12

правила

преди 8 години

Ясно дефинирани понятия - спешен и неотложен ! И съответно регламентирано време за извършване на прегледа . златен първи час и за неотложния мисля ,че бяха 4 часа.Ясно разграничаване правомощията на отделните медицински структури: спешните ......оценка на риска за живот и реанимация! И да не дават препоръки кой кога на къде да изпраща!Неотложните кабинети ... преглед и преценка към личен лекар или за хоспитализация.....Спешните екипи в линейките ......!!!Реномобил с специализиран екип

11

Граовец

преди 8 години

Медицинската помощ трябва да е насочена към връщане на лицето на работа за да е полезно за обществото. За съжаление основната част от медицинския ресурс се използва за осигуряване на безгрижния начин на живот на различни категории хора.

10

то лесно ама

преди 8 години

А как да стигнат до болните при тези презастроени градове? Тези архитекти са по-вредни от земетресение.

9

Анонимен

преди 8 години

Спешна е една смешна

8

Анонимен

преди 8 години

Върнете всичко по старому в здравеопазването. Стига с тия парамедици, код червено, код жълто. Какви са тия интерфюта с болния ни народ. Стига с тия европейски измишльотини за къртене на пари бе хора. Да се върне фелдшерското обучение в университетите и това е. Нашите родители и баби по селата кой ги е лекувал в миналото.

7

истината

преди 8 години

лекарите от бърза помощ не могат и не знаят и 10 % от това което вършат западните парамедици, които не учат 3 месеца а 3 години поне в германия. казвам ви го от първо лице защото работя с тях. 5 години съм работил и в нашата бърза помощ или ЦСМП и знам за какво става въпрос , разбира се имаше и млади и кадърни колеги но бяха малък процент , но е разбираемо няма обучение няма мотивация, алтруизма се изпарява бързо после остава професионализма а такъв няма у нас.

6

Kkk

преди 8 години

То е ясно кои индивиди го правят това нещо. И вечер същите тези *** пълнят болниците, щото няма кой да ги провери дали за здравно осигурени и прегледа им е безплатен.

5

:-D

преди 8 години

Абе да сложат такса линейка 100 лв, пък ако случаят наистина е спешен, таксата да се опрощава!И ще се научат...

4

Анонимен

преди 8 години

До ЕленаНали точно затова трябва да има парамедици, които да преценят колко е спешен случая и да те докарат до най-близката болница, ако наистина е спешен. Иначе в линейките трябва да има поне 10 лекаря - за най-различните болести - особенно мозъчен хирург

3

Анонимен

преди 8 години

Като ги извикат за мерене на кръвно, да ги качват в линеката и към приемния кабинет! След като им го измерят - пеш по чехлички 5-10 км към къщи или с такси!А за рецептите - направление към личния лекар!

2

Елена

преди 8 години

Аз пък не съм съгласна като викна линейка за нещо наистина спешно...да дойде "обучен" парамедик изкарал два месеца курс, вместо лекар. За тези, които викат за мерене на кръвно....глоба! И то солена!

1

De

преди 8 години

Много правилно, че не може Спешна Помощ да се използва като личен лекар. Да изгледат няколко епизода на сериала "Спешно Отделение" и да реорганизират...няма нужда да откриват топлата вода, а само да я прокарат.