90

дан

преди 8 години

Чудесна първа стъпка към окончателно унищожаване на държавата...И без това 50% от младите, 90% от * и още мноиго от така наречените безработни са безработни защото са мързеливи, сега им дайте заплати без работа и ще я скопосате.

89

vesko02

преди 8 години

Това работи само в страни с работеща икономика,при това не е постоянно решение при рецесия

88

Анонимен

преди 8 години

Има и умни хора на този свят. Като премахнат социалните служители с разходите които са правели за тях спокойно могат да плащат.В страни като Белгия няма здравно министерство и НОИ няма бюрокрация няма проблем. Дано и в *** се родят умни хора и да изгонят търтеите от яслата на бюрокрацията.

87

razgradski pop

преди 8 години

много взе да се дъниш, Сидни...Финландия и петрол???..и английския ли го забрави...прочети в английската wikipedia за Финладия и зависимоста й от петролния внос...

86

Анонимен

преди 8 години

Хайде, юруш, ромале, давайте към Финландия, докато не си е запечатала границите!

85

Анонимен

преди 8 години

Сидни бърка Финландия с Норвегия.

84

11

преди 8 години

До от Сидни Ав$тралияФинландия не само е в ЕС, ами е и в еврозоната. Вие в Австралия май четете стари вестници.

83

Анонимен

преди 8 години

Хайдеее,всичкото ром към Финландияяяя!

82

Манерхайм

преди 8 години

Мда, Финландия вече не е това, което беше.

81

Анонимен

преди 8 години

Haide I tiq trugnaha po putq na gurcite, ama gurcite imat turism, ostrovi I imat shans da se opravqt, tiq nishto nqmat, stud I nikakuv socialen jivot, opredeleno ne e moita durjava.

80

Анонимен

преди 8 години

До *** от селоГолям специалист се извъди по манталитета на базработните след като видя няколко пияници по селата.

79

онбашията

преди 8 години

чувате ли безработни интелектуалчета? айде юруш към финландия!

78

Бат Сали

преди 8 години

В УСА безработен взима към 480 долара месечно плюс бонуси за жилище и храна. 1000 евро са много, но не чак толкова за икономическите възможности на фините.

77

Спартак

преди 8 години

Евала на тези хора. Винаги са били авангардни. Идеята не е съвсем нова, всъщност това е теория на един английски икономист. Но истински икономист явно, а не някакво ченге като наш Каролев примерно. Радвам се че някой е прегърнал тази идея и ще се опита да я реализира. Лично на мен ми се струва единственото което може да се направи в момента за да излезе човечеството от рецесията. Ще следя с интерес.

76

Анонимен

преди 8 години

Абсолютно всички скандинавци са монархии!Дания е монархия!Швеция е монархия!Норвегия е монархия!Финландия е република но те спадат към угро-финския етнос като естонци,литовци,латвиици,унгарци!По тъпо животно от комуниста няма!По скоро ще повярвам че във България е имало монархо-фашизъм което не е чак толкова абсурдно отколкото най-новата измишльотина на *** че в скандинавските държави има монархо-комунизъм!Ама че комунистическа тъпня е това

75

Stuttgart

преди 8 години

До тези откриха америкаДа, в Германия са помощите както си ги описал, но не си писал, че трябва да си регистриран в Job Center и си длъжен да вземеш работа каквато и да е, или ще те пратят да чистиш градскитеградини за 1 ? на час. И ако не искаш да вземеш предложената работа, или не се явяваш припокана, ти спират всякакви подръжки. Освен това правят ти контроли, за да не работиш на черно.

74

Анонимен

преди 8 години

До итиФинландия,Швеция и Норвегия са толкова комунистически колкото са комунисти Бил Гейтс,Доналд Тръмп и прочие!Ай сиктер бе!Щом някой си живее добре бил комунист па макар държавата му да е монархия!Комунизма е идеологията на най-низшата работническа класа и до рухването си остана най-низш!Други през това време са трупали капитали

73

АНТИ

преди 8 години

Арбайт махт фрай!

72

психиатър

преди 8 години

Tя и снимката измислена фантазия, като статията...Щизофренична халюцинация, обс публикация, няма що!

71

ити

преди 8 години

финландия,швеция и норвегия са най комунистическите държави..там няма нужда да те управляват комунисти,самите хора са комунисти..но за тях думата комунизам им е далечна..те си живеят тяхния си живот и система а всеки да ги категоризира както си иска..комунисти,капиталисти,ескимоси не им пука