като е направено нарушение. Всеки нормален човек разбира и че колкото и да спазва правилата, винаги може да му се случи да наруши някое правило и от това не следва, че веднага трябва да му отнемат книжката,колата,затвор,разстрел

34

123456

преди 8 години

До Анонимен Да трябва да има връзка със системата на кат и нап. Да се знае кой,колко и какви глоби има и наказанието да се увеличава, според броя на провиненията. Да се събират наложените наказания без право на обжалване , както е в страните от западна европа и тогава може би ще са по-ефективни мерките срещу комплексираните водачи със лъскавите автомобили.

33

Анонимен

преди 8 години

|Абе хора - само конфискация на колите ще реши проблема и/или сваляне на номерата, съпътствано с доста висока глоба. Нищо друго.

32

Анонимен

преди 8 години

Управляващите и КАТ много умело играят на долните страсти на много хора, като предлагат поредните свръхвисоки наказания, като че ли и сегашните не са достатъчни.

31

Анонимен

преди 8 години

Книжката ? я си спомнете колко са хванали лятото без книжка да карат . А колата кога

30

Един умен човек е ка

преди 8 години

Един умен човек е казал: "Ефективността на наказанието се измерва не със строгостта му, а с неизбежността от прилагането му"Когато го разберете, може би ще престанете да искате да се увеличават катастрофите и загиналите, като увеличавате глобите и другите наказания (конфискация, отнемане на книжката до живот).

29

!!!!!

преди 8 години

Не книжките, а автомобилите им трябва да се отнемат!Книжки се отнемат и сега и винаги е било така. Само дето на който не му пука си кара без книжка тъй спокойно, както и със. Така че не това е решението. Не е решение и свалянето на номера. Господа ракетчиците сами си го свалят и карат като бесни, т.к. тогава нито някой може да ги спре за проверка и санкция, нито да ги заснеме и открие.Конфискацията е истинският бой през ръцете и в ситуация на война по пътищата,каквато е у нас, това е изходът.

28

Истината

преди 8 години

Истината е, че докато не се смени начинът на мислене, ще става все по-лошо. Сегашният начин - дайте да наказваме все по-строго за нарушения на пътя, трябва да се смени с хайде да направим така, че да не се правят нарушения на пътя. Световният опит е показал и как става това - когато всеки шофьор е сигурен, че направи ли някакво нарушение, неминуемо ще последва и съответстващото наказание, което не е необходимо да е прекомерно строго, както е сега.