52

ufo girl

преди 8 години

До Анонимен 120Момче, естествено че е пълен мрак на Плутон. Нали не си представяш, че снимат със светкавици :)) Снимките се правят в инфрачервения спектър или както там беше, след това се обработват на НАСА, и воала - получаваме картинка от Плутон и останалите космически обекти

51

Анонимен

преди 8 години

"КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕЛЕСКОПА И ФОТОАПАРАТА?"Четейки коментарите и това, което ти разбираш от наука, моя отговор на твоя въпрос, спрямо това, което разбираш е:Не особено голяма :)

50

Анонимен

преди 8 години

До алхимикаЕто ти малко сведения "обикновеното фотоапаратче" монтирано на New Horizons LORRI:"Overall mass is 8.6 kg (19 lb), with the optical tube assembly (OTA) weighing about 5.6 kg (12 lb),[59] for one of the largest silicon-carbide telescopes flown at the time (now surpassed by Herschel)."

49

Анонимен

преди 8 години

До алхимикаЧовек, прочети какво значи "long exposure". Снимки на звездите могат да се правят и обиконовенна камера. И освен това не ти трябва "огромен" телескоп за да снимаш плутон отблизо. И апарата минава изключително близа, само на 12 472 километра. Едим малък телескоп, като напреимер апарата LORRI(Long-Range Reconnaissance Imager), който е на борда на New Horizons, е напълно достатъчен.Освен това "огромните" телескопи на земята са заснели Плутон именно защото е осветен от слънцето.

48

Анонимен

преди 8 години

Момченца стига сте се хапали бе!Естествено е че тези снимки са пълна измама!Каква осветеност ще има планетата за да се получи снимка на повърхноста и от преминаващ покрай нея обект,като от там нашето Слънце се вижда като еднаот милионите в небето звездички!И естествено че там е абсолютен мрак!Същото е и с кацането на Луната от"великите" Хамериканци!Времето от излитането на първия спътник,извън земята, до"кацането" на Луната от екипаж са само 12години!Еее,не МОЕ да стане,НЕМА НАЧИН!

47

алхимика

преди 8 години

До Разбрах най-накраяЩом не правиш разлика между огромен телескоп (какъвто не може да се сложи на лъжливата, въображаема космическа станция, той ще тежи десетки пъти повече от нея) и фотоапарат или камера, значи нищо не си разбрал! Е, какво да правим? Има хора-албански реотани в бегето, много бавно мислят и още по-бавно разбират за какво иде реч.

46

алхимика

преди 8 години

До Разбрах най-накраяНищо не си разбрал. Но това говори много зле за твоята интелигентност. Има хора на които колкото и да им обясняваш, нищо не им влиза в главата. Обяснявам за хиляден път. Снимките на звездите и нощното небе са правени през огромни телескопи, тежащи десетки и стотици тонове. С огромни огледала или лещи или комбинация от двете. Тези огромни телескопи концентрират нищожната светлина идеща от далечните звезди. Светлината се отразява от огромно 6 метрово огледало и се събира в

45

Анонимен

преди 8 години

И един мармот завива шоколада в станиол

44

Разбрах най-накрая

преди 8 години

През нощта не може да се снима, следователно всички снимки на звездите и нощното небе са фалвиши. Цялата космическа програма също е фалшива. Космос няма. Земята е плоска и отгоре има похлупак, а отдолу има 4 слона и една костенурка.

43

брей

преди 8 години

Какво стана, изяснихте ли въпросът- Аджеба, светлина достига ли до Плутон или не? Какъв прожектор е носил апарата за да освети Плутон и каква му е разделителната способност? ахахах

42

алхимика

преди 8 години

До 114Съгласен съм, светлина има навсякъде. Ти колко снимки си правил през нощта само на звездната светлина? Да, има светлина навсякъде. Значи трябва да можеш да направиш добри снимки и през нощта, нали? Да, окото може да не вижда всичко, но камерата не е окото ти, нали? Къде са нощните ти снимки?

41

алхимика

преди 8 години

До 113Е да де. Сондата е използвала мощна фотосветкавица. Другият вариант- господ, който добре се знае е българин, е пуснал мълния върху Плутон, осветил е планетата (що пък не? нали сме съюзници с американците?) и хооп сондата заснема ледените планини.

40

алхимика

преди 8 години

До 110Да, трябва да се чете. Чети повече! И ми изпрати няколко снимки на Халеевата комета, която сега е доста далеко от нас, но вероятно е много по-близо от плутон. Вземи си добър фотоапарат и ми направи снимки на "добре осветената" Халеева комета! Защото "Светлина има навсякъде в познатата ни Вселена, то дали ти я виждаш ли не е, не е фактор, ти не си фактор, защото очите ти виждат само определен диапазон на светлинния спектър" както казваш. Нали?

39

алхимика

преди 8 години

Правите ли разлика между ТЕЛЕСКОП? И ФОТОАПАРАТ, монтиран на въображаемата космическа сонда? Айде да ви видя колко двойки сте имали по физика и кой е бягал; от часовете! КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕЛЕСКОПА И ФОТОАПАРАТА?

38

алхимика

преди 8 години

До Анонимен 107Ти албански реотан ли си? Малко по-долу съм обяснил как. Правиш ли разлика между огромен ТЕЛЕСКОП и една малка КОСМИЧ3СКА СОНДА с ограничено пространство и тегло?

37

алхимика

преди 8 години

До брейФактор е градски, фактор е! Виждал ли си комети, които са далеко от Слънчето? А в началото на 20 век цялото човечество е наблюдавало Халеевата комета при доближаването и до Слънцето. С обикновени допотопни фотоапарати са я заснемали. Айде сега ти ми заснеми Халеевата комета с модерен фотоапарат. Щом разстоянието не е важно за теб. Значи тогава можеш да направиш снимки на Халеевата комета и да ми ги изпратиш, нали? Искам да я видя как изглежда в момента, много искам!

36

Анонимен

преди 8 години

До албалахимикаЯ кажи сега, как Хъбъл снима нещо до което не достига светлина :)))) А всичко останали телескопи и телеспокчета, които са снимали "Планетата", като сияеща топчица...как го правят? Неква извънземна технология ше е сигурно :))) ахахах

35

брей

преди 8 години

"няма как" хаха а разстоянието , дали е фактор :))) ахахаха БОЖЕЕЕ

34

алхимика

преди 8 години

До брейХъбъл е огромен телескоп с няколко тона лещи и огледала. Хъбъл е ТЕЛЕСКОП. А телескопите концентрират слабата светлина. Сондата Нови Хоризонти има ли ХЪБЪЛ на борда си? Айде да видим сега кой е бягал от часовете по физика?Дори за УВ и ИЧ спектъра пак е необходима светлина, излъчващо тяло в тези спектри. На милиарди км от Слънцето просто няма как. Сондата няма Хъбъл на борда си. Хъбъл е по-голям и тежък от самата сонда.

33

Анонимен

преди 8 години

До 74402Американците не са никакви империалисти и агресори! Само дето половината от територията на съседно Мексико е тяхна сега. Ама то дребна работа. А двете атомни бомби над Япония са детска шегичка. И няма американци в самата Америка, които наричат собствената си държава империя! Няма такива!