10

до спешен от миналот

преди 8 години

Никой не е казал, че е само транспорт и никой не подценява спешната помощ. Но да твърдите, че поставяте диагноза на всеки пациент е малко пресилено. Нали затова го карате в съответната болница за изследвания и консулт със специалист. В медицината няма място за комплекси и мерене кой е по-велик. Всеки допринася с нещо. Важното е да го прави с призвание, а не само да търси признание.

9

До докторите

преди 8 години

Това което го говори Москов не се отнася за медици и медицински центрове.Вие сте само фасада.Това са други неща.

8

спешен от миналото

преди 8 години

Работил навсякъде по системата и съм специалист. Спешната помощ не е само транспорт! Това си е отделна специалност със свои особености. За броени секунди трябва да се ориентираш в диагнозата, да реагираш и да подадеш пациента на когото трчбва. При това, клничните картини не са еднозначни. Добавете работа с наркомани, алкохолици и редица неуредици от предния фронт. Повярвайте, няма такова натоварване, както при спешността, неазвисимо къде е тя. Най квалифицираните лекари не са хирурзите

7

аха

преди 8 години

До ДръндерАми зависи какво разбираш под натовареност. За мен да отстраниш тумор на дебело черво за 2 часа е доста по-натоварващо от това да транспортираш 15 пациента от точка А до точка Б, оказвайки им първа помощ, за 6 часа. И да си миньор е натоварващо. Даже много. Пак казвам, не подценявам ничия работа и ничия функция. Но мисля, че в цял свят пирамидата на заплащане тръгва от топ специалистите и слиза надолу до спешна помощ и GP-та. При нас просто пирамидата е обърната. Както повечето неща.

6

Дръндер

преди 8 години

До ахаТи много знаеш за заплатите явно, но нека те попитам, каква е натовареността на спешната медицинска помощ и хирургията? Отговори си на този въпрос и после ще говорим!

5

Анонимен

преди 8 години

Остава ни да чакаме с нетърпение онзи прекрасен ден, когато на поредното заседание на МС заради някоя история със спешната помощ на премиера пак ще му се вдигне кръвното и ще зачисли Москов към екипите с линейките.Едва тогава, фенът на топчиите може и да стопли, че морето не е до колене и реформата е малко повече от механичното сливане на ДКЦ-та в страната с административен център в геометричния за по-лесно и се иска поне елементарен анализ на ползите и вредите, а не просто защото така е решил

4

Анонимен

преди 8 години

Служители на "Спешна помощ"!Протестирайте за повече финансови средства, за да има по-голям брой линейки и повече медицински екипи с по-високи заплати. Това е проблемът - и вашият, и на потенциалните ви пациенти.От Москов искайте само едно - да ви извоюва правото да прилагате на практика неговата дефиниция: "Ако някой се държи като скот, ще бъде третиран като скот!" Цяла България се съгласи с него, освен скотовете и техните лицемерни покровители.

3

:-)

преди 8 години

Гелев май желае да гелоса нещата. Само на края да не го гелосат него.....

2

До 1

преди 8 години

Ами вземето го излекувайте този ваш " колега" Москов дакато имененията му в това ,което е между ушите му не са станали необратими.Да не би това ,че току що завършил лекар получава повече от колегата си ,който е с 20г стаж и трябва да го обучава да Ви харесва.Като избирате луди да ни управляват ,защо се чудите ,че прават глупост след глупост.Аз не съ гласувал за него

1

лекар

преди 8 години

Колежката ме изумява със своето "Защо?" след като на всички които в момента работят или някога са работили в спешна помощ им е ясно че цялата работа е далавера с цел Гелев да стане шеф и на двете структури т.е да краде още повече.Докато има Гелевци и Московци и такъв мафиотски лекарски съюз в България няма да има нито Спешна помощ,нито нормално здравеопазване а само чист бизнес т.е. имаш ли пари ще живееш а нямаш ли....За мен е страшно обидно хората масово да казват че сме бизнесмени в "бяло"