46

Тропчо

преди 8 години

Колко депутати утрепахте, заради приетите от тях убийствени закони и противоднародни договорки?! Колко банкери загробихте, заради алчността и покварата им?! Колко министри ликвидирахте, заради дерибейството и далаверите им?! Колко съдии наказахте, заради кривосъдие и корупция?! Николко- тогава вие *** и то бързо, скапан народ!

45

11

преди 8 години

Случи се така, че успях да разбера каква е общата сума, внесена от мен в пенсионната система за 30 години стаж при добра заплата - цели 86000 лева! Но....няма да ги получа никога, защото ако не ти стига възраст, можеш да се пенсионираш поне година по-рано с намалена пенсия, но ако не ти стига стаж - той никога няма да ти стига, защото на тази възраст никой не те иска, т.е. моите 86000 лева са завинаги откраднати от държавата!

44

Гешо

преди 8 години

Цял запад се пенсионира 67 год, само наша България не може , толкова ли желаете да последвате Гърция ?

43

дебелогъз депутат

преди 8 години

Стига сте ревали минималната пенсия с СТАЖ от 154лв скоче на 157лв на месец в иконическа стабилна България.

42

Анонимен

преди 8 години

" Социализма не открадна парите, откраднаха ги тези които го свалиха, и за една нощ станаха милионери а сега работодатели. При социализма нямаше - няма пари за пенсии. Имаше пари за всичко. "И това не съм казвал, абре четете бре!!! Никой не е казал, че са ги окрали! Защото никога не ги е имало - парите за пенсии. Системата е била такава, че работещите изкарват парите за пенсии, което е генерално сбъркано и то сега си личи. За това няколко човека писаха долу - хора мислете с главите си!

41

Анонимен

преди 8 години

" Нещо се бъркаш!! социализма не започна от 70 те а от 1944 или по точно от 1947г след национализацията. "Аххх как удобно си интерпретиратееее. Та никъде не казвам, че е започнал тогава 70-те, КАЗВАМ, че описаната идилията с пенсиите е след 70-те!!! Айде не ми разправяйте колко било хубаво 50-ти или 60-те със смяната няколко пъти на парите и махане на нули, абре въобще отупването на малките хора като брашнян чувал или пък как всички са били първи да си дадат бащината земя за ползу народу!

40

ДО анонимен 50

преди 8 години

Нещо се бъркаш!! социализма не започна от 70 те а от 1944 или по точно от 1947г след национализацията.

39

До 50

преди 8 години

Социализма не открадна парите, откраднаха ги тези които го свалиха, и за една нощ станаха милионери а сега работодатели. При социализма нямаше - няма пари за пенсии. Имаше пари за всичко.

38

Анонимен

преди 8 години

Много наивен и *** народ има в тая държава.... какво им се връзвате на тия политици. Те просто изпълняват заповеди. Пенсионната политика идва от вън! В ЕК и МВФ ги решават тия неща. Не можете ли да разберете че постепенното увеличаване на пенсионната възраст е най безболезнения начин за премахване на пенсиите. Ако утре директно ви обявят че 2030г няма да има пенсии нали веднага ще настане хаус в държавата и ще падат правителства през месец. Крайната цел е премахване на държавните пенсии!

37

Анонимен

преди 8 години

До зоргеПо онова време имаше някяква работа за младите и някаква пенсия за старите. Политиците и крадците бяха по малко. Фабрики, заводи и много работници. Всеки партиен член плащаши членски вноски. Дне партиите и партийците са 20 пъти повече. издърдат си от държавни пари откраднати законенно с рекет от народа. Без война и виснали крадци по уличните стълбове и дървета запомнете НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. Тези хора крадат на поразияНекадърни крадливи политици

36

Анонимен

преди 8 години

" Спомняте ле си за онова време когато се изискваше 25 г стаж и 60 г. възраст за мъжете , и 20 г стаж и 55г възраст за жените, и получаваш пенсия 70% от работната заплата. И за всяка година над определения стаж се получаваше увеличение на пенсията. Ууу то беше това при оня лошия социализъм. "Ииии той фалираааа, каква изненада като пилееш парите ;-) Много издържа от 70-те та чак до има няма края на 80-те. Иии сега пенсионерите си чакат парите точно от "лошия социализъм. " - ще си ги получат ли?

35

зорге

преди 8 години

Спомняте ле си за онова време когато се изискваше 25 г стаж и 60 г. възраст за мъжете , и 20 г стаж и 55г възраст за жените, и получаваш пенсия 70% от работната заплата. И за всяка година над определения стаж се получаваше увеличение на пенсията. Ууу то беше това при оня лошия социализъм.

34

Анонимен

преди 8 години

Пенсионната система е пред разпад!Средната продължителност на живота е 72 г. (и постоянно се понижава), а пенсионната възраст в 65 г.Това не е вярно, средната продължителност се повишава. Дори и е по-висока от 1989 и обаче това се дължи на по-ефективните и повечето лекарства...

33

Анонимен

преди 8 години

Пенсиите са измислени за допълнителен грабеж , няма по-добра застраховка живот от семейството и децата.. Аз живях през прехода и имам само 6-7 години стаж , а съм на 47години .. 90 години никоя частна фирма не плащаше осигуровки.. 2001 работих в Белла България 3 години , когато си получих трудовата книжка имах само 6 месеца стаж , т.е. последните.

32

Стамат

преди 8 години

Пенсионната система е пред разпад!Средната продължителност на живота е 72 г. (и постоянно се понижава), а пенсионната възраст в 65 г.Хората абдикират от държавата. И с право... :-/

31

Анонимен

преди 8 години

Смърт на окупатора САЩ

30

Анонимен

преди 8 години

Не чакайте пенсии приоритет за продажната власт е отглеждането на РОМОВЕ а за тях трябват много пари МНОГО! А БГ 2037 ще е пред закриване така че дори и да доживеете чакайте пенсия от СВ. Петър!

29

до Анти

преди 8 години

ше се сетиш!

28

Х

преди 8 години

Покорна глава сабя не я сече ,но умира в мизерия.

27

Анонимен

преди 8 години

Другарю калфин,има няколко поколения , които кога работеха ,кога не, а и много често без осигуровки , как смяташ ние на колко ще се пенсионираме ,на 80.90 или 100год,а *** скапан?Аз, знам,че няма да получа пенсия,затова не давам пари на това подобие на държава.