7

Феликс

преди 8 години

Според сайта им, засега са събрали ~16000 долара.безспорно внушителна сума , ама малко недостатъчна за луната.

6

uselest

преди 8 години

Загубих 10 ценни секунди от живота си с тъпата, безмислена статия във безполезният им сайт.

5

Анонимен

преди 8 години

ракетите не кацат , а излитат . Ако цялата ракета е с маса 22 тона , то това което ще кацне на луната ще тежи няколко килограма . Напълно е възможно на луната да се достави и товар с маса 22 т. , но стойността ще е гигантска . Аполо 11 - ракета Сатурн V маса 3 038 500 кг. и полезен товар 47 000 кг. , от тях масата на лунния модул Ийгъл - 14 696 кг , който всъщност товар е доставен на луната

4

до 3

преди 8 години

Товар 22 тона определено може да се докара до луната, ще струва около 2.6 милярда долара само да се изкара в орбита на Земята.Ако е държавна програма и отпуснат 10-тина милярда евро, да речем, че е постижимо. Copenhagen suborbitals са аматьори, които разчитат на спестени пари от банички и дарения. Те определено няма да ходят до Луната.Дания определено няма опит в космическото дело, което изисква строго специализирани, високо квалифицирани инженери и куп пари, така че аз залагам на провал.

3

До 2

преди 8 години

Търси в нета Copenhagen suborbitals.

2

Анонимен

преди 8 години

*** пак не са разбрали ама пишат тука глупости ли пишат. С 22 тона ракета може да се занесе около 50-ина килограма полезен товар в най-добрия случай. Ако е с твърдо гориво ще стане. 1-ва и 2-ра степен извеждат в орбита и след гравитационно ускорение палят третата степен за да ускорят до луната. След това проблема е забавянето на скоростта и кацането. Ще им трябват прецизни радари. Няма да е лесно но предизвикателството си струва. За 22 тона ракета не трябва космодрум. Може и от камион.

1

SD

преди 8 години

Ракетата ,,Сатурн 5,, е с тегло около 2750 тона , а с 22 тона докъде ?