29

Snorky

преди 8 години

Вместо да се опитат да завишат стандарта на живот нашенските обирджии (политици) увеличават еко таксите. И как хора със 1000 лв заплата да си позволят нов автомобил?

28

wtf

преди 8 години

поощтряване? сериозно? ЩТ? журналисти? Вие не успявате да напишете една статия, без да допуснете поне една фрапантна грешка, а очаквате да ви вярваме!? ЗАКРИВАЙ

27

vesko02

преди 8 години

Имам старичка колица ,некой написал че е за богати,ама сбръкал сложил "у" вместо "о",колко ли чини на ***.

26

SS

преди 8 години

Държавата (мутрафоните) искат само да лапат и нищо да не дават. Защо не направят стандарта на живот като в Европа, заплати като в Европа, пътища като в Европа и чак тогава да дават акъл на хората да си купуват нови коли. Ама тогава хората сами ще си ги купуват ще карат 1 2 години и ще ги махат, но тогава сметките на мутрите от управлението няма да им излизат..... пък и те нали сега си карат новите коли боли ги за хората от народа...

25

Анонимен

преди 8 години

Някои си купуват но колко са те? Какъв процент от населението? При този лизинг у нас, средно 500 лева на месец за средна кола, за 5 години, как ви се вижда? Колко могат да си го позволят? И най-важното, изгодно ли е като по света условията са много по-добри и има гаранции до 10 години? Много по-добре е кола за 5-7 хиляди лева, запазена отколкото кола със завишена цена и лизинг. Кой не би си купил ако лизинга е до 200 лева? Но лакомията убива у нас всичко!!!

24

Щирлиц

преди 8 години

Купете си нов автомобил!Само като му платите застраховките и вече съжалявате,че не сте си взели 5годишен на старо...Стига Гьобелсова пропаганда.

23

КУКЛОВОД

преди 8 години

ИЗВОД:ИНТЕРНЕТА ИМА ОТРИЦАТЕЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ОТ ПЪРВОНАЧАЛНОТО АМИСЛЕНО МНОГО МИСЛЕЩИ ИМАТ ПОЛЕ ЗА ИЗЯВА И РАЗБУЖДАТ СПЯЩИТЕ.СЛЕДОВАТЕЛНО:ПОВЕЧЕ БАН ИЗТРИВАНЕ НА МНЕНИЯ -ЦЕНЗУРА.УКРОТЕТЕ МИСЛЕЩИТЕ!

22

Кукловод

преди 8 години

ИЗВОД:СТАТИЯ ИЛИ НОВИНА КАКТО ИСКАТЕ Я НАРЕЧЕТЕ,ПЪЛНА МАНИПОЛАЦИЯ ОБСУЖВАЩА ИНТЕРЕСИ НЯМА ДА НАЗОВАВАМ КОИ.С ТАКИВА НОВИНИ ЖУРНАЛИСТИКАТА В БЪЛГАРИЯ ПАДА НА ДЪНОТО.

21

Anon

преди 8 години

До 23Някой не може да ти вдигне минималната заплата защото няма такъв механизъм при капитализма. Това е похват на плановата икономика - ако искаш такава- чемодан, вокзал- масква... Заплата се вдига като се повиши печалбата и стоките които произвеждаш са конкурентни на пазара на които работят тези със заплатите дето ги искаш. Истината е да се вдигнат жестоко екотаксите на старите коли и тези пари да се използват за еко отстъпки при закупуване на нов автомобил за да се намали крайната цена.

20

Анонимен

преди 8 години

Кой е собственик на "Българска рециклираща компания"? Защо е наложен монопол на фирмите, които се занимават с дейността? Къде отиват парите? В ПУДООС, или в джобчето на някое приятелче на Главната мутра? Кой купува нови коли, не са ли само продажниците от назначения ни с измама Парламент и убиформените мутри, които ги охраняват от народната любов? Къде отиват парите от "цветните" - сини, зелени и други зони? Не ви ли омръзна да ни лъже един, назначен за Приматер?

19

Анонимен

преди 8 години

Правилното заглавие е: "Вместо да си купуваме нови коли, рециклираме бракмите". Защото вместо да изхвърля 17г. си кола, правя планове да я карам поне още 6 години. А на агента дето иска прегледи по 1000евро като в Германия... Ми ок. Но искаме и такива заплати, нали :-)

18

Анонимен

преди 8 години

Пишещите тук дремат пред компютъра и не вярват че има все повече хора които работят и си купуват нови коли.

17

АТИЛА

преди 8 години

Какви са тия глупости малцина са тия който могат да си позволят нови автомобили и те са броят на пръсти хора който не се надяват на една заплата и си имат свой бизнес А такива като мене дето чакат на заплати не виждам те не стигат за нуждите ни а какво остава за жилище или автомобил В това жалко подобие на държава не виждам как ще стане няма ни къде в Европа работещ беден само тука в тая загубена държава управлявана от престъпници избрани от луди и наивни ""хора""

16

Анонимен

преди 8 години

Какви нови 3% като България е на първо място по стойност на екотаксата - "България плаща най-високите екотакси в ЕС за рециклиране на стари автомобили" - заглавие в investorbg от преди 5 дни???

15

:-)

преди 8 години

Така пооЩТрително написалия статията, човечец замислял ли се е някога, че данъка за нова кола е 25 пъти по-голям от данъка за 5 годишна кола? Първите 5 години е чиста проба имуществен данък макар, че новите автомобили покриват евро5 стандарт, а после се прави отстъпка 50% за наличие на катализатор!!!??? Аз лично не го разбирам. Имуществен данък, който след 5 години се превръща в еко-такса?????????

14

Анонимен

преди 8 години

Преди две години като се вьрнах да си сменям паспорта се удивих колко много са се увеличили каруците с магарета и коне хахаха

13

Анонимен

преди 8 години

купи си кола от горублянските овчари.После взе ми тия няколко хиляди в ремонти през първата година

12

sofeto

преди 8 години

Интересно каква ще е екологичната такса на регистрирани вече талиги с изрязани катализатори и дизелови DPF, въобще това някой проверявали го?

11

анонимен

преди 8 години

прав е14 това ли е последното поощряване на хората ,защо не вдигнете минималната заплата на 1000 ЛЕВА,тогава хората сами ще купуват,нови коли и апартаменти и на черното море и на туризъм и т.н..Инема да е нужно такава МАФИОТСКА организация катотази рециклираща компания да цица хората.а то иза това сме на този хал и затова останаха толкова много в таз булгария.

10

до бебок

преди 8 години

по добре ауди щом ти се карат фолксваген.ауди а3 е луксозният голф