9

Сп??нс

преди 8 години

Наскоро прегледах кои дружества са на софииска стокова борса и половината са във фалит и повечето от останалите са с много малка оценка, което е предпоставка за спекулации (с малко пари се провокират големи движения в цената на книжата). Ако някой го интересува найстина, да огледа европейски фирми-задължително да са водещи в сектора : Еон, Ени,Телефоника, Даймлер и някоя фармацефтична компания

8

Икономист

преди 8 години

"Ако предприятието е наистина толкова печелившо ---НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ МОИТЕ МИЖАВИ ПАРИ на "случайния наемник" , на работа в него...."Изключително невежо изказване. Всяка компания, която иска да се развива, има нужда от финасиране и не всички идеи могат да бъдат реализирани само чрез реинвестиране на печалбата. Ако компанията, в която работиш, се развива, то тогава и твоята кариера ще върви нагоре.

7

Икономист

преди 8 години

Коментарите под тази статия ясно показват, че хората в България не схващати изобщо концепцията. Това е много развит модел в големите ИТ компании, също е и доста популярно в Япония. Вместо в банкови депозити хората инвестират предимно в акции и е нормално фирмата, в която работиш да е основна част от инвестиционното ти портфолио, тъй като няма друга компания, за която да имаш повече данни от тази, за която работиш.

6

Анонимен

преди 8 години

Аз инвестирах в акции на КТБ защото работех във фирма собственост на Цветан Василев и смятах че банката работи добре, обаче останах силно излъганоказа се, че Цветан Василев бил мошеник, раздавал необезпечени кредити на свързани с него фирми, накрая банката фалира и загубих акциите и парите сиВасилев прибра парите и избяга в Сърбия, а за мен остана поуката НИКОГА ПОВЕЧЕ АКЦИИ

5

Кукувица

преди 8 години

Само глупаците се занимават с акции, без да са вътре в играта. Ако искате да ви вземат париците- купете си акции. Целият този пазар е манипулиран.

4

Чекист

преди 8 години

До Анонимен 10Вие българите. :)) Соррри брадЪр ду юу американец?

3

Анонимен

преди 8 години

в България този модел не работи, кой луд работодател ще споделя печалбата си с работницитеедно време през 90-те Костов беше зпочнал работническо-мениджърска приватизация, удържаха ни на всички от заплатите да купуваме акции,, уж сме щели да спечелим....та спечелихме ...знаете кво. Шефа обаче спечели, добре се нагуши, банка си купи, тя миналата година фалира, а шефа избяа с парите в СърбияТа такива работи в нашата мила родина

2

Богдан

преди 8 години

Разбира се.Стига да ми дадат възможност и да е по финансовите ми възможности винаги ще инвестирам във фирмата в която работя.По този начин ще бъда по-мотивиран да правя повече пари и да работя по-дълго и по-добре.Освен това в един моментако всичко се развие добре в един момент ще имам достатъчно пари и власт за да стана фактор в управлението на фирмата.А не просто някакъв там-един от многото безлични безмислени безцелни служители които са офис планктон.

1

Анонимен

преди 8 години

Как да стане насърчаването на работниците? За малко, по "тошово" време беше вкаран законът за стопанската сметка. Приходите се разпределяха в края на годината между работниците, понеже те бяха акционери. Дяловете не се продаваха, нямаше борса. Тази схема наистина работеше, но не можа да се разпространи масово! Много други простотии имаше, в системата и в самите хора, но това носеше доход и можеше да промени много неща ако беше станало масово.Колкото до акциите днес - ами работниците често са склонни да ги продадат на борсата, понеже на тях им се продават на преференциална цена.