59

sgannn

преди 8 години

До 49 до 52А ако си дете на селяни ти какъв се водиш?

58

анонимен

преди 8 години

И така е вече 5 месец.на плочките по тротоара отделихте 3 ме с. А ремонтите отново некачествени но идват избори трябват им пари

57

Анонимен

преди 8 години

Няма по- безсмислен спор от този за градовете и селата. Това е тенденция в световен мащаб. Все едно да се бориш в мегаполиси като Ню Йорк да не идват пришълци. Единствената причина, поради която София не е толкова населена е защото България е малка и бедна. Но със сигурност хората започват да живеят скупчени на едно място навсякъде. Не знам кой може да не вижда по- далеч от носа си и да си мисли, че това е решение на обикновения човек от село.

56

Анонимен

преди 8 години

Ще си позволя да цитирам уважаваният от мен Живко Колев.Той казваше:Престижен софийски квартал на входа на блока един "софиянец"пикае.От четвъртият етаж друг"софиянец" хвърля торбичка с ***.Оня дето пикае на входа започва да крещи:Ей ***,кой ти показа пътя към София бе?

55

Анонимен

преди 8 години

Преди много години,когато някой отидеше в Америка променяше името си,учеше английски и се стараеше всячески да се впише в американският начин на живот,защото обществото го изхвъргаше.В София беше същото.Идва селяка,променя облеклото си изправя говора,и се старае да забрави простотиите които е провел на село.Сега в САЩ белите са малцинство,афро и латиносите налагат "културата" си.В София е същото стотици мякащи,кекащи простаци налагат своя манталитет.И мразят София.Но не си тръгват.

54

Вуте

преди 8 години

Съгласен съм.Хубав ден!

53

до Вуте

преди 8 години

Ами да, били са, нали и аз това казах. И си остават. Не можеш да станеш софиянец, ако не си се родил в София. Не казвам, че като съм софиянец съм хванал Господ за шлифера или нещо подобно. Просто го отбелязвам като факт, без да акцентирам на него. Но не разбирам пък много хора, които се срамуват да кажат от кое сеело са или такива, които вместо да кажат "Отивам си на село", казват "Ще прескочим до вилата". Не е срамно да си селянин, срамно е да го криеш.

52

Bedstvie

преди 8 години

Истината - регулировчиците дойдоха след като поне 1 000 човека се обадихме на кой ли не! Иначе никакви ги нямаше, нямаше и да дойдат! Сега си приписват дейност!

51

Вуте

преди 8 години

Да, софиянец сте, но родителите Ви някога са били "пришълци"...Доста безсмислено разделяне е това.

50

Чекист

преди 8 години

Метрото, платното, шопи молете се да не им дойде някоя друга идея следващата година :)))

49

Анонимен

преди 8 години

Чета пак тук разни спорове за София и провинцията. Не зная кой крив кой прав, но истината е че в последните 10-15 години София се пренасели и то главно с провинциалисти. Вече не се диша. Обмислям да продам апартамента си, който е наследствен и на доста добро място и да се махна някъде извън София. Тук вече не се диша - човек не може да върши нищо по нормалния начин. Нито да се движи по улицата, било пеша или с кола, нито да седне в парка, нито да отиде спокойно на заведение. Отврат.

48

до 56

преди 8 години

Господине, за мен софиянец е всеки, който се е родил в София. Дори да е първо поколение. Кажете ми вие, ако аз съм се родил в София, въпреки че родителите ми са от Пловдив и Пазарджик примерно, какъв съм. Може би пловдивчанин или пазарджиклия. Не, господине - софиянец съм. За разлика от тези, които са дошли от някъде. Майка ми и баща ми например не са Софиянци, въпреки че живеят от повече от 40 години в София, тъй като не са родени тук.

47

Вуте

преди 8 години

Какъв е вашият принос за това, че сте роден в София, г-н Непришълец?Някой, който е имал неблагоразумието да се роди в затънтено село, може да се окаже по-можещ и знаещ от хора, получили "жителство" по рождение...

46

Гражданин

преди 8 години

Сутринта ми се наложи да мина от там и беше ужасно! 45 мин. чакаш, за да минеш 500 метра! Ужас!

45

престъпници

преди 8 години

въобще ремонтът не е само до първия сфетофар, а е до кръстовището за Мл.1... разбиха чисто нов участък на няколко месеца. защо реновираният Ал.Малинов ОТНОВО се разруши основнос, защо сега се сетиха да го разширят... колко милиони отиват безхаберно в нечий дълбоки джобове аааа, никой ли не контролира кога и как се харчат нашите пари. Няма ли визия поне за няколко години напред когато се харчат милиони???/

44

49 до 52

преди 8 години

Прави ме непришълец, защото съм се родил в София. Според теб какъв съм.

43

Анонимен

преди 8 години

И още малко за позабравилите. За ж.к. Младост по едно време се шегуваха, че се казва МАЦИ. да ви го разшифровам ли?

42

Регулировчик?

преди 8 години

Аз сутринта като минах (беше след 7:30) регулировчик нямаше! Малко са послъгали от КАТ. И като се прибирах пак нямаше....

41

Анонимен

преди 8 години

В Младост и въобще в коплексите ОКОЛО София живеят главно пришълци. Така че не ми го хвалете. Аз живея на Солунска и стигам почти до всички важни места пеша.

40

До 45

преди 8 години

Забравяш автобусите 276 - за отрицателно време се стигаше от НДК до Младост 3. *20 минути до Орлов мост!! Май и това си забравил - 20 минути беше от крайната спирка на 213 или на 305, а от Младост 2, 306 те стоварваше за под 15 минути.